Overleg:Cor de Ronde (CDA)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door RenéV in het onderwerp Twee personen door elkaar gehaald ?

Twee personen door elkaar gehaald ?[brontekst bewerken]

Er schijnen 2 personen met de naam Cor de Ronde te zijn welke hier door elkaar worden gehaald. Zie de discussie op mijn overlegpagina.

Groet, --RenéV 14 mei 2010 11:17 (CEST)Reageren

In het oorspronkelijke artikel worden verschillende burgemeesters met dezelfde naam verward. Daarmee staat het oorspronkelijke artikel vol met verwijzingen die niet kloppen.
Hieronder voor wat betreft mijn vader Cornelis Jacob de Ronde, geboren 18 juni 1925 de juiste gegevens van zijn bestuurlijke carrière:
Cornelis Jacob (Cor) de Ronde (Rotterdam, 1925) was in de jaren '60 en '70 lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland alsmede resp. gemeenteraadslid en wethouder te Gorinchem.
De Ronde was van 1972 tot augustus 1977 burgemeester van Bergambacht en Ammerstol Van 1 februari 1977 was hij vanwege de verwikkelingen in en het daaropvolgende vertrek van burgemeester Iz Keijzer ook waarnemend burgemeester van Benthuizen. Sinds augustus 1977 was hij tot zijn pensionering in 1987 burgemeester van Brielle.
Daarnaast is hij bestuurslid geweest van o.a. het Humanistisch Verbond en Humanistisch Vredesberaad, de Vereniging Openbaar Onderwijs alsmede lid van de maatschappelijke raad van de krijgsmacht.
Cor de Ronde is (sinds de oprichting in 1946) lid van de PvdA.
In de voetnoten staat dat er onduidelijkheid is over de dubbelfunctie Brielle en Willemstad. Die onduidelijkheid is er niet, want die dubbelfunctie bestaat en bestond niet, nogmaals 2 verschillende heren.
Over C.J. de Ronde (1943) heb ik verder geen gegevens. Wel heb ik het donkerbruin vermoeden dat C.J. de Ronde (1943) nooit lid is geweest van de PvdA, maar altijd een CDA-er is geweest.
De verwarring in deze bij de oorspronkelijke scribent komt door zijn persoonsverwisseling.
Ik ga geen nieuw artikel plaatsen. Dat kan en mag niemand van mij verwachten. Dat er een vrije encyclopedie bestaat, betekent niet dat ik onbezoldigd daar aan mee moet gaan werken om onzin te voorkomen. Het is wel aan mij om te constateren dat de huidige gegevens en verwijzingen niet kloppen. :Dit heb ik proberen te corrigeren. Twee personen in een lemma is niet duidelijk. Onzin in een lemma ook niet.
Mvg,
Perry de Ronde