Overleg:De Veenfabriek

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Veenfabriek

Ik heb getracht de tekst wat te ontrafelen, maar heb nog enkele vragen.

  1. Wat wordt bedoeld met 'dat mensen zich verhouden tot elkaars werk en denken, de maatschappij, etc.'
  2. Wat wordt bedoeld met 'een plek waar de werkelijkheid voelbaar is'?
  3. Wat wordt bedoeld met 'een plek waar de weerbarstigheid zichzelf toont'?
  4. Hoe wordt onderzoek gedaan naar nieuwe podiumkunstvormen?
  5. Naar welke nieuwe podiumkunstvormen wordt onderzoek gedaan?
  6. Er stond "Vóór de officiële start van het huidige subsidieplan... ". Vandaar de vragen:
    • Wat is een subsidieplan?
    • Welke subsidieplannen waren er voor het huidige subsidieplan?
    • Wanneer is het huidige subsidieplan officieel gestart?
    • Wanneer is het huidige subsidieplan officieus (niet officieel) gestart?
  7. Wat is Touki Delphine?
  8. Wat is 'Kleeft poep soms weleens aan uw handen?' en 'Paling moet ie Daarin'? Zijn dat namen van voorstellingen? \
  9. Wat wordt bedoeld met "de gezamenlijke voorstellingen " in de zin "De Veenstudio maakte naast de gezamenlijke voorstellingen ook eigen producties als bijvoorbeeld 'TasliT' en 'Film'."?

Johan Lont (voorbehoud) 23 nov 2007 17:03 (CET)Reageren

Mijn standpunt over dit artikel: Ik heb de indruk dat "De Veenfabriek" een professionele groep is op het gebied van de theaterkunsten. Ik denk dat het best de moeite waard kan zijn daar een artikel aan te wijden in deze encyclopedie. Maar als ik de tekst zie die nu in het artikel staat (en de ook tekst die er stond voor ik eraan ging prutsen), dan denk ik eerlijk gezegd dat die tekst beter weggegooid kan worden en er iemand die schrijven kan helemaal opnieuw moet beginnen. Ik denk dat lezers liever lezen in welk jaar het is opgericht, en welke vestigingsplaats het heeft (die informatie ontbreekt nu), dan dat de weerbarstigheid zichzelf op die plek toont. Johan Lont (voorbehoud) 23 nov 2007 17:44 (CET)Reageren


Beste Johan,

alvast dank voor de bewerkingen, Ik ben helemaal nieuw hier. na het bekijken van enkele andere theatergroepen in de encyclopedie die wat bondiger waren, heb ik deze pagina gestart, vandaar misschien ook wat missende informatie. Ik zal proberen zo duidelijk mogelijk te schrijven en je vragen te beantwoorden.


bovenal weet ik steeds niet precies waar ik moet antwoorden op jullie opmerkingen omdat ik van verschillende mensen op verschillende plekken aanwijzingen krijg. Kan dat vanaf nu hier?

De begin tekst is van de veenfabriekside overgenomen, met toestemming, maar is misschien te beschrijvend ipv informatief? Het huidige subsidieplan is de begroting (en verdeling) van het ministerie van OC&W, dat inging, of uitgekeerd werd per 1 januari 2005. Dit word toegekent voor 4 jaar, dus in 2009 zal het volgende subsidieplan in gang gaan. (Kon je dat nergens vinden?)

ik zal er zelf even naar kijken, want er staan nu wat rare zinnen in...

ik zal mijn best doen het zo veel mogelijk naar jullie pijlers te maken.

groeten Bo Koek

Voor het overleggen over de inhoud van dit artikel is dit de beste plek. Voor het stellen van een vraag over de werking of de regels en gebruiken van wikipedia kun je terecht op Wikipedia:Helpdesk of op een overlegpagina van welke gebruiker je maar wilt. (Je kunt mij bijvoorbeeld op Overleg gebruiker:Johan Lont een vraag aan mij stellen. Maar dan moet je maar afwachten wanneer ik weer op wikipedia kijk. Het voordeel van de Helpdesk is, dat daar altijd wel iemand naar kijkt.
Ik zet dit artikel op mijn volglijst, zodat ik snel zie of iemand er iets aan veranderd heeft, of een opmerking op deze overlegpagina heeft geplaatst.
Het overleg over de vraag of dit artikel geschikt is voor wikipedia vind echter plaats op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20071123 (zoek daar even naar 'veenfabriek'). Daarom moet de 'werk-in-uitvoering'-markering op het artikel blijven staan, want daarmee worden mensen erop geattendeerd dat er over het blijven staan van dit artikel overleg plaatsvindt. Bij dat overleg gaat het over verschillende dingen:
  1. Is dit onderwerp "De Veenfabriek", interessant genoeg voor en belangwekkend genoeg om een artikel over in wikipedia op te nemen?
  2. Is de kwaliteit van het artikel voldoende om het te handhaven?
  3. Bevat het artikel geen gekopieerde tekst?
Als er toestemming is voor het overnemen van de tekst van de site van veenfabriek is het goed, maar daar moet wel expliciet bij staan dat het onder de GNU-licentie voor vrije documentatie (GFDL) wordt vrijgegeven. En het moet op een speciale manier aangetoond worden. Dit wordt uitgelegd op Wikipedia:Auteursrechten#Als iemand iets vrij wil geven voor Wikipedia. Het is namelijk niet genoeg dat iemand zegt dat er toestemming is, het moet aangetoond worden dat diegene bevoegd is om namens de rechthebbende te spreken.
Ik vraag me wel een beetje af of het de moeite waard is, want die tekst op http://www.veenfabriek.nl/nl/De_Veenfabriek is prachtig voor een website van een theatergroep, maar voor een encyclopedie is het niks. Op internet vond ik zo teksten met meer informatie, bijvoorbeeld Bo Koek en Rik Elstgeest (De Veenfabriek).
Dat van die subsidieplannen wist ik niet. Ik wist niet wat een subsidieplan was, dus had ook geen idee waar ik dat zou moeten zoeken.
Ik heb nu geen tijd er veel aan te doen. Misschien kom ik later volgende week op terug. Johan Lont (voorbehoud) 23 nov 2007 20:59 (CET)Reageren



Johan, bedankt voor de snelle reaktie. De pagina is nu dus wat aangepast en hopelijk in basis voldoende informatief. ik wacht af. ok? Veenfabriek 23 nov 2007 21:35 (CET)Reageren