Naar inhoud springen

Overleg:De eerste kruistocht vanuit islamitisch perspectief

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door Sancho Panza in het onderwerp Een apart artikel voor het "islamitisch perspectief"?

Geen interessant artikel[brontekst bewerken]

Hoewel ik denk dat dit een zeer interessant artikel kan worden, zie ik dat nu nog niet. Ik zal met een aantal citaten dit duidelijk maken:

De islam is ontstaan na de dood van de profeet Mohammed in het jaar 632

De Islam ontstond tijdens het leven van Mohammed, aangezien hij de boodschappen van God kreeg en ook al zelf predikten.

...de grensgebieden tussen de moslims en de christenen, waarin de moslims de overhand hadden door hun economische bloei en grotere kennis. Zo hebben we het onder andere aan de moslims te danken dat we de nul kennen...

Hier wordt geïmpliceerd dat Moslims een grotere kennis hadden dan bijvoorbeeld de Byzantijnen, wat ik betwijfel. Vooral in het begin konden de Arabieren zeker niet aan de Byzantijnen tippen, tijdens de Islamitische Gouden Eeuw, pas rond het midden van de achtste eeuw, denk ik dat ze de Byzantijnen inhaalden. Dit terwijl de gigantische veroveringen al daarvoor waren begonnen. Ook lijkt het net alsof de Moslims/Arabieren de nul hebben bedacht terwijl de nul in India is uitgevonden. De nul kwam alleen via de Arabieren naar Europa toe, meer niet. Ik vraag me sowieso de relevantie van de stuk af.

Dit was mooi voor de eerdere moslims en vervelend tegelijk... etc.

Juist...

En dat is alleen nog de inleiding. Ook vraag ik me af waarom de titel De eerste kruistocht vanuit islamitisch perspectief is veranderd in De eerste islamitische kruistocht de eerste titel leek me uitstekend terwijl dat de huidige nergens opslaat. Is het trouwens misschien ook niet beter om één artikel te maken waarin je alle kruistochten aan bod laat komen vanuit een Islamitisch perspectief? Vat deze kritiek op als opbouwend en niet als afkrakend, het is een begin maar probeer het meteen goed te doen want anders is de kans groot dat je artikel wordt verwijderd. Ik hoop dus dat er nog heel wat gaat veranderen. Groeten, Stuntelaar 26 jun 2008 12:06 (CEST)Reageren

Op het merendeel van de punten heb je zeker gelijk, zoals dat de nul uit India kwam, had ik expliciet erbij moeten zetten. Zo zal ik nog wel meer dingen verduidelijken. De reden waarom de eerste versie van dit verhaal zo slecht is, is omdat ik het voor een les voor een VMBO2/3 en/of Havo1/2 klas heb gemaakt. De opzet van een dergelijke les is erg versimpeld en was meer een presentatie verslag dan een verhaal. Toen dacht ik gisternacht, waarom niet op wikipedia zetten? Zo gezegd, zo gedaan. Anyway, vandaar de kop die opeens nergens meer op slaat. Was wel van plan er nog aan te werken.


Over de vraag of er niet een hele pagina over de Kruistochten vanuit Islamitisch perspectief kan komen, wil ik wel doen, maar dat gebeurt dan wel tijdens de vakantieperiode, wanneer ik tijd heb om alles uit te zoeken. Voor nu, is dit wel aardig dacht ik zo.

In ieder geval bedankt voor je feedback!!

Overigens, Hoe verander/bewerk je de koptekst? Ik zie hem nergens meer staan.. .

Je bedoelt de titel? Dat kan helemaal bovenaan, naast geschiedenis en zo. Waarom meld je je trouwens niet aan op Wikipedia? Hoe dan ook, ik heb net de tekst wat veranderd en aangepast op nogal wat punten, ik zag dat je er zelf ook al mee was begonnen. Ik heb een boek over de Kruistochten ik zal eens kijken of daar iets expliciet staat vermeld over de kijk van de Moslims op de Kruistochten. Groeten, Stuntelaar 26 jun 2008 18:22 (CEST)Reageren

Ik kan wel de hele tekst dan verbeteren, maar niet de titel. Of moet je dan een speciale code invoeren? =De eerste kruistocht vanuit Islamitisch perspectief= werkt jammer genoeg niet. Ik heb overmorgen weer tijd, dan heb ik zo goed als vakantie, ik zal kijken wat ik nog kan toevoegen.

Een apart artikel voor het "islamitisch perspectief"?[brontekst bewerken]

Moet er een apart artikel zijn over de Eerste Kruistocht voor een ander perspectief? Sancho Panza 8 dec 2008 16:54 (CET)Reageren

Geen reactie, dus zal ik het later invoegen in het reguliere artikel. Sancho Panza 30 dec 2008 12:21 (CET)Reageren
Gebeurd. Sancho Panza 13 jan 2009 10:00 (CET)Reageren