Overleg:Design Museum Den Bosch

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Het mag rustig gezegd worden dat Borek Sipek een zeer gewaardeerd vormgever is. Peli 28 apr 2007 00:34 (CEST)Reageren

Wat is het verschil tussen een vormgever en een architect? Hsf-toshiba 28 apr 2007 01:09 (CEST)Reageren

Een architect kan altijd een ontwerper genoemd worden, maar een ontwerper is niet altijd een architect. Peli 28 apr 2007 11:37 (CEST)Reageren

Borek Sipek[brontekst bewerken]

Voor mij is er geen verschil tussen een vormgever en een architect. Immers, een architectuur geeft vorm aan de omgeving en het bouwwerk. Maak liever een artikel aan over deze architect, als je weet dat ie gewaardeerd is, ipv als anoniem de zelfde edit weer terugeplaatsen. Hsf-toshiba 28 apr 2007 02:08 (CEST)Reageren

Borek Sipek is in Nederland 'wereldberoemd' geworden met zijn ontwerpen voor gebruiksvoorwerpen als stoelen en glas. Het is de meesten die hem daarvan kennen waarschijnlijk niet bekend dat hij ook een architectuurstudie gedaan heeft. Zolang hij geen eigen artikel op wikipedia heeft kan er m.i. best bij zijn naam staan dat hij ook vormgever is, zodat direct duidelijk wordt dat het geen vergising is hem architect te noemen, maar een weloverwogen omschrijving omdat er dan uit blijkt dat ook zijn overige werk bij de schrijver bekend is.

Ter informatie: een architect bedenkt vooral of uitsluitend gebouwen, een vormgever ontwerpt allerlei soorten gebruiksvoorwerpen. Peli 28 apr 2007 08:32 (CEST)Reageren

Het verhaal over de nieuwbouw is vrij onduidelijk. Er staat dat het wel gebouwd werd en dat het niet gebouwd werd. Peli 28 apr 2007 09:55 (CEST)Reageren

Wat is er onduidelijk aan? Hsf-toshiba 28 apr 2007 11:11 (CEST)Reageren
  • Van de woorden "hun" en "ze" in de tweede alinea is niet duidelijk waarnaar deze verwijzen, dit is een foutieve (in zuidnederland gangbare) manier van verwijzen.
  • Voorlaatste alinea heeft het over nieuwbouw op een andere locatie die niet plaatsvond en gaat dan verder over een verhuizing die kennelijk wel plaatsvond.
  • De alinea daarvoor heeft het over een soort grootscheepse renovatie met een nieuw gebouw erbij op de huidige locatie (kan m.i. beter "bestaande locatie" genoemd worden) en gaat dan opeens door over een plan dat weggestemd wordt. Dit is tamelijk warrig in mijn ogen. Volgens wiens plan is de renovatie op de bestaande locatie dan uitgevoerd?
  • Is een plan dat niet uitgevoerd werd überhaupt encyclopedisch?
  • De kunstacademie in 's-Hertogenbosch zou prima gelinkt kunnen worden naar Academie St. Joost, omdat het daar tegenwoordig onderdeel van is, maar ik heb begrepen dat je persoonlijk liever wacht tot iemand een apart lemma maakt over de vroegere academie met de vroegere naam. (Ondanks dat dat dan later weer tot discussies zal leiden over gedeeltelijke overlappingen en het samenvoegen van artikelen.)
  • uitleen beeldende kunst zou gelinkt kunnen worden naar Kunstuitleen, maar ook hier is het kennelijk de bedoeling dat iedere stichting voor kunstuitleen in Nederland zijn eigen lemma krijgt die de precieze naam van de stichting als lemmatitel heeft.

groet Peli 28 apr 2007 11:35 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 3 dec 2017 12:55 (CET)Reageren