Overleg:Erick van Egeraat

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 29 dagen geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Probleem met het archiveren van links in het artikel

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Erick van Egeraat. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 8 okt 2017 18:35 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Erick van Egeraat. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 4 nov 2017 17:20 (CET)Reageren

Neutraliteit.[brontekst bewerken]

Dit artikel prijst van Egeraat een beetje erg de hemel in. Voorbeelden, waarin ik de beladenheid van dit artikel heb dikgebrukt:

Als partner van Mecanoo bouwde hij al woningen voor hij zijn studie afrondde. Hij daagde de normen van sociale woningbouw uit, met het streven om goedkope woningbouw te realiseren met een hoge kwaliteit.

Zijn eerste projecten drukten al zijn voorliefde voor het werken met historische gebouwen uit en hierin paste hij een gebalanceerde werkwijze toe, zijn visie was: “Als je werkt met traditionele waarden, moet je weten wanneer je moet schreeuwen en wanneer je stil moet zijn”

Terwijl hij met verschillende typologieën experimenteerde, werkte Erick van Egeraat nog steeds aan woningbouwprojecten, zoals het woningblok Sphinx in Amsterdam (1994-1995) en Winterpark in Nieuw-Vennep (2001-2005), waarin hij de kenmerkende neiging tot herhaling en het “aanbidden van doorsnee” in de Nederlandse cultuur uitdaagde

In het land dat hij beschrijft als een land waar mensen gesteld zijn op schoonheid, en bovendien onbevangen zijn,[32] creëerde hij zijn meest uitgesproken projecten: Russian Avant-Garde in Moskou (2001) en Federation Island[33] in Sotsji (2007). Zijn spraakmakende, gerealiseerde projecten in Rusland zijn onder andere(...)

Hij bleef trouw aan zijn principe dat “ontwerpen gaat over het onmogelijke maken” en het nastreven van kwaliteit en complexiteit, zelfs als de financiële crisis kostenbesparingen en bescheidenheid veroorzaakt.

Mijns inziens kunnen een paar bewerkingen in dit artikel ook wel wat nodige bescheidenheid veroorzaken, want hoewel van Egeraat zeker een paar fraaie ontwerpen heeft gemaakt is deze mate van lofprijzing niet nodig voor een neutrale encyclopedie.

Ten slotte: Deze (gebouwen) hebben een toegevoegde waarde voor verschillende Europese steden, van bijvoorbeeld Amsterdam (The Rock, 2002-2009)

Tikkeltje dubieus, gezien The Rock werd verkozen tot één van de lelijkste gebouwen in Nederland van 2009...

TheNk22 (overleg) 6 okt 2019 00:08 (CEST)Reageren

Wikipedia zelf heeft geen oordeel, de beweringen waar jij een probleem mee hebt zijn voorzien van bronnen, van mij hoeft dat niet, maar dat dwingt jou wel om je probleem ook van bronnen te voorzien. Ik ken EvE al sinds de lagere school, dus ik zal mij zelf niet met dit lemma bemoeien, maar ben wel benieuwd wat nou echt je probleem is. Peter b (overleg) 6 okt 2019 00:20 (CEST)Reageren
Vergelijk het met een artikel zoals dat van Hubert-Jan Henket. In dat artikel wordt de levensloop verteld, werken, architectenbureaus, maar allemaal zonder ook maar één waardeoordeel te geven over zijn werk. Wanneer dat in vergelijking wordt gelegd met dit artikel valt de lofprijzende taal over EvE op, zoals al gezegd in mijn eerste reactie. Wie geeft bijvoorbeeld het waarde-oordeel dat deze gebouwen een toegevoegde waarde voor verschillende Europese steden hebben, zoals in de inleiding wordt vermeld (hier staat geen bron bij)? En is het een redelijk algemeen aanvaard idee dat EvE met zijn eerste project met Mecanoo woningen van hoge kwaliteit heeft gebouwd? Hoewel dit met een bron wordt onderbouwd (de link was dood, maar een bron van dezelfde website over het desbetreffende project geeft geen mening over de kwaliteit van het ontwerp) Mijns inziens is dit niet echt een neutraal standpunt. TheNk22 (overleg) 6 okt 2019 12:39 (CEST)Reageren
Het artikel leest als een positieve recensie, de architect wordt de hemel ingeprezen. Zojuist heb ik wel, om wat meer balans te creëren, een stukje over zijn faillissementen (en zijn privéleven) toegevoegd. Wellicht kan er iemand met wat meer kennis van zaken even naar het artikel kijken. Met vriendelijke groeten, Crazyphunk 5 sep 2021 15:26 (CEST)Reageren


Gebruiker Ruudst heeft het volgende geplaatst: 'De herstucturering in 2009 is een faillissement. Ook in 2018 gebeurde dit. Noem het beestje bij de naam'. Daarnaast valt het me nu ook op hoeveel bronnen van dit artikel deels door van Egeraat zelf zijn geschreven. Nu helpt een literatuurlijst van de desbetreffende persoon flink met de verdieping van een artikel, maar de manier waarop dit in dit artikel gebeurt lijkt me niet helemaal conform WP:BVB. Misschien toch eens een keer aan zitten TheNk22 (overleg) 27 jan 2020 16:44 (CET)Reageren
Las het net ook, daarom heb ik een kopje over zijn faillissementen toegevoegd. De opmerking van Ruudst heb ik dan ook verwijderd. Met vriendelijke groeten, Crazyphunk 5 sep 2021 15:28 (CEST)Reageren

Probleem met het archiveren van links in het artikel[brontekst bewerken]

Hallo. Tijdens het archiefproces heeft het archief fouten gevonden voor een of meer sites die ik voor archivering heb ingediend. Hieronder heb ik de links opgenomen die een fout blijkt te bezitten met het volgende foutbericht.

Dit is de enige melding met betrekking tot deze links, en er wordt geen verdere poging genomen om de links te archiveren.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 2 apr 2024 08:31 (CEST)Reageren