Overleg:Etniciteit

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Strepulah in het onderwerp Geen encyclopedisch artikel

Geen encyclopedisch artikel[brontekst bewerken]

Helaas is dit geen encyclopedisch artikel, maar een essay zonder bronnen. En zoiets kan zomaar 16 jaar lang blijven staan. Wickey (overleg) 25 jun 2020 18:34 (CEST)Reageren

@Wickey: Op zich mee eens, maar dan is deze bewerking van jou wel heel raar natuurlijk. Daar gaan best een hoop dingen mis:
  • "Etnische homogeniteit is het ideaal van [...]" - Het is geen ideaal op zichzelf, hoewel je het wel als ideaal kunt hebben.
  • "Het is het tegenovergestelde van etnische pluriformiteit, een multiculturele samenleving, waarin [...]" - Etnische pluriformiteit is niet hetzelfde als een multiculturele samenleving. De relatie tussen etniciteit en cultuur staat uitgelegd in de inleiding.
  • "[...] een multiculturele samenleving, waarin meerdere culturen gelijkwaardig naast elkaar bestaan." - Als ze niet gelijkwaardig naast elkaar bestaan heet het nog steeds etnisch pluriform.
  • "Politiek streven naar etnische homogeniteit kan gemakkelijk doorslaan naar xenofobie." - Andersom klinkt logischer.
  • Hier kunnen nog 2 of 3 punten bij, maar ik laat het zo even.
Probleem is natuurlijk vooral dat er geen bronnen bij zijn. Ik heb de bewerking teruggedraaid. --Strepulah (💬) 11 mei 2022 17:48 (CEST)Reageren