Overleg:Florimond van Duyse

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door Knotwilg in het onderwerp antwoord

Ik heb onlangs iets toegevoegd aan het Wikipedia-artikel over Florimond Van Duyse, nl. een link naar Zes Nederlandsche Liederen op het Werner Icking Muziekarchief http://icking-music-archive.org/ByComposer/Duyse.php Ik wilde hierdoor vooral zijn werk als toondichter illustreren, dat ik het bestaande artikel onderbelicht is.

Iemand heeft die link verwijderd als "ongewenst". Kan dat worden verduidelijkt? (bvb. die werken zijn al opgenomen in het "verzameld werk" en daar is al een link naartoe, of de werken zijn niet van Van Duyse maar van ..., of de link voldoet niet aan voorschrift x van de Wikipedia-kode, ik verzin maar wat). "Ongewenst" lijkt me vrij subjektief.

Trouwens, hoort Van Duyses mening over anderen niet eerder thuis in een roddelrubriek dan in een encyclopedie? Kunnen we het niet bij feiten houden, bvb. zijn medewerking aan het 21ste Taal- en letterkundig congres in Gent (1891)?

antwoord[brontekst bewerken]

Gegroet

Ik ben niet de persoon die de link verwijderde maar ik herinner me dat dergelijke verwijzingen ongewenst zijn omdat Wikipedia niet naar online pagina's zou mogen doorverwijzen voor extra content, enkel naar bronnen voor overgenomen zaken. Ik vind dat zelf een beetje dwaas, maar als dat de afspraak is ...

Wat de "roddel" betreft, die komt wel van mij, maar ik vind de mening van Van Duyse over Willems wel relevant: het is niet alsof hij hem van ontucht beticht, of zich vrolijk maakt over zijn bochel. Het gaat Van Duyse over de aanpak van het etnologische vak zélf, waarin hij Willems frivoliteit en/of arrogantie verwijt. Die mening verschaft een inzicht over hoe Van Duyse zelf te werk ging. Ik heb die mening ook niet gefabriceerd: ze staat centraal in zijn voorwoord. We kunnen het milder verwoorden, maar ik blijf het relevant vinden.

Het extra feit dat je vermeldt, is zeker het toevoegen waard! Knotwilg 15 mrt 2010 10:11 (CET)Reageren