Overleg:Fresnel-zoneplaat

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Fresnel-zoneplaat is heel iets anders dan een Fresnellens![brontekst bewerken]

Niet voor niets staat er in dit artikel een waarschuwing dat de Fresnel-zoneplaat niet verward moet worden met de Fresnellens. Dit ondanks de schijnbare gelijkenis die zich bij zeer oppervlakkige beschouwing aandient.

Toch heeft iemand hier een navigatiesjabloon "Fotografie" geplaatst. Inderdaad worden Fresnellenzen in de fotografie wel gebruikt (o.a. in zoekers van veel spiegelreflexcamera's). Maar Fresnel-zoneplaten worden in de fotografie niet gebruikt. (Mogelijk wel in bepaalde vormen van röntgenfotografie, maar daar gaat dat navigatiesjabloon helemaal niet over.)

Ik haal daarom deze navigatiesjabloon hier weg. Evenzo zal ik de Fresnel-zoneplaat in de navigatiesjabloon vervangen door de Fresnellens. De eerste hoort daar helemaal nuet thuis, de tweede kan daar wel staan.

--HHahn (overleg) 31 jan 2010 15:19 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Fresnel-zoneplaat. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 20:41 (CEST)[reageer]