Overleg:Gelijkheidsbeginsel

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

misleidende informatie over de islam[brontekst bewerken]

moslims hebben niet "alle rechten", maar rechten en plichten, zoals in elke samenleving.

dhimmi's zijn geen onderworpen niet-moslims met beperkte rechten, maar beschermelingen met zeer uitgebreide rechten, zoals bescherming, veiligheid, vrijheid van godsdienst, onafhankelijke rechtspraak, economische en maatschappelijke posities enz, enz. Dit zijn joden en christenen (mensen van het Boek). In de praktijk vielen hier ook andere godsdiensten onder, zoals manicheeërs en magiërs, hoewel joden en christenen wel meer privileges genoten. Het woord dhimma komt in het Arabisch altijd voor in de uitdrukking "fi dhimmat fulaan": letterlijk "in iemands dhimma" en betekent "iemand iets in bescherming geven". In de context van de rechten van dhimmi's betekent dit dat de dhimmi's als het ware in bescherming aan de moslims zijn overgegeven. Moslims dienen hen dus te beschermen.

Harbi's zijn mensen met wie de moslims in een staat van oorlog zijn en niet "alle niet-moslims". Zij hebben het recht op een menswaardige behandeling na gevangenneming of doding.

Er zijn nog andere categorieën met rechten in de islam.

Musaalimoen of vreedzame niet-moslims: dit zijn alle niet-moslims met wie de moslims geen oorlog voeren. Zij hebben het recht op veiligheid, handel enz..

Mu'aahadoen: niet-moslims met wie moslims een verdrag hebben gesloten. Deze hebben rechten volgens de bepalingen van het/de verdrag(en).

Graag deze cruciale aanpassingen doorvoeren, anders is de misleiding zeer groot en kwalijk. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 87.212.38.229 (overleg · bijdragen) 22 feb 2012 23:51‎ (CET)[reageer]

Neutraliteit betwist[brontekst bewerken]

aangezien er geen reactie is gekomen op mijn suggesties hierboven (aangaande gebrekkige/misleidende informatie), concludeer ik bij deze dat het artikel niet neutraal is. Ik vraag dan ook de auteur om bovenaan het artikel te vermelden dat de neutraliteit betwist wordt. Kom met gefundeerde tegenwerpingen, pas het artikel aan of vermeld dat de neutraliteit betwist wordt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 87.212.38.229 (overleg · bijdragen) 28 feb 2012 15:49‎ (CET)[reageer]

Auteur faalt, artikel een flop[brontekst bewerken]

De auteur heeft hierbij gefaald en het artikel mag beschouwd worden als een flop. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 87.212.38.229 (overleg · bijdragen) 1 mrt 2012 13:41‎ (CET)[reageer]

Belgische grondwet[brontekst bewerken]

In het paragraafje over België staat:

De Belgen zijn gelijk voor de wet; zij alleen zijn tot de burgerlijke en militaire bedieningen benoembaar,

Ik heb geen exemplaar van de Belgische grondwet bij de hand, maar vraag me af of er niet "allen" moet staan in plaats van "alleen".

Henk van Haandel (overleg) 19 feb 2019 23:04 (CET)[reageer]