Overleg:Haakon V van Noorwegen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Bij het engelse artikel, staat de volgende passage:

Through his mother (who was daughter of Jutta of Saxony, herself a descendant of Ulvhild of Norway, duchess of Saxony), Haakon descended from king St Olav, Olav II of Norway.

Het gaat volgens mij over een erfenis (descendant is erfgenaaam) maar ik weet niet precies wat hiermee bedoeld word. Als iemand het even kan vertalen en in het artikel tussen de 2e en 3e alinea wil zetten. Bedankt!

Dit zei gebruiker: Mtthshksm You talkin' to me?


Descendant is hier afstammeling. Peter boelens 7 mei 2007 11:29 (CEST)[reageer]

Dus hier staat iets als:
Door zijn moeder (dochter van Jutta van Saxony, afstammeling van Ulvhild van Noorwegen, hertogin van Saxony), is Haakon V afstammeling van St. Olav, Olav II van Noorwegen?
Klopt dit?
Dit zei gebruiker: Mtthshksm You talkin' to me?
Persoonlijk zou ik zeggen via zijn moeder. Daarnaast, als je artikelen van de engelse wiki vertaalt probeer dan wel zo veel mogelijk de Nederlandse gebiedsnamen e.d. te gebruiken. Saxony is engels, wij zeggen Saksen, St. is ook engels in het Nederlands schrijf je meestal voluit Sint, of Heilige. Peter boelens 7 mei 2007 12:03 (CEST)[reageer]

Erik = Eirik[brontekst bewerken]

Ik begreep het eerst ook niet, maar Erik moet wel zijn Eirik. Dit is te zien in zijn Eengelse artikel (Klik hier).

Groet,

Dit zei gebruiker: Mtthshksm You talkin' to me?
Het is wat kort door de bocht om voor namen van Scandinavische vorsten zonder meer de Engelse versie te volgen. Bij Eirik geeft de Noorse zelf ook Eirik, de Duitse houdt het op Erik. In het algemeen wordt in het Nederlands de voorkeur aan Erik gegeven, hoewel ik persoonlijk geen bezwaar tegen Eirik heb, maar let wel, volg nooit blind wat de engelse wiki geeft. Peter boelens 7 mei 2007 12:31 (CEST)[reageer]
Oke, maar als je kijkt op portaal middeleeuwen bij gewenste artikel (klik hier), dan zie je daar Eirik II ook bij staan. Hier ben ik dus van uit gegaan.
Groet,
Dit zei gebruiker: Mtthshksm You talkin' to me?