Overleg:Halo 2

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Begin[brontekst bewerken]

Ik ben over het artikel: Halo 2 begonnen. Als jullie nog tips hebben ofzo zeg het hier even.

Jetfighter NL 21 jan 2006 15:07 (CET)Reageren


Ik ben het wel eens met Zanaq in Overleg:Battlefield 2. Een compacte schrijfstijl verhoogt de kwaliteit. Details moeten relevant zijn voor de lezer. Irrelevante details zijn al snel niet encyclopedisch. Ter informatie en voor mijn eigen plezier ga ik hier door met stap 2 voor verdere verbetering.

  1. een punt tussen PC en Halo 2, Halo 2 niet vet en november met een kleine letter.
  2. Data chronologisch in de zin, eerst de negende dan de elfde november.
  3. wordt in plaats van word. Consequent lidwoorden wel of niet gebruiken (DE Masterchief of Masterchief).
  4. zo geheten: is overbodig. Zin loopt ook zonder deze woorden.
  5. Covenant uitwerkan kan door te linken naar halo (computerspel)#De Covenant. Tekst tussen haakjes kan dan weg.
  6. linken naar multiplayer in kopje. Multiplayer in de tekst vertalen naar Nederlands. De mogelijkheid om met meerdere spelers te spelen is ook en kan met meerdere spelers worden
  7. een verwijzing naar Xbox is voldoende. In de lijst kan de link vervallen.
  8. Verlevendigen van lijst met mappen (zie: Lijst met Battlefield 2 mappen)
  9. Hoofdletter in Harde Schijf vervangen door kleine letters.
  10. Ik ben nieuwsgierig welke mappen er precies geïnstalleerd (met puntjes en dubbel l) worden. De puntjes kun je vinden bij de speciale tekens hieronder.
  • Beperk het aantal externe links. Wikipedia is geen startpagina. Een of twee reviews (een positief en een negatief) zeggen evenveel als drie of meer reviews. Via de bungiesite van Halo 2 is de rest makkelijk te vinden voor de lezer.
  • Aantal categorieën beperkt houden. Zorg in ieder geval dat wanneer Halo 1 in een categorie staat, Halo 2 er ook bij staat. Het unieke verschil is dat Halo 2 een on-line spel is. De categorie Computerspel is een tikje overbodig. Wanneer Halo 3 uitgebracht wordt kan alles in 1 categorie.

Rest volgt later. Bajoro 21 jan 2006 16:07 (CET)Reageren

ik heb wat van je aanwijzingen genummerd -- Zanaq (?) 22 jan 2006 14:55 (CET)
137,74% mee eens. Ik denk echter wel dat een algemener perspectief, eventueel betrokken op dit specifieke geval, de bruikbaarheid van je adviezen zou kunnen verhogen. Ik wacht met spanning op het vervolg. -- Zanaq (?) 21 jan 2006 17:08 (CET) Ik heb de aantijging die a) volkomen nutteloos blijkt b) niet op zijn plaats is c) misschien iets te hard kan overkomen, verwijderd. -- Zanaq (?) 22 jan 2006 14:55 (CET)
Ik heb Ik heb de er bijgevoegd. was dat de bron van verwarring? -- Zanaq (?) 22 jan 2006 22:56 (CET)


Ik heb aanpassingen gemaakt en ben aan het hoofdstuk:Wat is er nieuw in Halo 2? begonnen.

Jetfighter NL 22 jan 2006 13:47 (CET)Reageren

Bekijk het verschil tussen 21 jan 2006 16:07 (CET) en 22 jan 2006 13:47.
De punten 1), 2), 3) (+interpunctie!), 4, 5, 7) juist het omgekeerde gedaan van wat bedoeld, 8) zelfs geen begin gemaakt, 9) die andere hoofdletter ook, 10) ï, goed. wat voor mappen het zijn blijft een raadsel, zijn niet opgelost helaas. Ook de cats zijn niet verminderd. Er is slechts 1 link weggehaald. Ik zou rigoreuzer zijn opgetreden. Punt 6 is een aardige poging, maar helaas mislukt.
sorry voor je moeite, ik zou als ik jou was het verhaal van bajoro hierboven (nogmaals?) lezen, en mijn verhaal. succes. -- Zanaq (?) 22 jan 2006 14:55 (CET)


Halo 2 (stap 3)[brontekst bewerken]

Beste Zanaq, computerspelen zijn vergelijkbaar met stripboeken. Het maakt onderdeel uit van populaire cultuur. Een lemma lijkt me terecht. De informatie moet wel netjes weergegeven worden. Door de hoge omzet wordt het lemma wikiwaardig. (Uit en: The game sold 2.4 million copies and earned up to $125 million US in its first 24 hours on store shelves, thus out-grossing the film Spider-Man 2 as highest grossing release in entertainment history. [3] As of 1 January 2005, the game had sold 6.3 million copies.) Een op de duizend wereldburgers heeft dus dit product legaal in huis (disclaimer:nooit rekenen in het openbaar.) Bajoro 22 jan 2006 17:16 (CET)Reageren

Heb ik ergens iets fout gezegd? ik impliceer als het goed is nergens dat het lemma niet wikiwaardig is of zo. (mogelijkheid tot verwarring: onderscheid NE: Niet Encyclopedisch Lemma en {ne}: niet-encyclopedisch taalgebruik.) Het lemma verdient een artikel en ik ben het geheel maar dan ook GEHEEL eens met jouw verhaal hierboven. -- Zanaq (?) 22 jan 2006 21:38 (CET)
Je hebt niets fout gezegd. Ik ben ook niet zo snel van mijn stuk gebracht. Vanwege het karakter van computerspelen is het lastig om er een enigzins encyclopedisch artikel van te maken. Desalniettemin vind ik wel dat Jetfighter de tijd moet krijgen om er iets beters van te maken. Met een beetje hulp ontstaat er wel een basis voor een artikel. Bajoro 22 jan 2006 23:55 (CET)Reageren
Ik geef hem zeker de tijd hoor. Jetfighter vroeg alleen of alles nu opgelost was, en ik ben je puntjes langsgegaan om dat te verifiëren. Het antwoord op die vraag luidde wat mij betreft ontkennend. ;-) -- Zanaq (?) 23 jan 2006 00:04 (CET)

Jetfighter NL[brontekst bewerken]

Beste Jetfighter NL, de leesbaarheid ten opzichte van 20 januari is wel verbeterd. Om het encyclopedischer te maken kunnen we nu doorgaan met de opmaak. De plaatjes zijn niet vrij van auteursrechten. In de Amerikaanse versie wordt duidelijk gewezen op het fair-use slechts in Amerika. Met afbeeldingen bemoei ik me zo min mogelijk, juist vanwege het copyright.

Ik heb totaal geen verstand van computerspelletjes en dus ook niet van Halo. Lees de volgende twee artikelen om inspiratie op te doen:

Om de opmaak te verbeteren stel ik voor om de volgende wijzigingen door te voeren. Wanneer deze wijzigingen niet logisch zijn kan alles bij het oude blijven.

  • Tekst verdelen in drie stukken:
    1. Inleiding zonder kopje
    2. Het verhaal (als kopje)
    3. Nieuwe eigenschappen(als kopje)
      1. Singleplayer (als subkopje)
      2. Multiplayer (als subkopje)

In de inleiding staat zo encyclopedisch mogelijk de informatie over wanneer het door wie gemaakt is. De informatie dat het de opvolger van Halo 1 is en het commerciële succes in de eerste weken. (Zie het stukje Engelse tekst bij Zanaq.)

Dan komt er een tussenkopje over het verhaal. Kort en bondig wordt het verhaal, het doel en de hoofdpersonen (Masterchief, convenant etc.) beschreven.

Bij de eigenschappen vertel je over de technische verbeteringen, de uitbereidingen en de mogelijkheid om singleplayer (campaign) of multiplayer te spelen. Zoals ik het snap is multiplayer de uitbereiding. Een tussenkopje over uitbereiding is dan niet nodig, maar kan in de begintekst van multiplayer opgenomen worden.

Nog enkele technische opmerkingen:

  • Het niet schenden van auteursrechten is zeer belangrijk.
  • De verwijzing naar simple english werkt niet.
  • besturen ipv bestuuren
  • Vraagteken in kopje staat niet encyclopedisch. Hernoemen naar Nieuwe eigenschappen.
  • Informatie over 2 wapens vasthouden wordt dubbel gegeven. Alleen bij eigenschappen is voldoende.

Deel 3 is nog niet helemaal klaar. Dit gedeelte vergt meer tijd dan het aangeven van kleine verbeteringen in zinnen.

Bajoro 22 jan 2006 17:16 (CET)Reageren

Plaatjes weg[brontekst bewerken]

Met tegenzin heb ik vandaag de plaatjes weggehaald. Dat is jammer want nu ziet het er heel kaal uit!

Jetfighter NL 24 jan 2006 18:15 (CET)Reageren

Beste Jetfighter, het is inderdaad jammer dat het niet mogelijk is om de plaatjes te plaatsen. Bij de Franse wikipedia wordt ook vermeld dat screenshots niet gebruikt mogen worden buiten Amerika. Mijn bezoekje heeft wel twee nieuwe interwiki's opgeleverd. (Er zijn ook robots die dit automatisch doen). Wanneer er een ranglijst gemaakt moet worden voor de kwaliteit is het Nederlands artikel vele malen beter dan het Zweedse artikel. Het Franse artikel heeft een mooie opmaak van de tekst en geeft op sommige punten meer informatie dan de Engelse. Het ontbreken van lange lijsten maakt voor mij het Franse artikel de winnaar. Vanwege de volledigheid staat USA op twee. Nederland op drie en Zweden valt buiten de beoordeling.

Nog niet alle wijzigingen zijn verwerkt. Deze zal ik nog kort op een rijtje zetten:

  • Verkoopcijfers vermelden in de eerste alinea.
  • Data chronologisch plaatsen.
  • De laatste drie zinnen over de Masterchief van de eerste alinea verplaatsen naar speelmogelijkheden. Deze horen niet thuis in de eerste alinea. De eerste zin over de Masterchief kan ook gelezen worden alsof de Masterchief de gamer bestuurt in plaats van dat de gamer aan de knoppen zit.
  • Bij de campaign moet het volk Covenant met een hoofdletter geschreven worden, De voor Flood met een spatie en kleine letter. De hoofdletters midden in de zin bij lidwoorden komt ook weer terug in de lijstjes bij Covenant
  • Belangrijk alle lijsten uitbereiden met meer achtergrondinformatie. Alleen het lijstje over mappen en wapens is voor geen enkele lezer interessant. Wanneer de wapens beschreven worden met vuurkracht en speciale features dan is de lijst in ieder geval voor een gamert interessant. De/het/een SMG geeft al een beetje extra info.
  • De Masterchief, Nieuwe mogelijkheden en de uitbereiding kan volgens mij keurig beschreven worden direct onder Speel mogelijkheden. De laatste twee zijn dan overbodige tussenkopjes. Als voorbeeld:

==Speelmogelijkheden==

De Masterchief is de persoon die door de gamer bestuurd wordt. De Masterchief is een mens in een robot-achtig pak. Hij wordt in Halo 2 geholpen door Cortana. Cortana is een robot die de Masterchief informatie geeft en zegt wat hij moet doen.

In de tweede versie van Halo zijn er enkele nieuwe mogelijkheden:

* De speler (de Masterchief) kan nu 2 wapens tegelijk vasthouden.

* De Marine`s kunnen nu ook voertuigen besturen.

* In Singleplayer (Campaign) kan de speler meerdere teams zijn (Afhankelijk van de map en missie).

Op Halo 2 is een uitbereiding verschenen. Hiermee worden extra multiplayermappen geïnstalleerd op de harde schijf van de Xbox.

===Campaign=== etc. etc..


  • Weghalen van externe link naar Halo 1 (Dit heeft niets direct te maken met Halo 2)
  • Weghalen van link naar filmje, ze zijn leuk maar hebben niet direct iets met het spel te maken volgens mij.
  • Toevoegen van interwiki's:

fr:Halo 2 sv:Halo 2

Wanneer je meer hulp wilt kun je dit melden op mijn overlegpagina.

Groetjes,Bajoro 25 jan 2006 20:08 (CET)Reageren

Verbetering mappen[brontekst bewerken]

Het hoofdstuk: de mappen van Halo 2 was vroeger een opsomming nu staat er extra info!


Jetfighter NL 26 jan 2006 16:11 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Halo 2. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 23 mrt 2018 14:18 (CET)Reageren