Overleg:Herodes Antipas

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Bertrand77

Beste Bertrand; ik probeer het stuk Herodes Antipas te vertalen uit het Engels. Ik hoop dat jij me kunt helpen met het volgende:

  1. Volgens het stuk, en ook volgens het stuk van Bruce dat je me stuurde, kwam Judas de Galileeër in opstand terwijl Antipas in Rome bij Augustus zijn zaak bepleitte (wat een fijne familie was dat toch) in 4 v Chr. Ik ben al een paar keer de veronderstelling tegen gekomen dat dit dezelfde zou zijn als Judas de G uit Hand 5:32. Maar die was tijdens de volkstelling, en dat was 6 na Chr. Ik snap het even niet meer.
  2. In DBJ 2,66 schrijft Josefus: Now as soon as the other body of auxiliaries were come to Ptolemais, as well as Aretas the Arabian, (who, out of the hatred he bore to Herod, brought a great army of horse and foot,) Varus sent a part of his army presently to Galilee, which lay near to Ptolemais, and Caius, one of his friends, for their captain. Aan welke Herodes had Aretas hier zo'n hekel (aan allemaal?)
  3. Het Engelse stuk bevat dat plaatje van die munten en zegt dat Antipas zijn hoofd er op staat. In de tekst wordt echter gezegd dat Antipas zich niet liet afbeelden. Volgens mij staat zijn hoofd er ook niet op. Zie ik dat goed? Koosg (overleg) 12 aug 2011 08:45 (CEST)Reageren
Wat 1 betreft volgens Bruce: rond 4 v Chr opstand in Gallilea; in Hand 5 is het mogelijk dezelfde Judas, maar dan in Judea. Koosg (overleg) 13 aug 2011 17:28 (CEST)Reageren
  1. Zie de voetnoot in deze vertaling van Josephus
  2. Moet ik even nakijken, gelet op de plaats in het verhaal is mijn eerste reactie Herodes de Grote, maar met een heel, heel grote slag om de arm.
  3. Moet ik ook nakijken.
Kortom: kom ik op terug. Moeilijke vragen hoor Koos. Bertrand77 (overleg) 13 aug 2011 20:04 (CEST)Reageren