Overleg:Honing

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Honing kan ook gebruikt worden op onstekingen, en werkt beter als jodium of betadine. (bron: wikipedia engels)

Beste gebruiker, ik neem aan dat je refereert aan en:Apitherapy. Je kunt dit artikel vertalen, maar pas op dat dit een alternative geneeswijze is, waar geen wetenschappelijke bronnen voor zijn ? Het lijkt mij erg onwaarschijnlijk en gevaarlijk om honing als desinfectant te gebruiken. Koen Reageer 29 jun 2006 10:03 (CEST)[reageer]

Nee, ik refereer aan het artikel van wikipedia engels, dat over honing gaat. Daarin staat dat honing bacteriën doodt. Ik weet ook niet zeker of het wetenschappelijk bewezen is, maar volgens mij wel.

Bij mijn weten was honing al integraal onderdeel van wondbehandeling van de romeinen. Zo gek is het overigens niet, honing is een prima voedingsbodem voor bacterien en schimmels en er zijn veel meer natuurlijke antibiotica bekend. Moeders Natuur is een uitstekend biochemicus. Kleuske 29 jun 2006 10:50 (CEST)[reageer]
Een prima voedingsbodem inderdaad, dat lijkt me niet de bedoeling. Het enige dat honig mee heeft is dat het een ontzettend hoge osmotische druk heeft, maar dat hebben jam, of pekel ook. Dat gooi je toch ook niet zomaar in een wond (in iedergeval niet met de huidige stand van zaken). Koen Reageer 29 jun 2006 10:52 (CEST)[reageer]

Kleuske heeft gelijk, en ook bij de Grieken en Egyptenaren was het al bekend dat honing desinfecterend werkt. Bacterien gaan uit de wond in de honing. Zo werken betadine en jodium uiteindelijk ook.

Lees ook eens het artikel van Pascal van Waeyenberghe. (gebruik zoektermen honing+onsteking, via Google) Dan lees je dat het wetenschappelijk bewezen is. I rest my case ...

Bijenhoning[brontekst bewerken]

Honing was zelfs all bekend bij de oude grieken als geneesmiddel, het is ook all wetenschappelijk bewezen en al bij enkele operaties in gebruik gebracht.

Het gevaarlijke van honing is dat sommige bijen ook grondstof verkrijgen bij giftige planten, daarom is de oorsprong van de honing erg belangrijk.

Supermarkt honing bevat veel invertsuiker en is daarom niet geschikt, ook moet honing onder 40 graden celsius bewerkt worden en niet hoger ( wat dus wel bij goedkopere supermarkthoningen gebeurt ) anders gaan er veel waardevolle stoffen verloren ( waterstofperoxide enz ) .

Het is officieel bewezen dat honing voor medische doeleinden gebruikt kan worden mits het van pure oorsprong is, en de bijenhouder geen antibiotica of suiker aan de bijen heeft gevoerd.

Lodewijk 28-10-2006

Als de raten worden geopend loopt een deel van de honing er spontaan uit. Dat noemt men zeemhoning. Deze honing zou beter van smaak zijn dan de honing die geslingerd is. Weet iemand daar iets van? Overigens is zeem een oud Vlaams woord voor honing. Men kent daar dan ook de uitdrukking zeemzoet voor iemand die men graag mag.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 62.163.31.55 (overleg · bijdragen)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Honing. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 sep 2017 10:43 (CEST)[reageer]