Overleg:IVN

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Zoveel externe links, is dat wel nodig? MartinD 31 aug 2006 13:34 (CEST)Reageren

Ontdubbeling ingang IVN, naamswijziging (-aanvulling) en doorverwijzing[brontekst bewerken]

Met de ingang IVN komt men nu uitsluitend bij het lemma over het voormalige Instituut voor Natuurbeschermingseducatie, tegenwoordig 'IVN Vereniging voor natuur en milieu-educatie' en 'Stichting IVN' terecht. (IVN Nederland).

Wat dan met de (andere) IVN, voluit de Internationale Vereniging voor Neerlandistiek (IVN), die internationaal bekeken zoveel belangrijker is en een veel groter uitstraling heeft.

Het lijkt me wenselijk de ingang IVN te ontdubbelen, en van de (nieuwe) ingang IVN een doorverwijsbladzijde te maken:

IVN kan verwijzen naar:

De ingang IVN zoals nu uitsluitend voorbehouden het voormalige Instituut voor Natuurbeschermingseducatie, lijkt me een te uitsluitend Nederlands standpunt. Dan nog, zelfs in Nederland is behalve dat IVN (het IVN), ook de IVN, de Internationale Vereniging voor Neerlandistiek werkzaam. (Enkel) die laatste is dat ook in ruim veertig overige landen en aan zowat 220 universitaire instellingen wereldwijd.

Bovenstaande is niet bedoeld om te gaan twisten over "dit is toch belangrijker dan dat". Het gaat 'm ook niet daarom. Het toont, lijkt me, wel afdoende aan dat het als nu voorbehouden van de ingang IVN uitsluitend voor (het) IVN Vereniging voor natuur en milieu-educatie en Stichting IVN onhoudbaar blijkt en daarom ook ongewenst. Het lijkt me dan ook dat een wijziging in de zin als voorgesteld zich opdringt.

-- bart 2 nov 2008 21:55 (CET)Reageren