Overleg:Jan Campert

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

In het artikel over Jan Campert wordt 50% van het gebruikte oppervlak besteed aan het beschrijven van een incident dat door historici in 2005 direkt naar het land der fabelen is verwezen. Neuengamme was een complex werkkamp voor de Duitse oorlogsindustrie. Het was echter tevens bedoeld voor de excecutie van de naamlozen. Verzetstrijders die zonder naam en dossier uit Nederland vertrokken. Zij moesten spoorloos verdwijnen om verwarring te zaaien bij de achterblijvers. Jan Campert was één van hen. Na aankomst heeft niemand langer dan 21 dagen geleefd in Neuengamme. Er was derhalve geen ruimte voor enige organisatie. Men stond in Neuengamme voornamelijk in de rij om opgehangen te worden. Gerrit Kleinveld verklaarde in 1970 van Jan van Bork (1909-1987), te hebben vernomen dat Campert was omgebracht door medegevangenen. Hier is sprake van secundair getuigenis en dat ook nog eens na jaren. De inhoud van de getuigeverklaring is door historici etc. al als onzin afgedaan. Het artikel van de NRC journalist waarin deze verklaring voor komt straalt uit dat de journalist geen kennis heeft van de omstandigheden voor de gemiddelde Nederlander in WWII Hij heeft Campert ten dienste van zijn hype uit die context gelicht.

Mag ik verzoeken om het jegens Campert onheuse deel uit zijn beschrijving te halen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Wiki47 (overleg · bijdragen) op 16 nov 2008

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Jan Campert. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 sep 2017 17:06 (CEST)[reageer]