Overleg:Jan Jacob Alfried de Laet

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

De Laetstraat Niel[brontekst bewerken]

De toevoeging bij het kopje 'Vernoemingen' van de 'De Laetstraat' in Niel heb ik voorlopig verwijderd. Ik twijfel of dit wel naar deze Jan de Laet verwijst. De straatnamen in de omgeving van de De Laetstraat in Niel verwijzen klaarblijkelijk alle naar Nielenaars :

  • Tuyaertsstraat, verwijst waarschijnlijk naar Jan Frans Tuyaerts, schepen en burgemeester van Niel geweest en overleden in 1868 in Niel ;
  • Hubert Coeckstraat, verwijst waarschijnlijk naar de Nielse kunstschilder Hubert Coeck ;
  • Armand de Weerdtstraat, verwijst waarschijnlijk naar de Nielse kunstschilder Armand de Weerdt (1890-1982) ;
  • Struyfstraat, verwijst waarschijnlijk naar de Nielse burgemeester J.J.Struyf ;
  • Legastraat, verwijst waarschijnlijk naar de Nielse burgemeester Leo Lega.

Jan de Laet past niet in dit rijtje, temeer daar er ook een burgemeester Leopold de Laet blijkt te bestaan, in 1816 geboren in Niel. Ik weet niet of deze Leopold ook burgemeester was in Niel. Maar hoe dan ook, in afwachting dat de band van Jan de Laet met Niel is aangetoond, of er een bron is voor deze vernoeming, denk ik dat we de vermelding beter verwijderen. Vriendelijke groeten, -rikipedia (overleg) 5 sep 2013 11:16 (CEST)Reageren

Ik heb de vraag gesteld aan de gemeente Niel en volgend antwoord bekomen van de gemeente Niel:
"Beste ...,
De De Laetstraat is vernoemd naar onze Nielse burgemeester zaliger, Leopold De Laet."
Sonuwe () 6 sep 2013 09:42 (CEST)Reageren

Recente aanpassingen[brontekst bewerken]

Ik wil me eerst verontschuldigen voor het verwijderen van enkele goede aanpassingen vanwege mijn terugdraaiactie. Ik heb die zojuist in het artikel teruggezet. Wat ik wilde terugplaatsen zijn enkele oorspronkelijke keuzes die ik heb gemaakt bij het aanmaken van dit artikel.

  • Dat betreft in de eerste plaats de keuze voor Vlaams dichter in plaats van Belgisch dichter. Voor een dichter is de taal het instrument bij uitstek en dat verantwoordt voldoende de keuze voor Vlaams dichter. 'Belgisch' biedt minder informatie en roept meteen de vraag op in welke taal hij dan schreef. De combinatie Vlaams+dichter is zo gebruikelijk, dat men dit ook in het Duitse artikel op die manier beschrijft. Bovendien verwijst 'Vlaams' ook naar Vlaanderen, wat impliceert dat De Laet Belg was. Nederlandstaligen, maar ook iedereen die voldoende met het Nederlands vertrouwd is om dit artikel op de Nederlandstalige Wikipedia te lezen, weet dat het Nederlands in het noorden van België door Belgen wordt gesproken, een geografische omschrijving waarnaar verwezen kan worden met de term 'Vlaams'. Dat kan de lezers van de Nederlandstalige Wikipedia niet in verwarring brengen over de nationaliteit. Ik heb ondertussen de term 'Belgisch' wel voor 'volksvertegenwoordiger' gezet, waar het mij wel een zinnige toevoeging lijkt.
  • Ik weet dat sommige gebruikers in de inleiding kiezen voor slechts een zin met enkele minimale biografische gegevens. Zelf vind ik dat volstrekt onvoldoende. In het geval van een biografie zet ik in de inleiding een beperkt aantal zinnen die de redenen aangeven van de notoriëteit van de betreffende persoon. Het is een service voor de lezer die op die manier onmiddellijk kan lezen met wie hij te doen heeft, zonder de rest van het artikel te moeten doorlopen. Hoe dan ook, het is mijn keuze om het zo te doen, en een herschikking daarvan vermindert mijns inziens de kwaliteit van het artikel. Vandaar dat ik het een geval van 'bij twijfel niet inhalen' noemde.

Vriendelijke groeten, -rikipedia (overleg) 16 nov 2016 18:48 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Jan Jacob Alfried de Laet. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 2 mei 2019 16:21 (CEST)Reageren