Overleg:Jimi Hendrix

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Ik heb de pagina flink aangepast, en alle nieuw toegevoegde informatie van de Engelse wikipedia, de filmdocumentaire "A Film About Jimi Hendrix", en de officiele site van Hendrix gehaald. Het kan zijn dat er nog wat spellingfouten inzitten e.d.

Ik denk dat het nodig is bij invloeden ook z'n zang aan te dragen, aangezien de rap hierdoor zeer sterk beïnvloed is. Over de kwaliteit van z'n zanger zijn sommige agnosten dan niet uitgesproken, de spraak-zang was zeer vernieuwend. Hiervoor is ook referentie van een paar van die gasten uit vroege rap-groepen; ooit in een docu gezien. Weet iemand welke?

Nederland[brontekst bewerken]

Ik heb Nederland weggehaald uit de landen waar hij tourde, hij is hier alleen in hoepla en op de hippiehappy beurs geweest, geen regulier concert tijdens een van zijn Europeese tours. Frankrijk toegevoegd, aangezien hij daar met Johnny Halliday heeft getoerd. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 145.58.12.56 (overleg · bijdragen)

Snap ik! mee eens. Floris van Dorst (overleg) 16 aug 2017 06:29 (CEST)Reageren

Trivia[brontekst bewerken]

Het is absoluut niet zo dat iemand die rechtshandig schrijft ook rechtshandig is. Een linkshandig iemand zal altijd een gitaar altijd zo oppakken dat hij met de linkerhand de snaren kan aanslaan en met de rechterhand de akkoorden op de hals kan maken. Dat weet ik als linkshandige. Als schrijver ben ik linkshandig gebleven, wellicht omdat ik een op een school zat waar men dat heeft toegestaan. Verder doe ik alles linkshandig, timmeren, zagen etc. Alleen met pijn en moeite heb ik rechtshandig gitaar leren spelen, omdat de gitaren van mijn vrienden rechtshandig waren. Als je de gitaar omdraait wordt niet alleen de hals met rechts beetgepakt, maar liggen ook de snaren op hun kop. Ergo alle akkoorden moeten je dan linkshandige ook op de kop maken! Die aanpassing stonden mijn vrienden niet toe. Ergo, ik was gedwongen om rechts te leren spelen. Na een lastige start weet ik inmiddels niet meer beter. Hendrix heeft vanaf het begin zijn snaarinstrumenten 'omgebouwd'. Bekijk de diverse foto's van hem waar hij met zijn rechtshandige Fender Stratocaster is afgebeeld; de dikke e-snaar ligt boven en daaronder zitten A, D, G, B, en de dunne E. Dat is niet alleen beter voor de aanslag van de snaren, maar de akkoorden staan niet op hun kop en zijn alleen gespiegeld. Ergo, Hendrix zou eerder linkshandig kunnen zijn. Er zijn commentaren van deskundigen die er op wijzen dat Hendrix twee-handig was. Ik zal dit als zodanig in het lemma vermelden. Onder Ambidextrie wordt dit feit, hoewel niet onderbouwd, ook vermeldt. Als zou het algemeen bekend feit zijn. Paulus_2 (overleg) 17 aug 2017 13:12 (CEST)Reageren

Eerste gitaar[brontekst bewerken]

In dit wiki-item staat:

Hierna besloot Al een ukelele voor zijn zoon te huren. Na een aantal maanden werd het steeds moeilijker voor Jimi's vader om de rekeningen te betalen, zo ook voor Jimi's ukelele. Aangezien Al Jimi's plezier belangrijker vond dan het zijne, gaf hij het saxofoonspel (hij speelde toentertijd zelf sax) op. Zo kon hij een akoestische gitaar voor Jimi kopen, die inmiddels 11 jaar was. Op zijn dertiende kocht Jimi zijn eerste elektrische gitaar, een Supro Ozark 1560 S. Jimi gebruikte deze gitaar toen hij in zijn eerste bandje speelde, The Rocking Kings.

In jullie Engelstalige tegenhanger is het verhaal behoorlijk anders. Verschillende bronnen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.175.191.122 (overleg · bijdragen) 17 aug 2018 13:15‎ op Overleg gebruiker:77.175.191.122

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Jimi Hendrix. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 2 mei 2019 20:20 (CEST)Reageren