Overleg:Kalenderkringloop

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 maanden geleden door Saschaporsche in het onderwerp sjabloon "Maya datum naam" werkt niet

De Maya kalender is een zeer geavenceerde kalender die de juliaanse kalender (onze huidige tijdrekening) ver overtreft. Ondanks zijn ouderdom is hij de nauwkeurigste kalender die we kennen die alle bewegingen van hemelichamen in ons zonnestelsel met betrekking tot aarde perfect weet vast te leggen.

Hij bevat ook een waarschuwing aan alle generaties met betrekking tot de omkering van de polen van de aarde. Voor verdere lectuur verwijs ik naar de gespecialiseerde boeken die handelen over de mayakalender en de maya beschaving.

Commentaar: Wat doet dit verhaaltje op de overlegpagina?? Ik heb het geklets over de piramide in Chichen Itza en de baarlijke nonsens over meisjes wier handen afgehakt zouden worden naar de prullenbak verwezen. 86.87.62.150 16 feb 2007 23:31 (CET)Reageren

Dit verhaal lijkt mij ook nogal nonsens. Zowieso is onze eigen kalender met de schikkeljaren nauwkeuriger dan die van de Maya's en een kalender gebruik je om de dag van het jaar te weten, niet hoe de planeten om de zon draaien: daar hebben we inmiddels prachtige rekenmodellen voor.

Commentaar: Ik heb nogmaals de baarlijke nonsense over de piramide in Chichen Itza en over meisjes wier nog heden ten dagen afgehakt zouden worden verwijderd (d.d. 29-11-2011; zie geschiedenis)!!! De kalenderkringloop gaat traditioneel uit van de Haab en kent geen schrikkeldagen en alleen al daarom kan dat verhaal van Chichen Itza niet kloppen. Bovendien is de piramide van Chichen Itza gericht op de lente- en herfstequinox en niet op de winter- en zomersolstitium.

sjabloon "Maya datum naam" werkt niet[brontekst bewerken]

Onderaan het artikel staat een sjabloon: {{Maya datum naam}} dat niet "werkt". Ik ping even Gebruiker:Romaine, onze sjablonen specialist, misschien dat die iets kan betekenen? Vr groet Saschaporsche (overleg) 12 jan 2024 12:08 (CET)Reageren