Overleg:Kirstjen Nielsen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Encycloon in het onderwerp Verplaatst vanwege onbalans

Verplaatst vanwege onbalans[brontekst bewerken]

Onderstaande passage zegt maar weinig over Nielsens immigratiebeleid en trekt het artikel mijns inziens te veel uit evenwicht. Encycloon (overleg) 13 sep 2020 17:36 (CEST)Reageren

Immigratiebeleid[brontekst bewerken]

Op 16 januari 2018 hield minister Nielsen een toespraak in de Senaatscommissie voor Justitie over het onderwerp Het toezicht van het Departement van Binnenlandse Veiligheid. Met respect voor het aspect van het migratiebeleid nam zij een standpunt in ten gunste van wat zij beschreef als merit-based immigratie (gebaseerd op verdiensten), in tegenstelling tot het huidige immigratiebeleid, dat ze omschreef als gebaseerd op familierelaties.

In reactie op deze speech werd Nielsen ondervraagd over een recente vergadering in het Witte Huis over het onderwerp immigratie. Perspublicaties, alsmede senator Dick Durbin, verklaarden namelijk dat president Trump het woord "shithole" gebruikte om Afrikaanse landen te beschrijven en hij ook andere minachtende opmerkingen maakte over Haïti. Nielsen stelde het woord niet te hebben gehoord, maar wel "stevige taal", die hartstochtelijk klonk. Ze kreeg kritiek van senator Cory Booker van New Jersey voor het zich niet herinneren, dan wel zich niet uitspreken, over Trumps minachtende opmerkingen. Na de hoorzitting betuigde Nielsen haar teleurstelling over de mate van aandacht die was besteed aan de vergadering in het Witte Huis.