Overleg:Koortsstuip

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 maanden geleden door Laurier in het onderwerp Onduidelijke tekst

Onduidelijke tekst[brontekst bewerken]

Sommige stukken in de tekst vind ik onduidelijk.

  • Er staat bijvoorbeeld "Koortsstuipen staan niet in relatie tot epilepsie." Wordt hier bedoeld dat koortsstuipen geen epileptische aanvallen zijn? Er is wel een relatie: het is allebei iets medisch, bij allebei treden spiersamentrekkingen in het lichaam op, de ogen kunnen wegdraaien, etc. Die relatie is echter puur oppervlakkig: het lijkt er van buiten op, maar van binnen is iets anders aan de hand. Dat mag wel wat helderder verwoord worden.
  • "meestal op de leeftijd tussen de zes maanden en vijf jaar. Velen beschouwen een convulsie bij koorts ná deze leeftijd per definitie al niet meer als een koortsstuip." Als wat dan wel? En als het per definitie is, dan wordt het niet door velen zo beschouwd, maar ís het gewoon de definitie. Is het inderdaad de definitie? Waar staat dat dan? Er wordt vervolgd met "Vaak hebben ze dan koorts ten gevolge van een flinke verkoudheid, een keel-, neus- of oorontsteking of een luchtweginfectie": wie hebben dan koorts? Wie zijn die 'ze'? Iedereen die ouder is dan vijf jaar en toch convulsies krijgt bij koorts? En krijgen kinderen van vijf jaar en jonger geen koorts met die oorzaken?
  • "moet zeker ook de mogelijkheid van hersenvliesontsteking in gedachten worden gehouden." Ik neem toch aan dat er ook daadwerkelijk protocollen voor zijn om dit te onderzoeken, en niet dat alleen hier op Wikipedia de tip staat om dit in gedachten te houden? Is er een bron, en een helderder formulering?

Alvast bedankt voor verhelderen, Laurier (overleg) 8 mrt 2023 12:10 (CET)Reageren

Deze drie punten zijn alle drie opgelost met ondersteuning van met name de Thuisarts-bron. Laurier (xij/die) (overleg) 4 jul 2023 17:59 (CEST)Reageren