Overleg:Kringloopcentrum

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 24 dagen geleden door LeeGer in het onderwerp Titel wijzigen

Term[brontekst bewerken]

Ik heb de term kringloopbedrijf wat meer in overeenstemming gebracht met de wijze waarop die door de BKN wordt ingevuld, dus als "koepel" van kringloopwinkels. Ik ken de situatie in België niet. Gaarne aanvullen.

Dick Bos 22 nov 2004 21:10 (CET)Reageren

Reclame[brontekst bewerken]

Beste Mensen,

Ik vind dat er geen reclame kan worden gemaakt op deze pagina voor een specifiek kringloopbedrijf/centrum. Ik zou deze pagina graag willen toevoegen aan de linkpagina op onze website (van een kringloopbedrijf) als objectieve algemene informatie ove kringloopbedrijven, maar doe dit niet vanwege de vermelding van de ARM in utrecht.

Joeri van der Mije Stafmedewerker Kringloop Holland

Geachte heer Van der Mije,
Linken naar deze pagina is toegestaan. Als u bezwaar hebt tegen de verwijzing naar ARM, staat het u als Wikipedia-gebruiker vrij dat zelf te wijzigen, danwel, als u daar niet direct toe wilt overgaan, daarover eerst een discussie te entameren. Ik neem aan dat u op uw bericht nog mere reacties zult krijgen.
Met vriendelijke groet, MartinD 12 mei 2006 13:29 (CEST)Reageren
(na bewerkingsconflict)::En dat ben ik helemaal met je eens, ik heb de link naar De ARM verwijderd. Zo is het voorbeeld volgens mij duidelijk, en wordt er geen reclame voor één specifiek bedrijf. Chip 12 mei 2006 13:30 (CEST)Reageren
Binnen 6 minuten geregeld, da's nog eens service, collega! MartinD 12 mei 2006 13:31 (CEST)Reageren

Kringloopstichting of Kringloopbedrijf[brontekst bewerken]

Hallo Wat heel jammer is dat de term kringloopwinkel door bedrijven en stichtingen gebruikt word. Zo weten mensen die hun spullen laten ophalen niet duidelijk aan wie ze het schenken.

Mvg Stef Breukel – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.92.132.118 (overleg · bijdragen) 16 dec 2007 14:23

Reactie op een stokoud bericht; een stichting is een bestuursvorm en kan evengoed een bedrijf zijn.

Mensen moeten zelf in de gaten hebben of het een bonafide kringloop is. En dat is niet moeilijk; bij een sjacheraar kun je je oude meubels niet brengen. Jepz11 (overleg) 20 mei 2021 16:18 (CEST)Reageren


Ik heb deze regel aangepast
Daarnaast zijn er (een aantal) kringloopwinkels die geen (nog geen) lid zijn van de BKN.
ik heb "een aantal" er uit gehaald ik kan me niet voorstellen dat bijna alle kringloopwinkels lid zijn.
en "nog geen" veel van deze winkels hebben waarschijnlijk ook geen plannen om lid te worden en zullen dat in de toekomst ook nooit worden.
Mvg Stef Breukel – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.92.132.118 (overleg · bijdragen) 16 dec 2007 16:03

Doelstelling[brontekst bewerken]

Sorry, maar ik weet dat er in mijn regio veel onduidelijkheid is wat een Kringloopwinkel eigenlijk is. en of de doelstellingen van de verschillende Kringloopwinkel het zelfde is.

met vriendelijke groet,

86.92.132.118 17 dec 2007 10:45 (CET) Stef BreukelReageren

Aantal kringloopbedrijven[brontekst bewerken]

Recent is het aantal kringloopbedrijven door een nieuwe gebruiker aangepast. Ik heb geen idee wat het werkelijke aantal is. Wie helpt?

Dick Bos 7 mrt 2008 07:41 (CET)Reageren

Winst[brontekst bewerken]

Beste mensen Later we eerlijk zijn, er zijn ook kringloop bedrijven die ook winst willen maken, dit zou dat ook vermeld moeten worden.

Veel kringloop bedrijven zijn wel aangesloten bij een kringloopstichting maar maar zijn zelf geen stichting.

Mvg, Stef Breukel--86.92.132.118 2 dec 2008 02:36 (CET)Reageren

Sozialkaufhaus[brontekst bewerken]

Ik heb het idee dat het Duitse equivalent Sozialkaufhaus heet en niet Secondhandladen. 2001:1C06:1803:400:EF:646C:D61B:6D3F 28 jan 2023 20:13 (CET)Reageren

Titel wijzigen[brontekst bewerken]

Mijns inziens zou de titel van dit artikel "Kringloopwinkel" dienen te zijn. De huidige titel heeft een dubbele betekenis en kan voor verwarring zorgen. Zoals de tekst zelf ook al stelt: "Soms wordt de term "kringwinkel" of "kringloopbedrijf" op een andere manier gebruikt: het betreft dan een bedrijf dat afvalstoffen inzamelt die kunnen dienen als grondstoffen. Hier is sprake van hergebruik van materiaal (recyclage), zoals oud papier, metalen, textiel. Ook schillen die kunnen worden ingezet als veevoer kunnen hieronder worden gerekend." Met de titel "Kringloopwinkel" is direct duidelijk welke variant van Kringloop er bedoeld wordt. LeeGer 9 apr 2024 09:42 (CEST)Reageren