Gebruiker:Jepz11

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Jep, dit ben ik zelf[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben iemand die houdt van goede bewoording en dat is wat het is, voor onbepaalde tijd.

Interesses[bewerken | brontekst bewerken]

Het onderwerp 'hoe ga ik met mijn gedrag en mezelf om?' gaat me aan het hart.

In dat verband, Autisme, Persoonlijkheidsstoornis, Narcisme, Pesten, Minderwaardigheidscomplex en meer onderwerpen waar ik mee te maken heb (gehad).

Verder: kajakvaren, muziek maken, fietsen, de kringloopwereld, Internet, films

Zelfverbetering[bewerken | brontekst bewerken]

Dankzij begrip van de Dramadriehoek heb ik mijn leven drastisch verbeterd.

De essentie van dat psychologisch fenomeen is; negativiteit, over mezelf en daarom ook naar anderen en over alles in het leven.

Het doel van alle Spelen binnen de Dramadriehoek is verantwoordelijkheid vermijden. Weigeren de last van het leven te dragen.

Maar of ik wil of niet, iedereen is verantwoordelijk voor wat ie doet.

Door hiervan bewust te zijn kan ik mijn negatieve gedrag naar positief veranderen. Dat doe ik door te letten op hoe anderen reageren op mij (zonder de gekleurde bril van de Dramadriehoek) en door te luisteren naar wat zij zeggen. Me verplaatsen in wie de ander is, helpt me om beter contact te hebben.

Simpel gezegd; waar ik voorheen me blind staarde op het halflege glas, geniet ik van het halfvolle.

Passie[bewerken | brontekst bewerken]

Mijn ontwikkeling hiermee loopt gelijk op met de passie die ik heb gevonden de voorbije 15 jaar; kajakvaren. De ideale duursport voor mij, die me door samen varen, ook sociaal mij verbeterd heeft. En mij dwingt te genieten van alle moois dat op het water zijn biedt; natuur, begrip van waterhuishouding, rust, het plezier van de passie delen.

Hiermee heb ik de negativiteit van de Dramadriehoek ten goede gekeerd want net zoals de DD een spiraal de narigheid in betekent, kan een Blijspeldriehoek(?) me almaar meer gelukkig maken.

Ook van belang; ik hou van leren. De techniek van varen is ook daarmee een bron van plezier. De sport is goed voor mijn lijf, het is een plezier om te trainen.

Bewegen maakt me blij.

Nu voel ik me meer gelukkig dan ik ooit heb durven dromen.

Als ik ook anderen die zichzelf een beter leven gunnen van dienst kan zijn, prachtig.

Wikipedia[bewerken | brontekst bewerken]

zie ik als een van de drie tegenhangers van de macht van het geld. De andere twee zijn:

  • Open Source
  • sterke encryptie

Alledrie ontsnappen zij aan de wereldwijde surveillance door de multimiljarden advertentie-industrie met Google als spin middenin het web. Als je dit zo negatief durft te bezien: de datadiefstal die zich achter onze ruggen om afspeelt, vormt een economische macht met onvoorstelbare rijkdom in geld. Geld betekent macht en machtige commercie betekent geld. Wikipedia doet het heel goed tussen zo veel commercie, want trefwoorden op Wikipedia scoren hoog in zoekresultaten.

Wikipedia is voor mij ook bewijs van de goede wil van ons mensen. Liever dan elkaar de keel afbijten om zoveel mogelijk geld binnen te harken, werken we samen aan een uniek project dat alles dat we kunnen begrijpen en weten samenbrengt.

Dat Wikipedia en de zusterprojecten ervan alle verzamelde kennis vrij toegankelijk maakt, bijna onafhankelijk van de macht van het geld, maakt 'onze' encyclopedie een unieke positieve bijdrage aan wat wij als mensen kunnen bereiken. Daarom vind ik Wikipedia een eigentijds mirakel.

Reactie?[bewerken | brontekst bewerken]

Als je over dit alles iets wil zeggen, welkom op mijn overlegpagina![bewerken | brontekst bewerken]

Jepz11 (overleg) 18 mei 2021 13:05 (CEST)