Overleg:Lekkerbekje

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Quote: "Oorspronkelijk werden hiervoor de wangetjes van kabeljauw gebruikt". Volgens mij klopt dit niet: wangetjes van de kabeljauw werden gebruikt voor kibbeling.

In laatste alinea wordt aangeraden om bij aanschaf om zeevis te vragen (heek, wijting). Deze soorten zijn echter overbevist, wat dit advies dubieus maakt.

Naamgeving lekkerbekje, verschil tussen Nederland en België[brontekst bewerken]

Lekkerbekje wordt hier op wikipedia beschreven als een gebakken vis. In België is een lekkerbekje helemaal iets anders, dat is een opgerolde pekelharing met daarin de zure ui van de pekelharing en die zijn dan overgoten met ofwel cocktailsaus of tartaarsaus. Ik ga daarom ook een aanpassing maken op de pagina – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 78.20.41.202 (overleg · bijdragen)

Prima, zorg je dan ook voor een goede bron bij die aanpassing? Het klinkt trouwens erg als een rolmops. Nietanoniem (overleg) 11 mei 2021 14:44 (CEST)Reageren
Het is aangepast, een echte bron erbij plaatsen is vrij moeilijk, het is gewoon algemeen geweten dat in Vlaanderen een lekkerbek geen gebakken vis is. Je kunt overal lekkerbekjes kopen, als voorbeeld hier in de Delhaize: https://www.delhaize.be/nl-be/shop/Vlees-vis-en-vegetarische-producten/Vis/Specialiteiten/Haring/Haring-Tartaarsaus/p/F2009102800215810000 (overleg) 11 mei 2021 16:44 (CEST)Reageren