Overleg:Lijst van grootste optische telescopen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door HHahn in het onderwerp Tabel vervangen door sjabloon

"Twee van de eerste drie telescopen zijn nog niet operationeel (2007)"?[brontekst bewerken]

Welke drie worden hier bedoeld? De LBT (als twee geteld) en de GTC? Of de LBT (als één geteld), de GTC en de Keck-1? En welke twee zijn er dan nog niet in gebruik? Dit is een nogal onduidelijke formulering!

Uit de Engelse Wikipedia krijg ik de indruk dat LBT (beide), GTC en Keck-1 en Keck-2 op dit moment (april 2010) alle reeds in gebruik zijn. Ik zal de bedoelde opmerking dan ook maar tussen commentaartekens zetten.

HHahn (overleg) 6 apr 2010 22:31 (CEST)Reageren

Tabel vervangen door sjabloon[brontekst bewerken]

Een poosje geleden heb ik op basis van deze tabel een sjabloon Tabel grootste optische telescopen gemaakt, die nu weergegeven wordt in alle artikelen over dergelijke grote telescopen. Ik denk erover om binnenkort ook nog artikelen te schijven over nog een paar van die grote jongens, die dan ook in de sjabloon zullen komen. Zo heeft men onder elk van die artikelen meteen het overzicht staan, mét links naar de betreffende artikelen over de telescopen resp. de observatoria. Dat is voor de lezers veel handiger dan een link naar een aparte pagina.

Alle latere bijwerkingen zijn in die sjabloon gedaan, zodat deze tabel wat achterliep. Om te voorkomen dat die óók bijgewerkt zou moeten worden (wat dubbel werk is), heb ik nu deze tabel vervangen voor de sjabloon te includen. (De oude tabel staat er nog wel, maar tussen commentaartekens.)

Als niemand er bezwaar tegen heeft, zal ik de oude tabel binnenkort eruit verwijderen.

N.B.: De (rode) link naar "Lijst van grootste lenzentelescopen" heb ik verwijderd. Een dergelijk artikel is er niet, en het lijkt ook weinig zinvol er een te maken. Immers "grote" telescopen zijn om technische redenen noodzakelijkerwijs allemaal spiegeltelescopen. Dus "interessant-grote" lenzentelescopen zijn er nauwelijks.

HHahn (overleg) 5 mei 2010 22:55 (CEST)Reageren