Overleg:Lijst van straten in Apeldoorn

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Betekenis[brontekst bewerken]

Hoe is de betekenis van de straten gecontroleerd? Gewoon gokken? Origineel Onderzoek? De opgegeven bronnen geven vaak wel wat extra info rond een straat of een vermeend vernoemd naar iets, maar de paar gevallen die ik heb gecontroleerd, verklaarden ze niet de naam van de straat. Sowieso vond ik iets van 20 links naar doorverwijspagina's, en een ding weet ik zeker, straten in Apeldoorn zijn niet vernoemd naar Wikipedia-doorverwijspagina's. Edoderoo (overleg) 30 apr 2019 22:11 (CEST)Reageren

Voornamelijk gebruik van gezond verstand, zoals aangeraden wordt bij het hanteren van de richtlijn voor Origineel Onderzoek. In de meeste gevallen is het direct duidelijk waar een straat naar vernoemd is: bv straten met de (volledige) naam van personen of straten zoals bijvoorbeeld: Raadhuisplein, Markt, Kerkstraat, de Maasstraat in de Rivierenbuurt, het Ibisplein in de Vogelbuurt, de Toscastraat en de Turandotstraat in de Operabuurt, de Pr. Margrietstraat in de Oranjebuurt, maar ook de Margrietstraat in de Bloemenbuurt etc. etc. . Soms staat de betekenis vermeld op het straatnaamborden. In andere gevallen is de betekenis het eenvoudig te vinden, bv in geval van (historische) gebiedsnamen of bijzondere boerderijnamen. Bij twijfel zoals Prins Hendrikstraat of Prins Mauritsstraat geven bronnen soms uitsluitsel, en staan dan vermeld. Het helpt dat ik de omgeving en de geschiedenis ervan vrij goed ken. Geen bron en geen zekerheid? Dan staat er geen betekenis ingevuld.
DP's zijn er allemaal per ongeluk ingekomen. Betekenissen zijn meestal gekopieerd uit artikelen en daar staat soms een DP in. Ik krijg ze er niet allemaal uit en heb Zeusmodus nog niet aan de praat, maar ben daarmee bezig.(Fons den Dekker (overleg) 3 mei 2019 09:00 (CEST))Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lijst van straten in Apeldoorn. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 12 mei 2019 21:57 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 0 externe link(s) gewijzigd op Lijst van straten in Apeldoorn. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 22 mrt 2020 11:46 (CET)Reageren