Overleg:Loch Ness (meer)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Volgens mij ligt Loch Ness in de Schotse Hooglanden, niet ten zuiden ervan. Rex 31 okt 2005 00:29 (CET)[reageer]

Loch Ness ligt inderdaad in de Schotse Hooglanden; het vormt zelfs de scheidingslijn tussen de Noordelijke en de Zuidelijke Highlands. Wellicht verwarde de auteur de geologische breuk, the Great Glen, ter hoogte waarvan het meer gelegen is, met de geologische breuk, de zgn. Highland Boundary Fault, die traditioneel als zuidelijke grens voor de Highlands wordt genomen. Tbc 31 okt 2005 00:37 (CET)[reageer]
Ik heb het iets geherformuleerd, maar het kan waarsch. beter. Met de trein van Edinburgh naar Inverness was een mooie reis, maar ik had geen tijd om het meer te verkennen. Flyingbird 31 okt 2005 00:39 (CET)[reageer]
Ik ben ook over die route gereden, erg mooi! Tuk 7 jan 2007 18:15 (CET)[reageer]


Ik heb "Hoogstwaarschijnlijk is de aanwezigheid van Nessie een mythe, omdat het meer niet genoeg voedsel voor grote organismen bevat. Het verhaal wordt omwille van het toerisme in stand gehouden." vervangen door "Lange tijd werd verondersteld dat het leven van een groot dier in het meer onmogelijk zou zijn omdat er te weinig voedsel aanwezig zou zijn, maar sinds de recente ontdekking van een uitgestrekt grottensysteem onder het oppervlak, wordt deze theorie zelf in twijfel getrokken." om twee redenen. 1) Op de Wikipedia=pagina van "Monster van Loch Ness" is deze informatie terug te vinden. De gewijzigde informatie was dus outdated, an het staat nogal slordig als Wikipedia zichzelf tegenspreekt. 2) "Hoogstwaarschijnlijk is de aanwezigheid van Nessie een mythe" is een mening, geen feit. Wikipedia is een online encyclopedie en houdt zich dus bezig met feiten. Voor meningen zijn er fora.

Ik heb ook "Er bestaan veel vage en onduidelijke foto's van het monster, waarvan het bestaan nooit is aangetoond." vervangen door "Er bestaan veel vage en onduidelijke foto's van het monster, waarvan men nog steeds niet zeker weet wat het precies is." omdat - weer volgens de pagina over het monster zelf - er wel degelijk twee betrekkelijk grote, zich verplaatstende objecten zijn waargenomen - ook al heeft men nooit kunnen achterhalen wat de sonar precies gevonden had.

Ik heb sterk de indruk dat het stukje oven het "monster" in dit artikel geschreven is door iemand die er niet in gelooft en zijn (of haar) uiterste best wou doen daar ook de lezers van dit artikel van te overtuigen. Het is zijn/haar goed recht om niet te geloven dat er wat zit, maar nogmaals: een encyclopedie is niet de juiste plaats om dergelijk getinte artikels te publiceren. Een encyclopedie dient neutraal te blijven. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.227.24.213 (overleg · bijdragen)