Naar inhoud springen

Overleg:Loehan

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door Marrakech in het onderwerp Bron

Bron[brontekst bewerken]

In de tips voor het vertalen van artikelen staat expliciet: "Iedereen mag de teksten hergebruiken, op voorwaarde dat de bron vermeld wordt." Aan dit artikel lijkt onder meer het Duitstalige artikel ten grondslag te liggen. Is er sprake van een lapsus of is er een speciale reden waarom die bron niet wordt vermeld? Marrakech (overleg) 4 mei 2016 17:08 (CEST)Reageren

Ik vertaal eigenlijk nooit artikelen, maar ik lees/bekijk wel vaak de artikelen uit andere talen, want die hebben doorgaans interessante informatie. Een vertaalsjabloon lijkt me enkel zinvol als je een artikel letterlijk en woord voor woord hebt vertaald, en dat heb ik nog nooit gedaan. ed0verleg 4 mei 2016 21:01 (CEST)Reageren
In dat sjabloon staat: "Dit artikel of een eerdere versie ervan is (gedeeltelijk) vertaald vanaf de ...talige Wikipedia". Dus ook bij een gedeeltelijke vertaling moet je het sjabloon eronder plakken. En van een gedeeltelijke vertaling lijk me wel sprake, getuige alleen al de zinnen:
"(...) waardoor deze in de droge zomerperiode regelmatig twee maanden droog valt. Van december tot maart is de rivier vaak bevroren."
Die lijken wel erg veel op deze zinnen uit het Duitstalige artikel:
"Im Sommer fällt der Fluss häufig zwei Monate lang trocken. Zwischen Dezember und März ist der Fluss in der Regel gefroren."
Marrakech (overleg) 4 mei 2016 21:43 (CEST)Reageren