Overleg:Luminol

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Richardw in het onderwerp Uitvinder

Algemeen[brontekst bewerken]

Leuke reactie. De tekst was wat lastig te volgen en ik heb een poging gedaan om het wat leesbaarder te maken. De vorming van electromagnetische straling vind ik wat formeel als er licht wordt bedoeld. De licht pagina verwijst ook naar electromagnetische straling. De reactie moet neutral zijn dus ik heb "ion" by 3-aminoftalaat geschrapt. De zin Tevens kan de achtergrond ook een lichte luminescentie geven. Dit komt doordat de luminol-oplossing zelf ook een geringe luminescentie geeft dat in het donker zichtbaar is heb ik verwijderd omdat dit al blijkt uit de beschrijving van de reactie.

Daarnaast heb ik ook wat vragen:

  • Kan een reactie vergelijking worden toegevoegd?
  • De zin "Het zal in een zeer korte tijd oplichten, niet meer dan 1 seconde, de reactie zelf duurt ongeveer 1 minuut (afhankelijk van een aantal factoren)" is mij niet helemaal duidelijk. Duurt de reactie zonder Fe3+ ongeveer een minuut en met katalysator niet meer dan een seconde? Welke factoren bepalen de reactietijd?
  • Is er een bron te geven?
  • Is de lijst van stoffen, die deze reactie ook katalyseren, bedoeld om aan te geven dat ze met bloed interfereren? Microorganismen (en andere cellen) en peroxidase bevatten meestal ook Fe3+.
  • de tetrabasetest is alleen om te bevestigen dat het om bloed gaat? Deze test kan zeker niet bepalen of het menselijk of dielijk bloed is.

Ejhoekstra 11 okt 2008 23:51 (CEST)Reageren

DNA afbraak is achterhaald

Fysische eigenschappen[brontekst bewerken]

Er wordt in dit artikel gesteld dat:
Smeltpunt 86 °C
Kookpunt 319 °C
ChemIDplus zegt: Melting Point 330.5°C
Een kookpunt wordt niet genoemd, maar het smeltpunt wijkt hiermee significant af en komt meer in de buurt van het kookpunt.
Ikzelf ben niet zeker van de op wikipedia-, noch op de chemid-site verschafte informatie, dus graag heb ik bevestiging over wat het juiste kook- en smeltpunt is van luminol.
Tevens ben ik het eens met mijn voorganger die zegt:
De zin "Het zal in een zeer korte tijd oplichten, niet meer dan 1 seconde, de reactie zelf duurt ongeveer 1 minuut (afhankelijk van een aantal factoren)" is mij niet helemaal duidelijk.
Als je dit gebruikt om bloed aan te tonen gebruik je naar mijn idee géén Fe3+ als katalysator omdat dit van zichzelf in de liganden van het hemoglobine aanwezig is?
Duurt de reactie dan ook maar één seconde?
Dit is mij tot dusver onduidelijk.
--MorbidFlorist 22 dec 2009 05:13 (CET)Reageren

Smeltpunt gemeten 319 °C
(conform artikel op en.wikipedia.org)

Reactievergelijking toevoegen?[brontekst bewerken]

Is het een idee om de reactievergelijking van de Engelstalige pagina te halen? En zo ja, waar is het dan het meest logische om deze te plaatsen? Sarothon (overleg) 30 dec 2013 17:36 (CET)Reageren

Uitvinder[brontekst bewerken]

Vermeld graag wie Luminol heeft uitgevonden en waar? Pvt pauline (overleg) 1 feb 2015 15:11 (CET)Reageren

Heeft iemand het uitgevonden of heeft iemand de eigenschappen ervan ontdekt? In beide gevallen moet ik je het antwoord schuldig blijven, overigens. Richard 2 feb 2015 16:13 (CET)Reageren