Overleg gebruiker:Sarothon

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door Woodcutterty in het onderwerp In antwoord op uw terugkoppeling
Hallo Sarothon, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.779 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Sjoerd de Bruin (overleg) 28 dec 2013 19:12 (CET)Reageren

Meehelpen[brontekst bewerken]

Mooi dat je mee wilt helpen om de encyclopedie beter te maken. Alle hulp is welkom. Je interesses liggen bij voetbal, bèta vakken en drummen. Je kan aan alles meehelpen. Kijk eens op Wikipedia:Artikelen van de dag of er iets tussenstaat waarvan je denkt daar kan ik iets mee en ga er mee aan de slag. Mocht je nog vragen hebben, stel ze hier of op mijn overlegpagina (link staat in mijn handtekening). Mbch331 (Overleg) 28 dec 2013 19:17 (CET)Reageren

In antwoord op uw terugkoppeling[brontekst bewerken]

Hallo Sarothon. Allereerst hartelijk welkom op de Nederlandstalige Wikipedia. Vooropgesteld: iedereen maakt fouten en van het maken van fouten leren we. Op Wikipedia zijn continu gebruikers actief met het controleren van wijzigingen. Als er iets fout gegaan is zal dit door hen, of door een toevallige voorbijganger, op een gegeven moment ontdekt worden en worden hersteld. Voor je een wijziging opslaat kun je ook controleren hoe die wijziging zal uitpakken door op de knop Toon bewerking ter controle te klikken. Deze zit naast de knop Pagina opslaan en zorgt ervoor dat je een preview te zien krijgt van je wijziging. Je kunt deze knop blijven gebruiken tot je wijziging de gewenste uitkomst heeft, en vervolgens op Pagina opslaan klikken.

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt helpen met het verbeteren van de encyclopedie. Het meest voor de hand ligt natuurlijk het zelf schrijven of verbeteren van artikelen. Voor onderwerpen kun je aansluiting zoeken bij je interesses. Je kunt ook inspiratie opdoen op de pagina's Wikipedia:Artikelen van de dag, Wikipedia:Gewenste artikelen, Wikipedia:Hotlist gewenste artikelen en Wikipedia:Dit kan beter. Zie ook Help:Huis- tuin- en keukeninspiratie. Naast mensen die artikelen schrijven hebben we ook behoefte aan mensen die andermans werk controleren. Via Speciaal:RecenteWijzigingen kun je de meest recente wijzigingen van andere gebruikers controleren, en via Speciaal:NieuwePaginas de meest recent aangemaakte artikelen. Het gaat hier zowel om het bestrijden van zogenaamd vandalisme (ongewenste bewerkingen en geklier) als om controle van kleine zaken als spel- en grammaticafouten. Zie voor meer informatie hierover Wikipedia:Vandalismebestrijding.

Voor je begint verdient het in ieder geval aanbeveling even de snelcursus door te nemen om te zien hoe de wikisyntax werkt. En om te zien of een onderwerp waarover je van plan bent te schrijven wel 'encyclopedisch relevant' is (opname in een encyclopedie verdient) kun je kijken op Wikipedia:Relevantie per onderwerp (let wel: dit is slechts een indicatie, geen harde richtlijn). Als je vragen of opmerkingen hebt kun je die hier, op mijn overlegpagina of onze helpdesk stellen. Ook ben je van harte welkom mee te discussiëren in de kroeg. Vriendelijke groet,

Woody|(?) 29 dec 2013 16:32 (CET)Reageren