Help:Helpdesk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
1rightarrow.png H:H
1rightarrow.pngH:HD

Helpdesk

Welkom!  ·  Snelcursus  ·  Terminologie  ·  Helpoverzicht  ·  Help-index  ·  Helpdesk  ·  Navigatie naar artikelen  ·  Gebruikersportaal  ·  Nog vragen?

Overzicht hulppagina's
Wikipedia Hulppagina's

Zie ook Regels en richtlijnen
Zie ook Artikelen bewerken

Welkom op de Wikipedia-helpdesk!
Help-browser.svg

Stel hier uw vragen aan hulpvaardige Wikipedia-gebruikers.

Voordat u uw vraag stelt...
  • Net als andere pagina's op Wikipedia is deze helpdesk vrijwilligerswerk. Er wordt geen garantie geboden voor de juistheid en volledigheid van de gegeven informatie.
  • Gebruik van de informatie is geheel vrij, maar wel voor eigen risico. Als u advies zoekt op het gebied van recht of geneeskunde, stel dan uw vraag niet hier, maar bij een jurist of arts.
Wachten op antwoord...
  • Uw vraag wordt op deze pagina beantwoord, soms binnen enkele minuten, doorgaans binnen enkele uren. Kijk dus regelmatig op deze pagina.
  • Vragen die beantwoord zijn worden na ongeveer een week in het archief geplaatst.


Didier De Deken[bewerken]

Beste, Ik maakte een pagina (artikel) aan over een kunstenaar Didier De Deken. Deze werd genomineerd en op basis van deze nominatie heb ik ze neutraler gemaakt en zo goed mogelijk herwerkt. Dit met de dankbare hulp van Vis met een oog . Wanneer en hoe kan ik weten of deze pagina goedgekeurd werd en voor publicatie kan behouden worden? Dit is een eerste poging voor een hopelijk langere lijst van hedendaagse kunstenaars. Alvast bedankt voor uw hulp. Vanwege een startende wikepedia bezoeker. Mvg Kurt Fortuin (overleg) 16 apr 2015 15:47 (CEST)

Op de juiste dagpagina van Te Beoordelen Pagina's ziet u de datum staan waarop de nominatie heeft plaatsgevonden en de datum waarop beoordeeld wordt (14 dagen na nominatie). Wordt het behouden, dan zal de afhandelend moderator het nominatiesjabloon verwijderen. Wordt de pagina niet behouden, dan merkt u het aan het feit dat de pagina verwijderd is. Mbch331 (Overleg) 16 apr 2015 15:49 (CEST)
In deze vorm zal het artikel vermoedelijk verwijderd worden. De stijl is niet encyclopedisch genoeg. Gebruik bijvoorbeeld geen telegramstijl in de lopende tekst. Wees verder zo droog, zakelijk en neutraal mogelijk. De tekst zou qua stijl van elders gekopieerd kunnen zijn, maar ik kon daar geen bewijs voor vinden. Het wordt overigens - hoewel ik ook hier geen bewijs kon vinden dat dit werkelijk het geval is - zeer sterk afgeraden dat men schrijft over zichzelf of onderwerpen waar men beroepsmatig of persoonlijk nauw bij betrokken is, zie WP:NIET en WP:ZP. Als het onderwerp echt encyclopedisch relevant is, dan zal iemand anders er vanzelf over gaan schrijven.— Zanaq (?) 16 apr 2015 18:59 (CEST)

Bedankt voor uw tips ivm pagina over Didier De Deken ik nam nota van de stijlaanpassingen en heb meteen de tekst zakelijker en formeler gemaakt. Hopelijk is het nu encyclopedisch genoeg geredigeerd? Ik kan u alvast bevestigen dat ik deze pagina aanmaakte louter omdat ik deze kunstenaar (en anderen die ik graag wil toevoegen) markant genoeg vond om vermelding te krijgen op Wikipedia. Ikzelf heb geen enkele persoonlijke band met deze artiest. Ik blijf erop hopen dat mijn eerste bijdrage zal behouden worden. Meest oprechte groeten Kurt Fortuin (overleg) 18 apr 2015 18:01 (CEST)

Wel neutraler, maar nog steeds grotendeels telegramstijl. — Zanaq (?) 18 apr 2015 19:03 (CEST)

Beste Zanaq , pagina is nogmaals herwerkt om zoveel mogelijk de telegramstijl eruit te halen. Het is tevens nog voor een stukje verkort. Ik hoop oprecht dat deze eerste bijdrage zijn plaats zal krijgen binnen Wikipedia. Eens ik de knepen van de huisstijl onder de knie heb hoop ik nog actiever deel te mogen nemen aan deze prachtig initiatief dat Wikipedia is. Bedankt voor je tips. Kurt Fortuin (overleg) 19 apr 2015 10:41 (CEST)

Beste Zanaq niet goed wetende (als nieuweling) tot wie mij te richten even via dit kanaal een vraagje aan u. Ik merkte immers dat u de meanders van Wikipedia beter kent dan ikzelf. Betreft bijdrage rond Didier De Deken. De voorbije weken werd deze veelvuldig bijgestuurd door mezelf en door vrijwilligers van Wikipedia. Ik zag dat de nominatie voor verwijdering verdween maar blijkbaar is er nog steeds een vermelding dat "één persoon vindt dat dit lema niet hoort op Wikipedia". Gaat deze vermelding actief blijven? Kan deze (nu alles blijkbaar op punt werd gesteld) ook verdwijnen? Ik doe mijn best om mijn weg te vinden alhier maar loop nog even verloren. Eens dit artikel op punt is hoop ik actiever te kunnen deelnemen aan dit mooi initiatief... gesterkt met de ervaringen om deze eerste gooi goed te krijgen. Mvg Kurt Fortuin (overleg) 22 apr 2015 10:05 (CEST)

U bedoelt waarschijnlijk de melding hier. Die zal er blijven staan tot de betreffende gebruiker zijn overlegpagina archiveert. Het is alleen in melding dat de pagina op enig moment is voorgedragen ter beoordeling. Toevallig is in dit geval de link rood, omdat de pagina later hernoemd is naar correct hoofdlettergebruik en de redirect verder niet nodig was (omdat de zoekfunctie van Wikipedia niet hoofdlettergevoelig is en bij het maken van een link moet je toch de naam correct spellen). Beoordeling heeft plaatsgevonden en het artikel is behouden. Het wordt dus niet verwijderd, tenzij iemand het opnieuw ter beoordeling voorlegt en het artikel dan opeens niet meer geschikt is voor Wikipedia. Die kan is echter klein (echter nooit 0%). Mbch331 (Overleg) 22 apr 2015 10:51 (CEST)

eigen pagina[bewerken]

Waar kan ik mijn eigen pagina met informatie maken.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Kapitein101 (overleg · bijdragen) 20 apr 2015 07:58‎

Wat voor eigen pagina met informatie? Wat voor informatie? Uw vraag bevat niet genoeg informatie om een duidelijk antwoord te kunnen geven. Mbch331 (Overleg) 20 apr 2015 08:26 (CEST)
In het geval u een gebruikerspagina bedoeld, lees dan deze pagina goed door. In het geval u een artikel over uzelf bedoeld zoals bijvoorbeeld bekende Nederlanders dat hebben, dan is dat theoretisch wel mogelijk, maar dan zult u al snel op een aantal (meestal onoverkomelijke) problemen stuiten. Zo zal eerst moeten blijken of u belangrijk genoeg bent voor een artikel op Wikipedia en zal bovendien al snel de vraag gesteld worden of u wel geschikt bent om het artikel over uzelf te schrijven. Dit omdat u per definitie niet onafhankelijk bent en daarom snel te rooskleurig over uzelf zal schrijven. In dat geval geldt dus het advies: niet doen! Dedertiende (overleg) 20 apr 2015 09:13 (CEST)


Hoe verwijder uit voor een nieuw artikel filter[bewerken]

Ik zou willen vragen. Nu heb ik geprobeerd om de schepping over "Kento Masuda" artikel, maar er is een aantal filtering kan dus niet te schrijven zijn. Het ziet eruit als iemand die niet vóór worden gebouwd een pagina. De heer Masuda is bekend componist in de wereld heeft het andere zeven talen artikel dus maakt niet uit denk ik. Hoe zou u deze filter te verwijderen uit neem dan Kaori Muraji ( overleg) 20 april 2015 09:57 (CEST)

Bedankt voor de vertaling, helaas is uw niveau van de Nederlandse taal dusdanig slecht (bovenstaand leest als een machinevertaling), dat ik alleen kan afraden een artikel aan te maken. Dit is te slecht Nederlands om voor een artikel te gebruiken. Mbch331 (Overleg) 20 apr 2015 10:04 (CEST)
Mocht u het toch denken te kunnen. Hier Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen kunt u een verzoek indienen. Kukkie (overleg) 20 apr 2015 10:06 (CEST)
Artikel is in 2013 verwijderd als NE en daarna nog 2x opnieuw aangemaakt en wederom aangemaakt. Dus verwijderen van de beveiliging lijkt mij dan voorlopig ook nog geen optie. Dit moet sowieso eerder via WP:TERUG gezien de reden voor verwijdering in 2013 (NE + Cross-Wiki promo). Mbch331 (Overleg) 20 apr 2015 10:09 (CEST)
Is toch E: https://en.wikipedia.org/wiki/Kento_Masuda Kukkie (overleg) 20 apr 2015 10:14 (CEST)
Ik was niet de afhandelende moderator (ik was toen nog niet eens moderator). Maar voor als NE verwijderde artikelen hebben wij de procedure dat het via WP:TERUG moet ook als er een compleet nieuw artikel komt. En als er besloten wordt dat er een nieuw artikel mag komen, dan kan ook via die pagina de beveiliging opgeheven worden. Mbch331 (Overleg) 20 apr 2015 10:23 (CEST)
Kukkie dank u ja hij is dank u en kan je me helpen om te verwijderen uit filter?--Kaori Muraji (overleg) 20 apr 2015 10:50 (CEST)
Kukkie kan er weinig aan doen. Alleen moderatoren kunnen dat. Gezien uw niveau van de Nederlandse taal en de geschiedenis achter het artikel, kan ik alleen zeggen, dat als u het echt wilt proberen (wat ik nog steeds afraad gezien uw taalniveau van het Nederlands), kan maak het artikel aan op uw kladblok en als u denkt dat het af is, vraag dan om terugplaatsing vanuit uw kladblok naar de hoofdnaamruimte op WP:TERUG. Maar wil dat lukken dan moet het artikel aantonen waarom hij nu wel relevant voor opname is en het moet goed Nederlands zijn. Voldoet het niet aan die voorwaarden, dan is de slagingskans nihil. Mbch331 (Overleg) 20 apr 2015 10:55 (CEST)

zinvolle bijdrage wordt telkens verwijderd[bewerken]

Bijdrage aan artikel ovrije democratie / schijndemocratie wordt telkens weg gehaald. Ik vermoed dat hier politieke motieven spelen (de classicus en haar overdreven liefde voor westerse democratie? Liefde maakt blind, zeggen ze)

Onderaan heb ik -als criticus- het stuk wat aangevuld met: "Een belangrijk argument van zulke critici is, dat democratie in de westerse wereld ook onvrij is omdat politieke macht ook daar immers sterk afhankelijk is van kapitaal; kapitaal dat scheef is verdeeld over de samenleving. Meer geld betekent meer vermogen om bij ambtenaren en politici te lobbyen. Meer geld betekent ook meer macht in de media en meer macht om via bijvoorbeeld slimme marketing de wil van het volk te sturen; de stem van het volk te manipuleren en te mennen. De toenemende -niet op democratische wijze te controleren- macht van samenwerkingsverbanden tussen geheime diensten en internationaal opererend grootbedrijf, versterken -in deze optiek- bovendien zulke onvrijheid van de westerse democratie."

Dit is natuurlijk gewoon een objectieve omschrijving met betrekking tot de westerse democratie; de subjectieve ervaring ervan is als mening weergegeven (kan best in een encyclopedie). Het is bovendien een aanvulling op de voorgaande alinea, die zegt: "Sommige critici zien het opkomen van anti-terrorismemaatregelen in westerse landen ook als een ongewenste stap in de richting van een onvrije democratie. Zij zijn van mening dat er geen inbreuk mag worden gemaakt op persoonlijke vrijheden en rechten, ook niet wanneer de meerderheid van de bevolking dat wel wil."

De mening van zo'n criticus, als aanvulling op die -al door u gepresenteerde- belabberde interpretatie ervan, lijkt me dan ook wel op z'n plaats. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.170.133.53 (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Uw mening is de uwe en daar hebt u recht op. Dat betekent niet dat Wikipedia de verplichting heeft die mening als feit te presenteren, zoals in uw bijdragen gebeurde. Voor uw mening zijn voldoende andere website beschikbaar. Gelieve daarvan gebruik te maken. Dank. Kleuske (overleg) 20 apr 2015 14:59 (CEST)

Je presenteert je mening over mijn mening wel als feit; zo gelden er andere regels voor jou en je persoonlijke optiek, als dat er gelden voor anderen. (persoonlijke aanval verwijderd)– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.170.133.53 (overleg · bijdragen)

Op Wikipedia vertellen we niet onze mening, maar delen we kennis zoals deze reeds door onafhankelijke bronnen is opgetekend. Als uw mening ergens (bijv. in een opiniestuk) ook mét bron gegeven wordt, kan het wellicht wel worden opgenomen. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen hier op een willekeurig artikel zijn eigen column komt schrijven, als je snapt wat ik bedoel. Wikipedia handelt niet in de waarheid, en ook niet in meningen. Dat hoort ook helemaal niet in een encyclopedie. ed0verleg 20 apr 2015 15:09 (CEST)

geen idee waar dit ove rgaat[bewerken]

Externe links[bewerken] Whoisinformatie / Bijdragen (en/de/fr/alle projecten) / overzicht Beste Raphaella~nlwiki, de externe link(s) die je hebt geplaatst bij een of meerdere artikelen, waaronder Microsoft, zijn verwijderd. Wij waarderen je bijdragen aan Wikipedia. Het streven is echter het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere websites. Het zonder overleg en beargumentatie opnieuw toevoegen van de link(s) kan gezien worden als vandalisme. Zie ook: Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers & Wikipedia:Wanneer extern linken. Veel plezier op Wikipedia. MrBlueSky 7 nov 2009 13:58 (CET)

Geen idee waar dit over gaat!!!

Hallo,
Dat is een bericht uit 2009, toen u op diverse pagina's links naar infonu.nl toevoegde. De reden dat u nu ineens een popup kreeg dat u een nieuw bericht heeft is het gevolg van het derde bericht op uw overlegpagina, dat gaat over de automatische wijziging van uw gebruikersnaam. Zoals u misschien al gemerkt hebt is uw gebruikersnaam sinds gisteren Raphaella~nlwiki in plaats van Raphaella.
Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 21 apr 2015 23:46 (CEST)

Engelse wiki pagina van Nederlandse pagina maken[bewerken]

Ik heb van de volgende al bestaande pagina (Gerard van Klaveren) een nieuwe pagina in het Engels gemaakt (en:Gerard van Klaveren), maar nu blijft de volgende melding steeds nog in beeld staan. "This biographical article needs additional citations for verification. Please help by adding reliable sources. Contentious material about living persons that is unsourced or poorly sourced must be removed immediately, especially if potentially libelous or harmful. (April 2015)"

Het vreemde is dat de tekst eigenlijk 1 op 1 over is genomen vanuit het Nederlands. Wat moet ik nu nog doen om deze melding weg te krijgen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door M.holtrop (overleg · bijdragen)

Stel die vraag op de Engelse wiki - ik denk dat ze daar willen dat je meer bronnen toevoegt. Nietanoniem (overleg) 22 apr 2015 12:11 (CEST)
De Engelse Wikipedia is een ander project dan de Nederlandstalige Wikipedia. Je moet dit op de Engelse helpdesk vragen. Wat ik zie is dat je 1 bron bij 1 zin hebt gezet. De engelsen zijn strikter dan de Nederlandstalige Wikipedia wat betreft bronvermelding. Alle zinnen moeten op de Engelse Wikipedia een bron hebben. Verder moeten de bronnen neutraal zijn. De website van de gemeente zal men daar zien als niet-neutraal. Het kan enkel gebruikt worden om te bevestigen dat hij burgemeester is. Alle andere feiten moeten uit andere bronnen komen. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 22 apr 2015 13:56 (CEST)
Je kunt het volgende sjabloon gebruiken op de en:wiki, {{translated page|nl|Gerard van Klaveren|version=43507265|insertversion=|section=name}}. Let op! Op de Nederlandstalige zetten we het onderaan het artikel, op de en:wiki moet het op de overlegpagina staan. Of de melding ermee verdwijnt weet ik niet. Succes. Sander1453 (overleg) 22 apr 2015 14:19 (CEST)
Dat is alleen om te voldoen aan de licentievoorwaarden. Het sjabloon op enwiki dat nu bovenaan het artikel staat moet je zien als een grote {{bron?}}. Sjoerd de Bruin (overleg) 22 apr 2015 19:26 (CEST)

single-user login finalisation[bewerken]

Hallo,


Ik had voor mijn activiteiten op de verschillende Wikipedia's en Wikimediaportalen 1 gebruikersnaam: Sherpa.

Nu heb ik meer dan 20 verschillende gekregen. Dat is geen doen. Hoe kunnen deze samengevoegd worden?

Sherpa (overleg)

Zie je eigen overleg. Volgens mij kan het niet, want de naam kwam op meerdere wiki's voor (en dan blijkbaar niet van 1 persoon). Nietanoniem (overleg) 23 apr 2015 07:33 (CEST)
Als het SUL account ook van deze gebruiker is, dan zal dat over een tijdje mogelijk gaan worden (naar ik begrepen heb), de Stewards krijgen dan een tool om accounts samen te voegen, maar wanneer die tool komt is nog niet bekend en tot die tijd is het niet mogelijk om accounts samen te voegen. Mbch331 (Overleg) 23 apr 2015 07:51 (CEST)

Verwijdering pagina[bewerken]

Hallo,

Ik heb laatst een pagina/artikel aangemaakt over Kxxx Mxxx Deze is verwijderd wegens privacyschending.

Alle informatie die in dat artikel was gebruikt wat allemaal openbaar te vinden op internet en vraag ik me dus af waarom deze is verwijderd en waarom dit word gezien als privacy schending.

mvg, Daan – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Daan Mertenshage (overleg · bijdragen)

Niet iedereen met een YouTube account waar hij elke dag video's op plaatst is voldoende relevant voor opname in een encyclopedie. En uit het artikel bleek niet dat hij een voldoende bekend was voor opname in een encyclopedie. Als u voor personen die niet relevant zijn persoonlijke informatie deelt (ongeacht de bron van die informatie), doet u aan privacyschending. Ook al is informatie elders op internet te vinden is het daar niet geplaatst om het via een encyclopedie wereldkundig te maken. En het was ook nog niet eens verifieerbaar, omdat er geen bronnen waren opgegeven. En in dat geval zegt onze richtlijn WP:BLP dat die informatie zo spoedig mogelijk weer van Wikipedia af moet. Op het moment dat er voldoende over hem wordt geschreven in onafhankelijke landelijke of internationale media, dan wordt hij mogelijk relevant. Niet eerder. Mbch331 (Overleg) 23 apr 2015 19:31 (CEST)
Voor wie dit niet meer kan inzien: het ging om een "Nederlandse gamer op YouTube" van koud 15 jaar oud, die op 1 maart 2014 z'n eerste filmpje uploadde. Sindsdien plaatst dit kind iedere dag een filmpje op YouTube waarin de kijker kan zien hoe het aan het gamen is. En daar dan een artikel over... WIKIKLAAS overleg 23 apr 2015 23:21 (CEST)

Logboek titelwijziging[bewerken]

Hallo, het artikel Jezus (historisch-kritisch) is eind vorig jaar omgedoopt tot Jezus (historisch). Nou vraag ik me af waarom deze titelwijziging wel genoemd wordt in het logboek over de eerste naam, maar niet in het logboek over de nieuwe naam. Je moet toch makkelijk kunnen terugvinden hoe een artikel eerder geheten heeft? Bever (overleg) 23 apr 2015 20:19 (CEST)

Gewoon in de geschiedenis van de pagina kijken. Daar staat een hernoeming altijd gemeld. Wil je ook kunnen zoeken op de nieuwe naam, dan zal WMF de software moeten aanpassen en dat geldt dan meteen voor alle projecten. Dan moet je ze wel overtuigen van de meerwaarde. Mbch331 (Overleg) 23 apr 2015 21:56 (CEST)

Afbeelding van een anderstalige wiki[bewerken]

Beste allen, ik ben bezig met het verbeteren van de wiki heupfractuur. Nu zag ik dat de Duitstalige wikipedia Schenkelhalsfraktur een fantastische foto heeft https://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Schenkelhalsfraktur.JPG. Nu zou ik deze graag ook willen gebruiken voor de Nederlandse wikipedia, maar deze staat (nog) niet op wiki commens. Ik kan deze afbeelding natuurlijk zelf downloaden en weer uploaden met referentie, maar is het ook een soort "verhuis-service"? Doctodoc (overleg) 23 apr 2015 23:34 (CEST)

Jazeker. Er zijn diverse tools. Zelf vind ik CommonsHelper het handigst. Als je vragen hebt, laat maar weten. Succes! Mvg, Trijnstel (overleg) 23 apr 2015 23:36 (CEST)
Dankjewel! Het is gelukt! Doctodoc (overleg) 23 apr 2015 23:42 (CEST)

Da's gek (2)[bewerken]

Eerder vandaag nomineerde ik een door een anoniem aangemaakt reclame-artikel voor directe verwijdering. Dat is prompt gebeurd.

Toch zie ik bij de Laatste ongecontroleerde anonieme wijzigingen nog steeds een regel die dat artikel als nieuw aangeeft:

  • (wijz | gesch) . . N! Renjestoo‎; 08:22 . . (+1.535)‎ . . ‎84.28.226.5 (Overleg)‎ (Renjestoo's ontstaan!)

Wat is hier aan de hand? Met collegiale groet, Magere Hein (overleg) 24 apr 2015 09:32 (CEST)

Je bent niet de enige. Database sync/backlog? Kleuske (overleg) 24 apr 2015 09:33 (CEST)
Inderdaad vreemd. Ik ga dit loggen in Phabricator. Mbch331 (Overleg) 24 apr 2015 10:26 (CEST)
Inmiddels gedaan in Phab:T97116. Mbch331 (Overleg) 24 apr 2015 10:36 (CEST)
Mijn dank voor de aandacht en moeite. Magere Hein (overleg) 24 apr 2015 11:38 (CEST)

NMBS reizigerstelling[bewerken]

Hoi,

de laatste reizigerstelling van de NMBS werd onlangs bekend gemaakt. Kan er een bot geschreven worden, die deze reizigerstellingen "automatisch" toevoegd aan alle belgische stations? De link vind je hier http://www.belgianrail.be/nl/corporate/in-de-kijker/~/media/4607E14CADCB43098D587B918AE0EED8.ashx Indien nodig wil ik wel zorgen voor de conversie naar een rekenblad. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Stofvdw (overleg · bijdragen) 24 apr 2015 11:10‎PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Daar is een aparte verzoekpagina voor: WP:VPB. Mbch331 (Overleg) 24 apr 2015 11:15 (CEST)
Wat moet deze encyclopedie met "actuele" reizigersaantallen? We zijn hier niet de jaarlijkse uitgave van Nerdelandse en Belgische statistieken; daarvoor hebben beide landen organisaties die daar veel beter in zijn. WIKIKLAAS overleg 27 apr 2015 12:20 (CEST)

24 april 1915- Armeense genocide[bewerken]

Goedemiddag, waarom zetten jullie het artikel over de Armeense Genocide niet in de etalage? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door SabrinaCarol (overleg · bijdragen)

Een artikel moet enerzijds aan een heel aantal criteria voldoen (zie WP:Etalage/Wat is een etalageartikel) en moet voorgedragen worden om in de Etalage te worden opgenomen. Meer informatie vindt u hier. Mvg, Kthoelen Flag of Finland (bordered).svg (Overleg) 24 apr 2015 14:40 (CEST)

Commons pagina met vraagteken in de titel, hoe doe je dat[bewerken]

Ik zou graag een pagina maken over een speelfilm. Meestal doe ik dat door een zoekopdracht te doen naar de titel die niet bestaat en dan te klikken op de optie om hem aan te maken. Met een vraagteken in de titel werkt dat niet. Hoe dan wel? Judithcomm (overleg) 24 apr 2015 14:51 (CEST)

Normaal gezien zou dat toch geen probleem mogen zijn (zie Voorbeeld?)... - Kthoelen Flag of Finland (bordered).svg (Overleg) 24 apr 2015 14:59 (CEST)
Anderzijds kan je ook (zoals ik hierboven deed) gewoon ergens linken naar de pagina die je wilt aanmaken (bijvoorbeeld in je eigen Kladblok. - Kthoelen Flag of Finland (bordered).svg (Overleg) 24 apr 2015 15:00 (CEST)
Gelukt! Ik heb het vraagteken vervangen door %3F en toen deed-ie het. Thanks! --Judithcomm (overleg) 24 apr 2015 23:37 (CEST)

Downloaden als ePub[bewerken]

Goedemorgen, De optie om een 'Boek' te downloaden als ePub is helaas niet meer beschikbaar. Het is alleen nog maar mogelijk om het te downloaden als PDF.

Vragen: Is deze optie verwijderd? Zo ja, wat is de reden geweest voor het verwijderen? Komt deze optie nog terug? Heeft u alternatieven?

Vriendelijk dank alvast voor uw antwoord.

Met vriendelijke groet, Richard Meijer

artikel over Lydia Baneke Knap[bewerken]

Hallo meneer/mevrouw,

Ik heb een artikel op Wikipedia plaatst (het gaat om deze pagina: Lydia Baneke Knap). Maar nu krijg ik de klacht dat die pagina (nog) niet op Wikipedia kan, vanwege het schenden van privacy en NE-misdrijf. Een verdere toelichting kan ik niet vinden.

Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik niet weet wat niet door de beugel kan. Ik heb geen afbeeldingen o.i.d. gebruikt waar copyright op rust of zoiets dergelijks. Ook heb ik er gewoon een bronvermelding bij gezet. Zou u a.u.b. daarom willen vertellen wat ik heb gedaan dat niet door de beugel kan, dan kan ik daar de volgende keer rekening mee houden. Alvast heel erg bedankt voor uw reactie en mijn excuses voor deze fout.

Vriendelijke groeten, F. Wijnen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.171.170.159 (overleg · bijdragen)

De problemen zijn dat het artikel geen bronnen bevat (YouTube kan nooit een bron zijn). Het misdrijf waardoor mevrouw om het leven is gekomen is niet relevant voor opname in een encyclopedie. Omdat u persoonlijke informatie van het slachtoffer deelt en het slachtoffer niet relevant is voor opname in een encyclopedie schendt u haar privacy (en die van haar nabestaanden). Mbch331 (Overleg) 25 apr 2015 13:52 (CEST)
Kunt u uitleggen waarom volgens u YouTube nooit een bron kan zijn? U bent al de tweede moderator die ik vandaag zoiets zie beweren. Overigens hebben de doden geen recht op privacy. Woodcutterty|(?) 25 apr 2015 14:20 (CEST)
Ofschoon ik het nog nooit als bron heb gebruikt, kan ik me voorstellen dat een youtubefilmpje bron kán zijn. Ik ben ook wel benieuwd wat het bezwaar is. Over de doden en privacy: zo eenvoudig als je het zegt is het niet. In ieder geval zijn smaad en laster over, en belediging van de doden in Nederland strafbare feiten (Artikel 270 en 271 WvS) Uiteraard hebben levende nabestaanden wel degelijk recht op privacy. Magere Hein (overleg) 25 apr 2015 15:25 (CEST)
U kunt een verdere toelichting vinden op de beoordelingslijst. Daar kunt u zelf ook reageren op de nominatie voor verwijdering. Na twee weken zal een moderator uiteindelijk een knoop doorhakken. Sikjes (overleg) 26 apr 2015 16:13 (CEST)
YouTube kan geen bron zijn omdat er geen enkele controle is op kwaliteit, juistheid, volledigheid. Er is zelfs helemaal geen inhoudelijke beperking aan wat erop gaat. Ik kan heel eenvoudig op YouTube beweren dat de aarde plat is. Bij YouTube mag dat. Daarmee is het geen bewijs voor een stelling op Wikipedia dat de aarde plat is. Er mankeert misschien wat aan de formulering: YouTube kan inderdaad een bron zijn, maar op de schaal van gezaghebbend en betrouwbaar scoort zij nul. Sander1453 (overleg) 27 apr 2015 00:43 (CEST)
YouTube kan gezien worden als een medium. Als bron noem je dan de uitzending van Peter R. de Vries die op Youtube staat. Een uitzending van Peter R. de Vries is geen perfecte bron, maar het is wel een bron. Net zoals een bibliotheek een boek online kan hebben. Dan is het boek de bron, en je kunt aangeven dat dat in te zien is op de website van de bibliotheek. Mvg, Taketa (overleg) 27 apr 2015 08:48 (CEST)

plaatjes[bewerken]

Hallo, hoe moet je plaatjes invoegen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ‎Fandomgirltbs (overleg · bijdragen)

Dat, en nog veel meer, kun je allemaal vinden in de snelcursus. Succes! Erik Wannee (overleg) 26 apr 2015 16:06 (CEST)

Nalopen pagina Erik Bosgraaf in het Duits[bewerken]

Kort geleden heb ik de pagina van blokfluitist Erik Bosgraaf aangevuld met de recent van hem uitgekomen cd. Deze wijziging is in zijn Nederlandse, Engelse, Franse en Portugese pagina inmiddels doorgevoerd. In de Russische versie is de wijziging niet door mij doorgevoerd omdat ik die taal niet beheers. In de Duitse versie staat de wijziging klaar, maar is nog niet nagelopen en daardoor voor de wikipedia gebruiker niet zichtbaar. Hoe krijg ik voor elkaar dat ook in de Duitse versie de wijziging wordt nagelopen en geaccepteerd? Ik heb al aangegeven dat het om een ondergeschikte wijziging gaat, wel een die belangrijk is voor de artiest in kwestie. Bedankt voor de hulp, VrGr Herman Gelens (ik ben voorzitter van de Stichting Abrikoos ter ondersteuning van blokfluitist Erik Bosgraaf. Voor meer informatie over Erik Bosgraaf zie zijn wikipedia pagina of erikbosgraaf.com)– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Herman Gelens (overleg · bijdragen) 26 apr 2015 21:52‎

Op de Duitse versie heb je iemand nodig die voldoende edits heeft gedaan, om jouw versie goed te keuren. Ik heb zoveel edits nooit gedaan, en mag dat dus (nog) niet. ed0verleg 26 apr 2015 22:36 (CEST)
Beste Herman, ik heb het goedgekeurd. Mvg, Taketa (overleg) 27 apr 2015 08:56 (CEST)

afdrukken[bewerken]

Hoe kan ik, indien mogelijk, een pagina uit Wikipedia afdrukken voor zelfgebruik? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ‎2001:981:329:1:452f:1a6b:4563:c525 (overleg · bijdragen)

De meeste browsers (internetprogramma's) hebben speciaal daarvoor een functie 'afdrukken' of 'printen'. Soms zie je bovenaan een symbooltje met een printer, anders kun je hem bovenin je browser vinden onder 'bestand' of 'file'. Wikipedia heeft in de linker kantlijn een knop 'Printervriendelijke versie'. Als je daarop eerst klikt voordat je gaat printen, dan krijg je en versie zonder de linker marge die mooier te printen valt.
Overigens: Wees terughoudend met printen; spaar bomen en het milieu. Teksten zijn ook direct van het scherm te lezen en blijven zo bovendien zo actueel mogelijk. Erik Wannee (overleg) 27 apr 2015 11:41 (CEST)
Kolom links, onder "Afdrukken/exporteren", downloaden als pdf en dan printen. Of kies de printervriendelijke versie en druk af vanaf beeldscherm (Ctrl-p geloof ik). Succes. Sander1453 (overleg) 27 apr 2015 12:22 (CEST)

Afbeeldingen gebruiken[bewerken]

Als gepensioneerd onderwijzer wil ik verder werken aan een educatieve site die ik jaren geleden begon. Ik zou graag illustraties, foto's e.d. van Wikipedia gebruiken. Volstaat het als ik een pagina maak op die site, met een lijst van de gevraagde vermeldingen ? (vermeldingen die men suggereert als men een illustratie/foto wil downloaden.)

Het volstaat als u de afbeeldingen gebruikt (daar heeft u al toestemming voor) en het is netjes de auteur erbij te vermelden. Da's het leuke aan Wikipedia en Commons. Iedereen mag de afbeldingen gebruiken. Natuurlijk mag u een lijst maken, maar da's nergens voor nodig. Veel plezier. Kleuske (overleg) 27 apr 2015 12:16 (CEST)
Dat klopt niet helemaal. Afhankelijk van de afbeelding is het soms zelfs verplicht de auteur te vermelden. Bij iedere afbeelding op Commons vindt u een licentie (dat bedoelt u waarschijnlijk met vermeldingen die men suggereert) en die moet u inderdaad volgen. U kunt denk ik het beste toch bij de foto's waar dat nodig is, de juiste vermeldingen er tussen haakjes onderzetten, of de vermeldingen onderaan de pagina neerzetten, het moet namelijk wel duidelijk zijn welke vermelding bij welke foto hoort. Sikjes (overleg) 27 apr 2015 12:22 (CEST)

Markering gecontroleerd[bewerken]

Op mijn volglijst zie ik vóór het artikel Friesland geen rood uitroepteken staan, waar mee deze dus gecontroleerd zou zijn. Echter, in het markeerlogboek staat dit niet aangegeven. Wie weet hoe dat kan? Denkhenk (overleg) 27 apr 2015 12:24 (CEST)

Rollback edits worden niet gelogd in de patrol log, maar wel gecontroleerd. Dat verklaard niet de laatste, maar mogelijk is er een race-conditie dat iemand terugdraaide, gelijk met het terugdraaien van de anoniem, waardoor wel beide edits gemarkeerd werden, maar omdat er geen diff was verder niet opgeslagen. Dat rollback edits niet gelogd worden is gelogd in phabricator:T42624. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 27 apr 2015 14:18 (CEST)

Dankjewel voor het uitleggen. Denkhenk (overleg) 27 apr 2015 14:36 (CEST)