Help:Helpdesk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
1rightarrow.png H:H
1rightarrow.pngH:HD

Helpdesk

Welkom!  ·   Snelcursus  ·   Terminologie  ·   Helpoverzicht  ·   Help-index  ·   Helpdesk  ·   Navigatie naar artikelen  ·   Gebruikersportaal  ·   Nog vragen?

Overzicht hulppagina's
Wikipedia Hulppagina's

Zie ook Regels en richtlijnen
Zie ook Artikelen bewerken

Welkom op de Wikipedia-helpdesk!
Help-browser.svg

Stel hier uw vragen aan hulpvaardige Wikipedia-gebruikers.

Voordat u uw vraag stelt...
  • Net als andere pagina's op Wikipedia is deze helpdesk vrijwilligerswerk. Er wordt geen garantie geboden voor de juistheid en volledigheid van de gegeven informatie.
  • Gebruik van de informatie is geheel vrij, maar wel voor eigen risico. Als u advies zoekt op het gebied van recht of geneeskunde, stel dan uw vraag niet hier, maar bij een jurist of arts.
Wachten op antwoord...
  • Uw vraag wordt op deze pagina beantwoord, soms binnen enkele minuten, doorgaans binnen enkele uren. Kijk dus regelmatig op deze pagina.
  • Vragen die beantwoord zijn worden na ongeveer een week in het archief geplaatst.


reis naar Nederland vanaf St Pieters Gent[bewerken]

Geachte,

Hoe kan ik per trein van Gent St Pieters naar KAMPEN gaan op 19 juli 2014 omstreeks 09:15 en wat kost dat ? – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 2A02:1812:1087:5C00:A06C:3EAF:B3CD:29BF (overleg · bijdragen)

Kijkt U hier eens: hier. Als u de trein van 8:32 naar Antwerpen centraal neemt, en dan vervolgens overstapt naar Rotterdam en Utrecht, bent u rond 1300 in Kampen. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Milliped (overleg · bijdragen)
En dat kost u € 85,14 als u gebruikmaakt van Thalys, en € 51,80 als u enkel gebruikt maakt van de normale Intercity en een Sprinter. Let er overigens wel op dat er twee stations in Kampen zijn: station Kampen en station Kampen Zuid. Voor de prijs maakt dat niets uit, trouwens.
Overigens geeft de site van NS International een overstap aan in Roosendaal in plaats van in Rotterdam. Maar ik denk dat het voor u het handigst is om zelf even de reisplanner die Milliped hierboven aangeeft te raadplegen. Dan kunt u precies zien hoe u het makkelijkst kunt reizen (en of u eventuele korting krijgt). JurgenNL (overleg) 16 jul 2014 10:02 (CEST)

visitekaartjes[bewerken]

Hallo

Ik bestelde Visitekaartjes maar bij bestelling zat er geen gratis houder bij – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 81.242.249.69 (overleg · bijdragen)

Ik zou even contact opnemen met degene bij wie u de visitekaartjes besteld heeft. Dat is ongetwijfeld niet Wikipedia geweest. Richard 17 jul 2014 10:32 (CEST)
Als je je kaartjes bij Vistaprint besteld hebt, krijg je bij 100 kaartjes (dacht ik, weet niet zeker) een houdertje. Handig om je kaartjes in te zetten, bijvoorbeeld op je bureau op kantoor. Gustaafff (Overleg) 17 jul 2014 13:09 (CEST)
Tsja... geen idee waar vraagsteller ze besteld heeft, maar kennelijk verwachtte hij/zij een houder en heeft die niet gekregen. Richard 17 jul 2014 13:16 (CEST)
Hij/zij verwachtte blijkbaar een gratis houder. Bij Vistaprint liep eens een actie; zoveel stuks visitekaartjes en de houder krijg je er gratis bij. Maar ik weet niet waar 81.242.249.69 die kaartjes besteld heeft. Gustaafff (Overleg) 17 jul 2014 13:39 (CEST)
Ik ook niet, maar dat doet er feitelijk niet toe: hij weet het zelf als het goed is wel en hij moet dáár te rade gaan. Richard 17 jul 2014 13:43 (CEST)
Juist. Gustaafff (Overleg) 17 jul 2014 13:45 (CEST)

Hoe kan ik een artikel labelen omdat het achterhaald is ?[bewerken]

Moet eerst kwijt dat het mij in 40 minuten niet is gelukt om het juiste sjabloon te vinden. Niet met de zoekfunctie van Wikipedia, niet met Google. Dit kost veel te veel tijd. Wikipedia behoeft een centrale plek waar je stapsgewijs de juiste kan vinden. Bladeren door alle sjablonen is een onding. Er zijn er te veel.

Ik wil een artikel voor herzien of verwijdering voordragen omdat het onderwerp m.i. al sowieso discutabel een eigen artikel kreeg. Maar nu het betreffende onderwerp in real life niet eens meer bestaat is handhaving in de huidige vorm niet gewenst. Althans naar mijn mening. Hoe activeer ik de Wikipedia community om met dit artikel aan de slag te gaan ? Het betreft een samenwerkingsverband van twee instellingen om (tijdelijk?) gezamenlijk tentoonstellingen te organiseren, welk op Wikipedia voor het gemak werd vertaald naar de oprichting van een nieuw museum. Dit specifieke samenwerkingsverband bestaat duidelijk niet meer maar het artikel over dit 'museum' staat nog op Wikipedia.

Hiervoor zoek ik een sjabloon. --OSeveno (overleg) 17 jul 2014 15:02 (CEST)

Een artikel rijp voor verwijdering (volgens jou) kun je op TBP zetten. Zet daarvoor bijv. {{weg|Niet meer bestaande instelling}} bovenaan. Na de pipe kan ook een andere uitleg staan, het is maar wat je wilt. Natuurlijk moet je dan ook de pagina TBP aanvullen (link rechts boven in het sjabloon) met je nominatiereden en het wordt beleefd geacht de aanmaker even in te lichten. Succes. Sander1453 (overleg) 17 jul 2014 15:45 (CEST)
PS: Als je De Verdieping van Nederland bedoelt: dat artikel is op zich niet onduidelijk over tegenwoordig bestaan. En niet alles wat verleden tijd is, moet weg, historicus Knipoog. Sander1453 (overleg) 17 jul 2014 17:35 (CEST)
@Sander1453: Dat is een slechte nominatiereden, dat een organisatie niet meer bestaat is an sich geen nominatiereden. Geen enkel onderwerp heeft op Wikipedia een artikel puur en alleen omdat het nu zou bestaan. Romaine 20 jul 2014 10:10 (CEST)

donatie[bewerken]

Ik wil wel een donatie doen , maar wens geen kredietkaart te gebruiken. Daarom volgende vraag: kan Wikipedia geen akkoord afsluiten met ITunes, waarbij men het krediet op iTunes kan gebruiken om een donatie over te maken? – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 193.191.150.241 (overleg · bijdragen)

in Nederland kan ook met iDeal of een eenmalige machtiging worden betaald. Zie de opties onder het kopje "Donaties" in de linkerkolom. ed0verleg 17 jul 2014 16:13 (CEST)

visual editor beschikbaar voor IE9 en hoger[bewerken]

Beste helpdesk,

Kunt aangeven of de visual editor beschikbaar komt voor IE9 en hoger, en wanneer gebeurt dit of gebeurt dit uberhaupt wel. We willen graag met de editor werken maar wij gebruiken IE9 als standaard.

Met vriendelijke groeten,

Marcel webster Provincie Noord-Holland. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 83.138.2.141 (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Die vraag kunnen wij niet beantwoorden. De tool wordt ontwikkeld door de WikiMediaFoundation (WMF), zij zijn de enigen die het juiste antwoord kunnen geven. Ik acht de kans echter klein, aangezien de tool momenteel ook nog niet met IE samenwerkt. Mbch331 (Overleg) 18 jul 2014 11:10 (CEST)

Harry S.[bewerken]

Katowee Holland is het bedrijf van gitarist Harry Sacksioni. Wij proberen nu al meerdere keren de informatie over hem zo exact mogelijk weer te geven op Wikipedia maar worden door iemand genaamd Kleuske alle keren overruled. De informatie die deze Kleuske er steeds opzet is weliswaar ook kloppend maar heeft niet de relevantie die op dit moment recht doet aan Harry. Niek Hekster (medewerker Katowee Holland). – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Katowee Holland (overleg · bijdragen) 18 jul 2014 17:35‎

Wikipedia is er niet om 'recht te doen aan Harry'. Wikipedia verspreidt neutraal en onafhankelijk kennis. Zie ook WP:NIET. --JanB (overleg) 18 jul 2014 17:51 (CEST)
Een van de problemen is dat u bewoordingen gebruikt die 'niet neutraal' zijn maar waar uw bewondering en lof voor het onderwerp uit blijkt. Dat is heel goed op bijvoorbeeld uw eigen website, maar niet voor een encyclopedie. Verder is het niet toegestaan om tekst die ergens anders staat zomaar over te nemen, want daar rust (doorgaans) auteursrecht op. Met vr.gr., The Jolly Bard (overleg) 18 jul 2014 17:59 (CEST)
Ik voel me gevleid, maar eerlijk is eerlijk... De eerste terugdraaier was Kattenkruid en daarna ErikvanB. Redde Caesari quae sunt Caesaris, zoals dat heet. Kleuske (overleg) 18 jul 2014 23:41 (CEST)

bellen in het buitenland[bewerken]

goeden avond maandag ga ik naar belge wat moet ik doen om te bellen uit belgie– De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 81.28.85.30 (overleg · bijdragen)

Dan moet u 0031 (of met een mobiel mag +31 ook) voor het telefoonnummer zetten wat u wilt bellen (mits u naar Nederland belt) en de 0 van het netnummer weglaten. Mbch331 (Overleg) 18 jul 2014 19:01 (CEST)

Verwijdernominatie intrekken[bewerken]

Als je als nominator vindt dat een verwijdernominatie niet langer terecht is (want goede aanpassingen) mag je de nominatie dan verwijderen? Of moet je hem dan verplaatsen naar een ander blad ter archivering (hoe?) of mag de nominator niets van al dat? Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst gaf mij hier geen uitsluiting over terwijl het hier een verhitte discussie (weergrapje) oplevert. Mvg, Timelezz (overleg) 19 jul 2014 02:25 (CEST)

Je kunt de nominatie intrekken door de link naar het artikel door te strepen. Zie de onderste vermelding op WP:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140704 voor een voorbeeld. Bever (overleg) 19 jul 2014 03:40 (CEST)
Dank! Mag ik de helppagina aanpassen zodat dit er daar ook komt te staan? Mvg, Timelezz (overleg) 19 jul 2014 12:05 (CEST)
Ja graag. En als ergens gesuggereerd wordt dat verduidelijking niet zou mogen, is daar denk ik ook aanpassing nodig. Ik begrijp nu beter waar ons misverstand vandaan kwam. Die helppagina richt zich duidelijk vooral tot de aanmaker van een artikel, getuige de inhoud en het woordje 'mijn' in de titel. De hulpvraag 'Wanneer en hoe trek ik een nominatie in' is breder. Het sleutelwoord daarbij is volgens mij, zoals in de gelinkte discussie beschreven, consensus. Ivory (overleg) 19 jul 2014 17:04 (CEST)
Hoi Timelezz, ik ben de schrijver van die hulppagina. De nominator mag natuurlijk een nominatie intrekken. Zolang dit niet tegen de zin is van een groep mensen die reeds hun mening hebben geuit. Met consensus mag het altijd ingetrokken worden. Dit staat kort en indirect beschreven in de derde zin van het kopje "Ik heb het artikel verbeterd, kan het artikel niet direct van de beoordelingslijst af?". De hulpagina is vooral op de aanmaker van het artikel gericht inderdaad. Ik ga er van uit dat de nominator andere instructiepaginas gebruikt. Pas gerust aan als dit onduidelijk is op de hulppagina. Ik zal verdere ontwikkelingen volgen. Mvg, Taketa (overleg) 19 jul 2014 20:09 (CEST)

Meeste Nederlandstalige artikelen[bewerken]

Ik ben op zoek naar degene die het hoogst aantal Nederlandstalige artikelen voor Wikipedia heeft geschreven, om te interviewen. Wie is dit en hoe kom ik aan contactgegevens? – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 77.173.43.233 (overleg · bijdragen) 20 juli 2014 01:56

Er zijn mensen die 1000 korte- of 10 lange- artikelen schreven, die tien kunnen meer info bevatten dat alle 1000 korte samen, aantallen zeggen in principe niet zoveel, zoek naar kwaliteit niet kwantiteit. Draai rollen om. Besef dat veel mensen hier anoniem werken, ook anoniem willen blijven. Stel dat je een lijst met 10 "top"schrijvers vind, en die zeggen allen "nee"? Zoek niet iemand, roep iemand op. Plaats een oproepje in de kroeg of hier, stel je quotum. Gezocht: gebruiker die x aantal jaar x aantal artikelen heeft geschreven voor interview. Laat weten in de oproep waarvoor het is, schoolkrant, tijdschrift, radio of TV, enz. enz. Maak een accountnaam aan zodat je via de emailfunctie van dat account contact kan leggen. Succes. Arch Arch dam 12x12 n.svg overleg 20 jul 2014 10:04 (CEST)
Hoogste is Joopwiki met enkele 100.000en artikels aangemaakt met een bot. Je kunt hem emailen. Verder zitten tevens Grashoofd en Michiel1972 rond de 100.000, beiden met bot. Zonder bot is het hoogst waarschijnlijk tussen 10.000-20.000 echter ik weet niet wie het hoogste aantal heeft. Een voorbeeld is gebruiker Capaccio. Mvg, Taketa (overleg) 20 jul 2014 13:06 (CEST)
Inmiddels zit ik op ruim 500.000 met bot en ruim 10.000 zonder bot. Kwaliteit van een paar regels tot en met etalage-artikel. Andere botschrijvers boven de 100.000 zijn LymaBot, RobotMichiel1972 en GrashoofdBot. Gebruikers zonder bot boven de 10.000 zijn Hanhil en Michiel1972. Veel etalage-artkelen zijn geschreven door o.a. B kimmel. GroetJoopwiki (overleg) 20 jul 2014 14:37 (CEST)

Ebrahima Sawaneh[bewerken]

Ik krijg het niet voor elkaar om de tabel in het artikel van Ebrahima Sawaneh goed te krijgen. De laatste rij staat scheef. Iemand die dit recht kan zetten? MatthijsWiki (overleg) 20 jul 2014 09:41 (CEST)

Ik heb een poging gewaagd, ik hoop dat je dit bedoelde, MVG Arch Arch dam 12x12 n.svg overleg 20 jul 2014 10:11 (CEST)
Ja, ziet er al een stuk beter uit. Dank. MatthijsWiki (overleg) 20 jul 2014 10:26 (CEST)
Er zaten nog wat verkeerde rowspans en er ontbrak nog een colspan, deze toegvoegd. Nu kloppen de lijntjes helemaal. Mbch331 (Overleg) 20 jul 2014 10:31 (CEST)

Klassieke muziek[bewerken]

Welke zender moet ik hebben als ik in Frankrijk op de radio klassieke muziek wil luisteren?– De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 212.84.139.136 (overleg · bijdragen)

Radio Classique 101.1 FM. mvg, Taketa (overleg) 21 jul 2014 13:20 (CEST)

netwerkwachtwoord[bewerken]

In mijn outlook wordt telkens gevraagd om een netwerkwachtwoord op te geven.

Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Aangezien dit al is ingevuld moet ik meerdere malen op ok drukken. Heel vervelend. Dit herhaalt zich, zodra ik mailtjes open of wil verzenden.

Ik hoor graag reactie van u!

Met vriendelijke groet,

Kristel van Dijk – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 62.163.51.147 (overleg · bijdragen)

Is dit op uw eigen computer of op een computer op de zaak? In het laatste geval zou ik eerst contact opnemen met uw systeembeheerder. Richard 21 jul 2014 17:08 (CEST)

Nieuwszoekmachine[bewerken]

Weet iemand een zoekmachine die specifiek zoekt op enkel nieuwswebsites (internationaal). Eén voorwaarde is dat ze niet enkel recente nieuwsresultaten geven. Dus Yahoo News en News.Google vallen af. Mvg, Timelezz (overleg) 22 jul 2014 01:50 (CEST)

In Google Nieuws kun je de datum aanpassen: zie https://support.google.com/news/answer/3334?hl=nl. Kattenkruid (overleg) 22 jul 2014 03:20 (CEST)
Maar nieuws van maanden tot jaren geleden laat Google News niet zien. Dus die is onbruikbaar. Iets anders? Mvg, Timelezz (overleg) 22 jul 2014 12:02 (CEST)
Het 'dus' klopt niet helemaal volgens mij: het is niet bruikbaar voor wat jij er nu mee wilt. Kun je iets met de optie van (bijv.) Google om specifiek op een bepaalde website te zoeken? Richard 22 jul 2014 12:17 (CEST)
Deze vraag gaat toch ook over wat ik er mee wil?! Mvg, Timelezz (overleg) 22 jul 2014 13:51 (CEST)
Nee, ik weet niet wie over een bepaald onderwerp heeft geschreven. Ik wil juist opzoeken of een krant/tijdschrift er over geschreven heeft. All Google zoekresultaten doornemen is onbegonnen werk met zo veel persoonlijke webpagina's in de zoekresultaten. Ik vind liever gerenommeerde bronnen. Mvg, Timelezz (overleg) 22 jul 2014 13:48 (CEST)
Ik bedoel zoiets: berichtgeving over de Bijlmerramp op www.nu.nl. of juist op www.ad.nl. Het is niet ideaal (want je moet zelf opgeven welke nieuwssite je wilt doorzoeken), maar het gaat wel verder terug in de tijd. Richard 22 jul 2014 14:46 (CEST)

Microsoft office outlook express reageert niet meer.[bewerken]

help mij svp. Ik kon altijd foto's versturen via outlook, maar nu totaal geen reactie meer, geeft alleen aan: reageert niet.– De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 217.27.228.190 (overleg · bijdragen)

Het bijsluiten van foto's kan, afhankelijk van de grootte van de bestanden, enige tijd duren. In de meeste gevallen geldt dan 'geduld is een schone zaak'. Richard 22 jul 2014 13:20 (CEST)

Doneren aan Wikipedia[bewerken]

LS,

Zo heel af en toe maak ik gebruik van Wikipedia. Er staan soms best interessante artikeltjes op jullie website.

'k Wil best zo af en toe 'n bedragje naar jullie overmaken; geen enkel punt. Maar ik kan jullie IBAN rekening nummer nergens vinden op jullie web site.

M.v.g. Ed. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 86.87.4.150 (overleg · bijdragen)

Zie hier. Het IBAN-nummer kan ik u ook niet een, twee, drie vertellen. Bijdragen aan de encyclopedie zelf worden overigens ook gewaardeerd. Kleuske (overleg) 22 jul 2014 18:01 (CEST)
Als ik het goed heb, is dit het IBAN van de Wikimedia foundation: GB49 CHAS 6092 4241 0347 30
Erik Wannee (overleg) 22 jul 2014 22:14 (CEST)

Meekijken en meeluisteren via IP-adres[bewerken]

Er is meegekeken in mijn PC. Ook meegeluisterd. En er zijn wat het FO noemt pakketjes gekopieerd. Alles via mijn IP-adres, hoogst waarschijnlijk vanuit Wikipedia. Dit alles constateert het Forenties Onderzoek. Mijn vraag: Is het gebruikelijk dat er vanuit Wiki meegekeken wordt in PC's van Gebruikers? Haagschebluf (overleg) 22 jul 2014 21:46 (CEST)

Beste Haagschebluf, zoiets is mij onbekend. Ik heb eenmaal gezien dat spammers een slechte link plaatsen in de externe links en men daarop klikte. Maar in mijn tijd is nog nooit vanuit Wikipedia iemand lastig gevallen in diens PC. Mvg, Taketa (overleg) 22 jul 2014 22:14 (CEST)
Wikipedia is niet een bedrijf. Maar heeft wel servers staan. Ik weet niet wat je bedoelt met 'hoogst waarschijnlijk'. Bedoel je dat er is 'meegeluistert' vanuit IP-adressen in de range van de Wikipedia-servers? Hoe dan ook, eigenaardig. Mvg, Timelezz (overleg) 23 jul 2014 00:48 (CEST)
Als het al zo zou zijn, komt bovenstaande vraag vreemd op mij over. Alsof je een inbreker vraagt of hij bij je heeft ingebroken. Als er forensisch onderzoek is gepleegd, dan is de zaak dus bij de politie onderhanden. Laat die het verder uitzoeken en indien nodig vervolging instellen. Nietanoniem (overleg) 23 jul 2014 10:21 (CEST)

verwijderde pagina terug vinden.[bewerken]

Beste,

Mijn pagina is verwijderd omdat deze niet in het format van wikipedia zou zijn. Er wordt verwezen naar een pagina met tips nl.wikipedia.com/wiki/cain_ransbottyn

Waar vind ik mijn verwijderde pagina terug? Om daarop verder te bouwen?

mvg – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Bolskoen (overleg · bijdragen)

Het artikel is eenmaal na een beoordelingssessie verwijderd en (de laatste versie) wegens auteursrechtenschending. Ik geef je weinig kans. Even ten overvloede: "mijn pagina" bestaat niet op wikipedia. Kleuske (overleg) 23 jul 2014 12:44 (CEST)
Op Wikipedia is het de bedoeling dat iedereen alle pagina's kan aanpassen. Om die reden bestaat mijn pagina inderdaad niet, ervaren Wikipedianen zijn daardoor allergisch voor mijn pagina geworden. Waarschijnlijk bedoelde U de pagina die ik had aangemaakt. ed0verleg 23 jul 2014 13:30 (CEST)

Je hebt je vraag ook al op twee andere plaatsen gesteld, en op beide plaatsen antwoord gekregen: hier en hier. Dat zou voldoende moeten zijn. Erik Wannee (overleg) 23 jul 2014 17:46 (CEST)