Help:Helpdesk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
1rightarrow.png H:H
1rightarrow.pngH:HD

Helpdesk

Welkom!  ·   Snelcursus  ·   Terminologie  ·   Helpoverzicht  ·   Help-index  ·   Helpdesk  ·   Navigatie naar artikelen  ·   Gebruikersportaal  ·   Nog vragen?

Overzicht hulppagina's
Wikipedia Hulppagina's

Zie ook Regels en richtlijnen
Zie ook Artikelen bewerken

Welkom op de Wikipedia-helpdesk!
Help-browser.svg

Stel hier uw vragen aan hulpvaardige Wikipedia-gebruikers.

Voordat u uw vraag stelt...
  • Net als andere pagina's op Wikipedia is deze helpdesk vrijwilligerswerk. Er wordt geen garantie geboden voor de juistheid en volledigheid van de gegeven informatie.
  • Gebruik van de informatie is geheel vrij, maar wel voor eigen risico. Als u advies zoekt op het gebied van recht of geneeskunde, stel dan uw vraag niet hier, maar bij een jurist of arts.
Wachten op antwoord...
  • Uw vraag wordt op deze pagina beantwoord, soms binnen enkele minuten, doorgaans binnen enkele uren. Kijk dus regelmatig op deze pagina.
  • Vragen die beantwoord zijn worden na ongeveer een week in het archief geplaatst.


Illustratie[bewerken]

Beste lezers van de helpdesk, ik zou graag een illustratie als deze graag zelf maken, maar dan voor uitsluitend (Latijns-)Amerika. Het is ongetwijfeld mogelijk om met een dergelijk (al dan niet blanco) kaartje van dat werelddeel zelf een indeling met kleuren te maken. Hoe en met welke website/programma kan ik dit doen? Dank, JurriaanH (overleg) 8 sep 2014 21:04 (CEST)

Als je Windows gebruikt Paint, anders bijvoorbeeld GIMP of Inkscape (voor vectorafbeeldingen / SVG). Als het je om wat voor reden ook niet lukt of je verdere hulp nodig hebt, geef maar een seintje, is makkelijk te regelen. Niels? 8 sep 2014 23:56 (CEST)
Een beetje aan de late kant, maar de GIMP en Inkscape werken ook prima onder Windows, en zijn vele malen krachtiger dan Paint. Paint gebruik ik vrijwel nooit meer (af en toe om een screenshot op te slaan, omdat het sneller opstart dan GIMP). Het kost wel wat tijd om de GIMP en Inkscape echt onder de knie te krijgen, maar dat geldt uiteindelijk voor ieder grafisch bewerkingsprogramma. Paul B (overleg) 15 sep 2014 22:31 (CEST)

vraag om donatie[bewerken]

Hoe weet ik dat het veilig is om een donatie aan Wikipedia te doen? Kan er gebruik van mijn bankrekening worden gemaakt? Hoe weet ik dat het betrouwbaar is? – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 84.87.90.81 (overleg · bijdragen) 14 sep 2014 13:52 (CEST)

Als u via iDeal of met uw creditcard betaalt, komt u op een beveiligde omgeving van de Wikimedia Foundation uit, waar u rechtsonder in beeld het certificaat kunt controleren bij Norton AntiVirus. Het verdere betalingsverkeer loopt via uw bank en is dus net zo beveiligd als dat u een aankoop zou doen op een willekeurige webwinkel. Als u voor betaling kiest via PayPal dan loopt de betaling via dat bedrijf, dat ook al jarenlang als betrouwbaar bekend staat. Hoe dan ook, u geeft op geen enkele wijze wachtwoorden, pincodes of andere persoonlijke informatie waarmee derden uw bankrekening kunnen gebruiken rechtstreeks aan Wikipedia of de Wikimedia Foundation. Groet, Adnergje (overleg) 14 sep 2014 14:18 (CEST)

Editing_the_lead_section[bewerken]

Hallo, er is dat ook, zo ja waar kan ik activeren, neem dan gewoon, dank je. Groet Jean11 (overleg) 15 sep 2014 22:50 (CEST)

As far as I know editing the lead section is not a special feature at nl.wikipedia, you should be able to edit all articles fully by default. If you are especially interested in the lead section, you could still use the workaround in the link on en: you mentioned - paste &editsection=0 into your browser's URL. For example - to edit the lead section of this page you would have to paste &section=0 to the link https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Help:Helpdesk&action=edit --> https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Help:Helpdesk&action=edit&section=0 Niels? 16 sep 2014 01:41 (CEST)

Nh1816[bewerken]

Goedemorgen,

Bij deze wil ik een klacht indienen betreffende het feit dat mijn pagina over Nh1816 Verzekeringen niet akkoord wordt bevonden ondanks meerdere aanpassingen en er wel pagina's bestaan in Wikipedia van dezelfde strekking. Bijvoorbeeld: Klaverblad verzekeringen of De Goudse, wat beiden ook verzekeringsinstellingen zijn?? Het is mij niet duidelijk waarom er geen pagina over een 200 jaar oude verzekeringsmaatschappij wordt toegelaten met als reden dat het een reclame-/ commerciële uiting zou zijn?

Ik vind dit erg teleurstellend en wil dit bij deze kenbaar maken bij Wikipedia.

Met vriendelijke groet, Kim van KampenKimvkamp (overleg) 18 sep 2014 11:42 (CEST)

Beste Kim, op je overlegpagina is duidelijk uitgelegd waarom het artikel niet geschikt was voor plaatsing, daarna is het artikel beoordeeld en na 14 dagen verwijderd omdat het niet aan de eisen voldeed. Jammer, ik hoop dat je in de toekomst opnieuw een poging doet om bij te dragen ondanks deze tegenslag. Vr groet Saschaporsche (overleg) 18 sep 2014 12:16 (CEST)
Hallo Kim. In zo'n kwestie spelen twee zaken dooreen: de kwaliteit van het onderwerp en die van het artikel. Het onderwerp kan heel geschikt zijn voor een encyclopedie, maar de woordkeus promotioneel van aard. En omgekeerd kan het een prima artikel zijn (geweest) over een onderwerp dat niet bijzonder genoeg is voor Wikipedia (zie Wikipedia:Relevantie). Ik kan niet terugzien wat het geval was, maar op beide gebieden zal een artikel aan de conventies moeten voldoen. En de uitleg op je overlegpagina is m.i. prima. Groet, Sander1453 (overleg) 18 sep 2014 12:26 (CEST)
Even een zakelijk antwoord dan omdat ik het verwijderde artikel kon inzien. Misschien was de verzekeringsmaatschappij wel relevant. Dat zou zo maar kunnen voor een bedrijf waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1816. Maar van die relevantie bleek niks uit het artikeltje. Dat bestond uit een openingszins en daarna een magere opsomming van een paar jaartallen waarin nieuwe activiteiten werden begonnen of de naam gewijzigd. Wat met name ontbrak waren onafhankelijke referenties waarmee de vermelde gegevens geverifieerd konden worden, en waaruit de relevantie van het bedrijf bleek. En als iemand uitsluitend zo'n stukje op Wikipedia zet, dan rijst al snel het vermoeden dat het om niks anders gaat dan het verkrijgen van extra naamsbekendheid. Dat is strijdig met de richtlijnen van Wikipedia. Zie Wikipedia:Wat Wikipedia niet is. WIKIKLAAS overleg 18 sep 2014 18:16 (CEST)

foto[bewerken]

Ik ben nieuw en heb een foto geupload maar deze is mniet zichtbaar op de pagina . Ik was op de pagina rijksmonumenten in tilburg en heb daar op uploaden geklikt maar de foto verschijnt niet hoewel hij wel is geupload https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_rijksmonumenten_in_Tilburg_(plaats) 521104 is het monumentnr wat moet ik doen ?? – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Tilburgia001! (overleg · bijdragen) 18 sep 2014 17:02‎

Dag Tilburgia,
Ga naar de door jou aangewezen pagina, en klik op 'bewerken'. Zoek in het bewerkingsveld naar de regel:
{{Tabelrij rijksmonument|woonplaats=Tilburg|objectnaam=Schoolgebouw ('Bewaarschool der Parochie OLV. Onbevlekt Ontvangen')|type_obj=G|oorspr_functie=Onderwijs en wetenschap|cbs_tekst=Openbare gebouwen|bouwjaar=1911|architect=|adres=De Schans 131|lat=51.58802|lon=5.09221|objrijksnr=521104|image=}}
Vul hier achter image= (vlakbij het einde) de naam van je afbeelding in, dus De Schans voormalig schoolgebouw.JPG. Ik hoop dat het lukt, indien niet dan wil ik ook wel helpen, maar het is natuurlijk leuker als je het zelf kunt. - André Engels (overleg) 18 sep 2014 17:18 (CEST)
Bovenstaande uitleg kruiste mijn bewerking waarmee ik de foto toevoegde aan de pagina. EvilFreD (overleg) 18 sep 2014 17:22 (CEST)
Tilburgia: Het uploaden van foto's is slechts één stap in het toevoegen ervan aan pagina's op Wikipedia. De andere werd je hierboven inmiddels uitgelegd. Dit komt doordat foto's gehost worden op Wikimedia Commons en er dus vanuit Wikipedia een verbinding moet worden gemaakt met dat project om een foto hier toe te voegen. Meer hierover kan je lezen op Help:Gebruik van bestanden. EvilFreD (overleg) 18 sep 2014 17:26 (CEST)


Suuuper , heel fijn , ja de foto is nu zichtbaar op de monumenten pagina . Dankjewel voor je hulp !!!!!! – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Tilburgia001! (overleg · bijdragen)

En jij bedankt voor het beschikbaar stellen van je foto! - André Engels (overleg) 18 sep 2014 18:09 (CEST)

[bewerken]

Hallo, ik zie nog steeds boven iedere wikipedia-pagina een banner met een oproep om mee te doen met de schrijfwedstrijd. De inschrijftermijn daarvan is echter al drie dagen geleden gesloten. Kan die banner worden verwijderd? Mvg Itsme (overleg) 18 sep 2014 22:36 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd, Magalhães (overleg) 19 sep 2014 07:20 (CEST)

Konijn in de rui[bewerken]

wij hebben een vlaamse reus, 1 jaar oud, is vreselijk in de rui. is dit normaal?

Ja, dat is als het konijn buiten word gehouden vrij normaal aan het einde van de zomer. Hier kunt u meer informatie vinden.  Michiel  19 sep 2014 14:10 (CEST)
En dan eens kijken of je genoeg wol kunt oogsten voor een lekkere wintertrui, of anders voor een sjaal. Ik heb ooit eens geprobeerd om konijnenwol te spinnen, maar helaas lukte me dat niet. De haartjes zijn veel korter dan schapenharen. Jammer. Erik Wannee (overleg) 19 sep 2014 16:49 (CEST)

Plainlinks[bewerken]

Hoi iedereen,

in mijn kladblok deed ik testen voor een nieuwe handtekening, maar de class="plainlinks" werkt niet. Weet er iemand wat er aan de hand is? Alvast bedankt! Josse.Cottenier - Overleg Ding dong! 20 sep 2014 07:38 (CEST)

"plainlinks" doet het nu weer. De volgorde klopte niet.  Michiel  20 sep 2014 08:34 (CEST)
Thnx! Josse.Cottenier - Overleg Ding dong! 20 sep 2014 10:19 (CEST)

opzeggen abonnement[bewerken]

Hallo Geachte.

Ik zou graag het abonnement op het tijdschrift: het SCHAAP opzeggen, omdat we geen schapen meer hebben.

Voor het opzeggen van uw abonnement kunt u een e-mail zenden naar:
abonnement-at-eisma.nl
Zie hiervoor ook deze pagina .
Met vriendelijke groet, - Aiko 20 sep 2014 11:02 (CEST)

Foto plaatsen niet mogelijk.[bewerken]

L.S., Wil graag een foto plaatsen maar server is niet berijkbaar. Is er sprake van een storing? Met vriendelijke groet, Cor noorland

Wikiportret ziet er zo te zien even down uit. Ik heb een verantwoordelijke gemaild. Excuses voor het ongemak, probeer het later nog even weer, dan doet ie t vast wel weer! TBloeminkTBloemink overleg 20 sep 2014 22:55 (CEST)

Beste TBloemink, dank voor snelle antwoord. Ik probeer het later opnieuw op dit prachtige platform. Storing snel verholpen en upload foto inmiddels gelukt. Afwachten of plaatsing zichtbaar wordt. Cor noorland (overleg) 20 sep 2014 23:49 (CEST)