Help:Helpdesk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
1rightarrow.png H:H
1rightarrow.pngH:HD

Helpdesk

Welkom!  ·  Snelcursus  ·  Terminologie  ·  Helpoverzicht  ·  Help-index  ·  Helpdesk  ·  Navigatie naar artikelen  ·  Gebruikersportaal  ·  Nog vragen?

Overzicht hulppagina's
Wikipedia Hulppagina's

Zie ook Regels en richtlijnen
Zie ook Artikelen bewerken

Welkom op de Wikipedia-helpdesk!
Help-browser.svg

Stel hier uw vragen aan hulpvaardige Wikipedia-gebruikers.

Voordat u uw vraag stelt...
  • Net als andere pagina's op Wikipedia is deze helpdesk vrijwilligerswerk. Er wordt geen garantie geboden voor de juistheid en volledigheid van de gegeven informatie.
  • Gebruik van de informatie is geheel vrij, maar wel voor eigen risico. Als u advies zoekt op het gebied van recht of geneeskunde, stel dan uw vraag niet hier, maar bij een jurist of arts.
Wachten op antwoord...
  • Uw vraag wordt op deze pagina beantwoord, soms binnen enkele minuten, doorgaans binnen enkele uren. Kijk dus regelmatig op deze pagina.
  • Vragen die beantwoord zijn worden na ongeveer een week in het archief geplaatst.


Inscription[bewerken]

Hi nlwiki, sorry for writing in English but my dutch is not so good. That is actually also to reason to write here. I would like to kindly ask a dutch native speaker to complete the dutch inscription found in this File:Assen - Armeens monument 02.jpg. The easiest way is to directly change it on Commons. Thank you in advance, Aschroet (overleg) 15 dec 2014 08:10 (CET)

Done. Caseman 15 dec 2014 08:27 (CET)
Ik meen te lezen dat er verzocht wordt om de inscriptie te vervolledigen. Niet om deze te vertalen naar het Engels. EvilFreD (overleg) 15 dec 2014 08:32 (CET)
Hmm, was nog vroeg... Caseman 15 dec 2014 09:45 (CET)
Dankeschön! Aschroet (overleg) 15 dec 2014 09:16 (CET)
Ook Uitgevoerd done. EvilFreD (overleg) 15 dec 2014 08:34 (CET)

goeiendag[bewerken]

hoe moet da een dinges opstellen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:1810:8893:3400:90df:3a78:fd5e:cffd (overleg · bijdragen) 15 dec 2014 11:51‎

Dat hangt van het soort dinges af. EvilFreD (overleg) 15 dec 2014 11:53 (CET)
En van wat 'da' is en waar het opstellen moet gebeuren. Richard 15 dec 2014 14:04 (CET)

hier is wijnig te vinden[bewerken]

hier is wijnig te vinden over het oude egypte

Weinig? Heb je hier al gekeken: Oude Egypte ? Nietanoniem (overleg) 15 dec 2014 14:41 (CET)

2x mp3 'Sjoukje Dijkstra heeft gewonnen'[bewerken]

Het betreft het artikel Sjoukje Dijkstra, waarin haar carrière en levensloop wordt beschreven. Als verzamelaar van oude geluidopnamen stuitte ik op een tweetal toepasselijke bestanden welke ik ooit van een eenmalig gesneden grammofoonplaat heb gemaakt. Ook buiten de wereld van de ijsvloer waren de overwinningen van Sjoukje voor velen een bron van inspiratie. Een zekere Jesse uit Rotterdam zette tweemaal een gezongen ode op de plaat; eenmaal voor het geval 'er zilver werd gehaald' en eenmaal voor 'goud'. Ik dacht: als er al melding wordt gemaakt van een treinstel dat de naam van Sjoukje Dijkstra draagt, dan kan deze unieke opname evenzo een waardevolle bijdrage zijn. Het zijn 2 mp3-tjes, die ik onder de vermelding van het vernoemde treinstel zou kunnen zetten. Het is maar een idee. Ik heb me inmiddels aangemeld en een wachtwoord toegewezen gekregen. Wilt u mij vertellen wat u van mijn idee vindt en wilt u mij uitleggen hoe ik het verder moet aanpakken, wanneer het idee levensvatbaar blijkt? Is het sowieso mogelijk mp3 geluidbestanden te uploaden vaar een Wikipedia site? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.248.73.168 (overleg · bijdragen) 15 dec 2014 14:44‎

Leuk idee, ik denk alleen dat het gaat stuiten op een copyright-kwestie. De auteur van het originele werk moet namelijk toestemming geven. Het fijne weet ik er niet van, maar er zal ongetwijfeld iemand meer uitleg kunnen geven. Nietanoniem (overleg) 15 dec 2014 14:46 (CET)
(bwc) De kans is groot dat het hier auteursrechtelijk beschermd materiaal betreft. Dat uploaden is dus zeer waarschijnlijk niet toegestaan. EvilFreD (overleg) 15 dec 2014 14:47 (CET)
Daarnaast, het vermelden van die liedjes is prima... maar link er nou niet naar. Net als het treinstel: er wordt naar verwezen, dat is goed genoeg. Dqfn13 (overleg) 15 dec 2014 14:52 (CET)
Wat betreft uw laatste vraag: ja, het is technisch mogelijk om allerlei bestanden naar de wiki-servers te uploaden (bij voorkeur naar Common). Dan kunnen de bestanden ingesloten worden in een of meer artikelen in een van de vele wiki's. Dat gebeurt onder meer met foto's, film- en geluidsfragmenten. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 15 dec 2014 14:54 (CET)

Mijn dank voor de adviezen. Ik ga me nader oriënteren op de auteursrechten. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.248.73.168 (overleg · bijdragen)

Doneren met iDeal[bewerken]

Hallo,

Ik heb geen paypal of credit card. Kan doneren ook met ideal? Romke – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.171.177.99 (overleg · bijdragen) 15 dec 2014 16:03‎

Dat kan via deze link ook met iDeal. ed0verleg 15 dec 2014 17:30 (CET)
Dank, Romke! JurriaanH (overleg) 15 dec 2014 18:32 (CET)

Wat verstaan we onder alternatieve zorg[bewerken]

Wat verstaan we onder alternatieve zorg – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.26.189.140 (overleg · bijdragen)

Dat is zorg die afwijkt van de normale, 'reguliere' zorg. Dat kan dus van alles zijn, zolang het maar anders is. Erik Wannee (overleg) 15 dec 2014 18:46 (CET)

pagina verwijderen[bewerken]

Hallo, ik zou mijn pagina Jōdo Shinshū willen verwijderen. Ik ben zelf niet zeker van de dingen die ik schrijf. Maar hoe verwijder je heel de geschiedenis van die pagina; en hoe verwijder je misschien een hele pagina?

Alvast bedankt JK123456789000 (overleg) 16 dec 2014 14:03 (CET)

De pagina is al genomineerd voor verbetering. Als tijdens de nominatieperiode de pagina niet substantieel verbeterd, zal hij vermoedelijk worden verwijderd. Op de nominatielijst (link daarnaartoe vind je bovenin het artikel) kun je zelf ook aangeven dat de pagina weg kan. Nietanoniem (overleg) 16 dec 2014 14:17 (CET)
(na bewerkingsconflict) Hallo JK123456789000,
Zoals u heeft kunnen zien is er al iemand langsgekomen die heeft gemeend dat uw artikel voor verwijdering in aanmerking komt, en het artikel dus ter beoordeling heeft voorgelegd aan de gemeenschap. Er kan dan twee weken gediscussieerd worden over de vraag of het artikel inderdaad verwijderd moet worden. In uw geval zijn die twee weken morgen verstreken. Gezien de voordracht, het feit dat u zelf aangeeft voor verwijdering te zijn, en het feit dat niemand zich verder tegen verwijdering heeft uitgesproken, acht ik de kans groot dat het artikel morgen ook daadwerkelijk verwijderd zal worden. Dit is inclusief de bewerkingsgeschiedenis. Ik stel voor dat u dus gewoon de beslissing van morgen afwacht. U hoeft verder geen actie te ondernemen.
Met vriendelijke groet,
Woodcutterty|(?) 16 dec 2014 14:19 (CET)

Verwijdering pagina Sunsetmarch door Iooryz[bewerken]

Dag,

na het aanmaken van een nieuwe pagina over het fenomeen sunsetmarch kreeg ik een bericht dat ene looryz de pagina had verwijderd. Reden zou zijn dat het artikel encyclopedische achtergrond mist. En dat op de pagina auteursrecht zou heersen. Na lezing van het dagelijkse ritueel bij de Menenpoort in Ieper dacht ik dezelfde mogelijkheid te vinden in het aanmaken van een pagina over sunsetmarch. Als er bezwaren zijn tegen zo'n pagina wijs mij daar dan op, dan breng ik het onder op de pagina van Nijmegen. Dat zou een prettiger indruk hebben achtergelaten. Nu is het artikel bot verwijderd: zonder dat ik weet wie er achter het alias looryz zit. Een onredelijke en onbillijke handeling en behandeling.

Ten aanzien van auteursrecht wordt het nog vreemder. ik ben de eigenaar van de website sunsetmach.nl en alle artikelen zijn derhalve mijn intellectueel eigendom. De reden voor het opbrengen van auteursrechten is te snel en zonder onderzoek opgebracht. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Timruijling (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Stel dat iemand anders zonder jouw toestemming inhoud van jouw website overneemt en daarbij aan de rest van de wereld toestemming geeft dat verder te verspreiden, zou je daar dan blij mee zijn? Richard 17 dec 2014 14:58 (CET)
(na een bewerkingsconflict) Nou, nee, u heeft uw eigen auteursrecht geschonden. Dat kunt U op twee manieren oplossen: de tekst op uw eigen website vrijgeven onder een ccbysa4.0 licentie, want dan kan iedereen (dus ook U!) het elders gebruiken, waaronder op Wikipedia. Of U kunt via WP:OTRS de tekst vrijgeven, zodat deze gebruikt kan worden. Een andere-andere weg is het herschrijven van de tekst in eigen woorden. Soms is dat zelfs beter, want teksten van elders zijn vaak niet geschikt om zomaar in een encyclopedie te worden gedropt. Dus Iooryz heeft de pagina wel degelijk terecht laten verwijderen. ed0verleg 17 dec 2014 14:59 (CET)
Dan zal ik zelf ook nog maar even reageren. De pagina is eerst verwijderd door moderator Kattenkruid wegens auteursrechten schending, daarna zag ik dat de pagina nogmaals was aangemaakt met de zelfde tekst, en heb ik deze voorgedragen voor directe verwijdering wegens auteursrechtenschending. Moderator Mbch331 heeft dat verzoek vervolgens uitgevoerd. Ik heb wel een melding op uw overlegpagina geplaatst. Wikipedia is verplicht, en heeft de gewoonte, om in het geval van auteursrechtenschending zo snel mogelijk op te treden. Daarnaast was de pagina ondertussen door gebruiker kleuske ook al voorgedragen ter beoordeling van de gemeenschap wegens reclame, dus meerdere mensen hadden was de tekst al opgevallen.
De informatie die u nodig had om contact met mij op te nemen, stond op uw overlegpagina (namelijk mijn handtekening met een link naar mijn eigen overlegpagina). Mijn echte naam is niet van belang, en hoeft u dus ook niet te weten. Mijn alias hier is echter Iooryz, dus met een i van iedereen. Mocht u een artikel over dit onderwerp op wikipedia willen plaatsen, dan raad ik u aan om met een lege pagina voor u te beginnen, en daar een nieuw artikel te schrijven, geen kopie van een bestaande website. Er is een verschil tussen de doelgroep vaneen encyclopedie en uw eigen site, en de gemeenschap van wikipedia stelt bepaalde eisen aan een artikel. Informatie hierover kunt u vinden in het gele welkomstkader dat ik bij de melding over verwijdering bovenaan uw overlegpagina heb geplaatst. Vergeet u niet om uw betrokkenheid bij deze organisatie te vermelden, zoals verplicht volgens de gebruikersvoorwaarden? Iooryz (overleg) 17 dec 2014 16:03 (CET)
@Edoderoo: Hoe moet ik dat precies voor me zien, dat iemand zijn eigen auteursrecht schendt? Woodcutterty|(?) 17 dec 2014 17:15 (CET)

oude filmprojector[bewerken]

Ik ben op zoek naar een invoerder in België van filmprojectors 8mm van het merk Bolex paillard.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 87.66.163.159 (overleg · bijdragen)

Onder het mom van 'soms is Google uw beste vriend': https://www.google.be/#q=Bolex+paillard+importeur&tbs=ctr:countryBE&cr=countryBE Richard 17 dec 2014 17:03 (CET)
Richard, ik doe dat meestal zo. ed0verleg 17 dec 2014 17:10 (CET)
Da's een leuke, Edo! ;) Die moet ik onthouden! Richard 17 dec 2014 18:07 (CET)
Overigens is de correcte merknaam Paillard-Bolex. FredTC (overleg) 17 dec 2014 17:57 (CET)
Op http://www.bolex.ch/NEW/?p=1vindt u meer informatie over Bolex International. Helaas lijkt het erop dat zij zich richten op 16mm-camera's, maar wellicht kan men u daar verder helpen als u contact opneemt via de contactpagina. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 17 dec 2014 21:58 (CET)

Richtlijnen Encyclopedische waarde persoon[bewerken]

Hallo,

Kan iemand mij vertellen waar ik de richtlijnen omtrent de encyclopedische waarde van personen kan vinden? Ik wil graag een pagina over een persoon aanmaken, maar weet niet waar ik kan nalezen of deze persoon 'Wikipediawaardig' is. --TWHIT (overleg) 17 dec 2014 21:33 (CET)

Altijd lastig van te voren aan te geven, hangt soms ook van de opbouw van het artikel af, maar op WP:REL kun je vaak wel een eerste indruk krijgen (maar geen garanties). ed0verleg 17 dec 2014 21:38 (CET)
Er zijn geen richtlijnen daarvoor. Er zijn hooguit "vuistregels", maar niks is officieel vastgelegd. Op Relevantie staat een en ander, maar dat is niets officieels. Wel officieel is dat alles verifieerbaar moet zijn, dus de persoon moet echt bekend zijn. Dqfn13 (overleg) 17 dec 2014 21:43 (CET)

Wim Hof[bewerken]

Beste mensen,

Timelezz haalt telkens weer mijn bewerkingen weg. Ik ben de zoon van Wim Hof en Wim zoekt altijd de wetenschap op! Ik wil jullie vragen Timelezz te blokkeren. Hij draagt haat en zaait deze uit door op een vertekende manier te schrijven over de doelen van Wim! Nogmaals, het is niet voor niets dat Wim Hof de wetenschap opzoekt! Verder worden bepaalde zaken zo beschreven dat deze gewoonweg niet kloppen met de werkelijkheid. Terwijl jullie wel naar voren willen brengen dat het een eerlijk beeld moet opleveren (Wiki).

Dank voor het lezen. Enahm Hof– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door WHM14 (overleg · bijdragen) 18 dec 2014 12:35‎ PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Beste meneer Hof,
Ik vind het erg jammer dat u beide kennelijk de weg naar de overlegpagina niet gevonden heeft. Wikipedia is een encyclopedie. Daarin is ook ruimte om controversiële zaken te bespreken, en eventueel vanuit beide kanten toe te lichten. Ik begrijp dat u zich geroepen voelt om voor uw vader op te komen. Dit kan ik zeker begrijpen, maar bedenk wel dat enige afstand tot het onderwerp het makkelijker maakt om een onderwerp van meer kanten te bekijken en te belichten.
Ik wil u en Timelezz vragen om de overlegpagina te gebruiken, en daar met elkaar, en eventueel met anderen uit de gemeenschap, te proberen een gebalanceerd beeld van de persoon Wim Hof te plaatsen. Gezien de controverse die kennelijk rondom deze persoon heerst, lijkt het wenselijk om beide kanten daarin te belichten. Probeer beiden om duidelijk te krijgen wat wetenschappelijk onderbouwd is, en wat gebaseerd is op gevoel, geloof,...
Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 18 dec 2014 13:03 (CET)
Inmiddels gereageerd op de zeer kwalijke vervalsingen van Enahm Hof. Tevens dank aan Wittekind om het lemma te bewaken tegen deze activistische bewerkingen. Mvg, Timelezz (overleg) 18 dec 2014 13:12 (CET)

probleem?[bewerken]

Heb ik nou een probleem omdat mijn pagina niet goed was? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.74.205.165 (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Nee, hoor. Waarom? Kleuske (overleg) 18 dec 2014 15:18 (CET)
Omdat ik als ik in zon situatie raak altijd een beetje paniekerig wordt. En ik had die pagina eigenlijk aangemaakt omdat ik graag een pagina wou aanmaken die er nog niet was. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.74.205.165 (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.
Dat is op zich een loffelijk streven. Zoals je het artikel nu geschreven hebt, is het echter niet duidelijk genoeg: het is wat 'warrig geschreven' (niet persoonlijk bedoeld). Verder is het onderwerp wellicht niet belangwekkend genoeg, maar die beoordeling laat ik graag aan een ander over. Richard 18 dec 2014 15:29 (CET)

Het spijt mij van de overlast die ik heb veroorzaakt, En zou u mijn pagina misschien kunnen verwijderen? u had gelijk. 82.74.205.165 18 dec 2014 15:32 (CET)

U hebt geen overlast veroorzaakt. Had u dat wel gedaan, had ik u daarvan op de hoogte gesteld. Het artikel staat op de beoordelingslijst, dus er zijn nog 14 dagen waarin iemand het kan verbeteren. Kleuske (overleg) 18 dec 2014 15:35 (CET)

Nou verwijder het maar, Het is niet erg...

Jullie hadden gelijk met de pagina. 82.74.205.165 18 dec 2014 15:40 (CET)

Want ik kan het wel in het WikiWoordenboek zetten toch? 82.74.205.165 18 dec 2014 15:47 (CET)

Het artikel staat, zoals Kleuske al zei, inmiddels op een beoordelingslijst en zal over maximaal twee weken mogelijk verwijderd worden. Als iemand er in de tussentijd een beter artikel van maakt uiteraard niet. Laat e.e.a. je overigens niet ontmoedigen: als je op enig moment besluit om alsnog op een 'constructievere' wijze mee te helpen: graag! Wikipedia kan niet zonder serieuze vrijwilligers. En, mits duidelijk(er) verwoord, het woordenboek is inderdaad ook een optie. Ook dat drijft trouwens op vrijwilligers. Richard 18 dec 2014 15:51 (CET)

Weet u dan hoe je de pagina goed kan maken? Geef misschien een soort pagina in de helpdesk hoe het moet zijn. 82.74.205.165 18 dec 2014 15:55 (CET)

Of is het beste gewoon laten zitten? Misschien maakt iemand anders een goeie pagina daarover. 82.74.205.165 18 dec 2014 15:59 (CET)

Ik gok dat het beter is om het gewoon te laten zitten. 82.74.205.165 18 dec 2014 16:01 (CET)

Je zou een bestaande pagina (bijvoorbeeld wikt:rang) als voorbeeld kunnen nemen en ook eens kijken hoe een ander woordenboek (bijv. Van Dale) het doet. Het moet in ieder geval een duidelijk verhaal zijn (en dat is het artikel dat je eerder aangemaakt hebt zeker niet). Wat nog een overweging zou kunnen zijn, is dat rangfraude niet in de Van Dale of in de officiële woordenlijst voorkomt. Ik denk dat je laatste gok vooralsnog de beste is. Richard 18 dec 2014 16:06 (CET)

Gewoon laten zitten bedoelt u? Met de laatste gok. 82.74.205.165 18 dec 2014 16:07 (CET)

Sorry ik wist niet dat ik van de letters/tekens van de begin van de pagina moest laten staan. 82.74.205.165 18 dec 2014 16:27 (CET)

Ik ben nu weg ik kom straks weer. 82.74.205.165 18 dec 2014 16:28 (CET)

Ik heb het veranderd 82.74.205.165 18 dec 2014 20:01 (CET)

Meer kon ik echt niet bedenken ik heb mijn best gedaan 82.74.205.165 18 dec 2014 20:04 (CET)

Breedsprakige kop[bewerken]

Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen/Archief/2014 10/Archief/2014 10/Archief/2014 10/Archief/2014 10/Archief/2014 10/Archief/2014 10/Archief/2014 10/Archief/2014 10/Archief/2014 10/Archief/2014 10/Archief/2014 10, moet dat nou? Apdency (overleg) 18 dec 2014 19:57 (CET)

Dank voor de melding. Ik neem aan dat je vraag ironisch bedoeld was? WIKIKLAAS overleg 18 dec 2014 21:07 (CET)
Enigszins. Ik had geen idee hoe zo'n kop kon bestaan/ontstaan. Dank voor het opruimen. Apdency (overleg) 18 dec 2014 21:46 (CET)
Het komt meestal door mensen die hun handtekening vergeten of rondzwervende datums verstopt in commenttags. Sjoerd de Bruin (overleg) 18 dec 2014 21:48 (CET)
In dit geval was inderdaad een niet ondertekend (en dus niet gedateerd) verzoek, van 13 december, gearchiveerd, en omdat het het onderste niet-afgehandelde verzoek betrof, was ook de code van de bot zelf meegearchiveerd. De eerst datum die de bot daaronder aantrof, was een oude, door de bot zelf gegenereerde code voor 23 okt 2014, dus werd het bericht gearchiveerd in archief/2014 10. Dat er onterecht een bericht was gearchiveerd was al door een moderator opgemerkt, maar die plaatste het terug door te kopiëren en plakken, in plaats van te knippen. Daardoor bleef de code voor de bot in het archief staan, en ging de bot vrolijk het archief archiveren. En omdat alle berichten in het archief ouder zijn dan 8 dagen, werd zodoende steeds het hele archief gearchiveerd, inclusief de botcode, en dat had zo een dag of vijf z'n gang kunnen gaan voordat het door Apdency werd opgemerkt. Uiteindelijk stopt dit een keer vanzelf als de artikelnaam van het zo ontstande archief te lang wordt, maar dan zijn we al even verder. Het is dus fijn als iemand van zoiets even melding maakt, zoals nu gebeurde. WIKIKLAAS overleg 18 dec 2014 22:06 (CET)

Foto toegestaan?[bewerken]

Op deze pagina zie ik een foto met het Atomium er op. Is deze toegestaan of moet deze foto verwijderd worden vanwege de auteursrechten? MatthijsWiki (overleg) 19 dec 2014 11:25 (CET)

Tsja... geen afbeeldingen met het Atomium is geen afbeeldingen met het Atomium. Dat het Atomium niet het onderwerp van die foto is en zelfs nauwelijks opvalt, maakt denk ik geen verschil. Panoramavrijheid gaat niet op en de erfgenamen zijn er nogal fel op. Better safe than sorry. Richard 19 dec 2014 11:34 (CET)
Aah, daar istie weer. Het Atomium. Dit is niet de enige foto ervan op Commons. Er zijn er meer. Deze werd al eens voor verwijdering voorgedragen en behouden in het kader van de minimis. Het Atomium is daar en in de foto waar de vraag over gaat niet het hoofdonderwerp van de foto. Opmerkelijk is overigens wel dat foto's waarbij het interieur van het Atomium het hoofdonderwerp zijn, geen probleem lijken te zijn op Commons. Evenmin als deze foto en deze waarvan je kunt discussiëren over de vraag wat het hoofdonderwerp is, het uitzicht of het gedeelte van het gebouw dat toch best wel prominent in beeld staat. EvilFreD (overleg) 19 dec 2014 11:48 (CET)
Om het nog ingewikkelder te maken. Onlangs kwam op OTRS een melding binnen, die er op leek dat de erven van de architect best een afbeelding op Wikipedia willen toelaten. Dit ging via-via, en we konden er niets mee, omdat de toestemming "Wikipedia-only" was, en daarmee geen ccbysa. Maar de erven zijn er dus niet zozeer op uit om alle afbeeldingen van het Atomium van het internet te vegen, maar ze willen inderdaad (en dat is hun goed recht) de rechten die ze bezitten op een nette manier uitbaten. De rechten betreffen de architectuur, dus kan het best zo zijn dat het interieur daar niet onder valt. En de afbeeldingen die wij hebben geweigerd op Commons, zijn terecht geweigerd vanwege het gemis aan FOP in België.
Deze niet ondertekende opmerking werd geplaatst door Edoderoo op 19 dec 2014 om 12:26 uur.

Fortuna[bewerken]

Hallo, zou graag, omdat er nog vele vragen aan mij over Fortuna gesteld worden de site op Wikipedia willen aanvullen. dit niet allen met tekst maar ook met de nodige ontbrekende afbeeldingen. hoor graag even van U. groet, c.m.f. rien stolk– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Cmfstolk (overleg · bijdragen) 19 dec 2014 18:59‎PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

kan er iemand mij helpen ik loop vast en wil verder

Gaat dit over de vraag over de pagina Fortuna? MatthijsWiki (overleg) 20 dec 2014 19:38 (CET)

Actuele gebeurtenis[bewerken]

Wat is de code om aan te geven dat een pagina over een actuele ontwikkeling gaat? WvdC (overleg) 21 dec 2014 18:15 (CET)

{{actueel}} bovenaan de pagina toevoegen. vr groet Saschaporsche (overleg) 21 dec 2014 18:29 (CET)
Dank WvdC (overleg) 21 dec 2014 18:36 (CET)