Overleg:Maaseik

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Valhallasw-toolserver-botje in het onderwerp Referenties gevonden in artikelgeschiedenis

behoort een link naar het plaatselijke Davidsfonds bij een Wikipedia-artikel te staan?

Inwoners NL[brontekst bewerken]

Bron:

E-mail 24 april 2006[brontekst bewerken]

Geachte


Maaseik heeft 23.631 inwoners. Daarvan zijn er 2.182 Nederlanders.


Hoogachtend

Eric Vandeweert

informatiedienst


Mystro82 24 apr 2006 12:06 (CEST)Reageren

plaats/gemeente[brontekst bewerken]

Misschien moet er een onderscheid komen tussen de plaats Maaseik en de gemeente (stad) Maaseik. Met de plaats Maaseik bedoel ik de voormalige gemeente Maaseik zoals ze bestond tot 31/12/1976. Met de gemeente (stad) Maaseik bedoel ik de fusie tussen Maaseik, Neeroeteren en Opoeteren die ontstond op 1/1/1977. Volgens mij is dat duidelijker.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door KB72 (overleg · bijdragen)

Hier op Wikipedia is afgesproken om voor de Belgische gemeenten geen aparte artikels te maken voor de fusiegemeente en de gelijknamige deelgemeente. Er waren er een aantal gesplitst maar deze zijn nu terug bijeengevoegd. Hiervoor waren verscheidene argumenten:
  • als je bv. de naam Maaseik intikt in het zoekvenster in de linkermarge verwacht je direct naar de gemeente gelinkt te worden en niet naar een doorverwijspagina waar je nogmaals moeten kiezen.
  • om een wildgroei van doorverwijspagina's te vermijden wat extra serverruimte vergt
  • er gebeurden allerlei goedbedoelde toevoegingen maar deze moesten dan in vele gevallen verplaatst worden van deelgemeente (plaats) naar gemeente ofwel andersom. Er moet dan uitleg aan de plaatser gegeven worden hoe de structuur in elkaar zit en waaroim zijn wijziging verplaatst werd.
Binnen het artikel zelf mag je gerust wel onderscheid maken tussen plaats/deelgemeente en gemeente/stad. Laat je hier maar leiden door voorbeelden van andere gemeenten. Zonneschijn 18 mrt 2008 23:16 (CET)Reageren

spoorlijn[brontekst bewerken]

Er stond dat het spoorverkeer naar Maaseik werd stopgezet in 1984 in het kader van het IC-IR-plan. Dit klopt zeker niet. Deze pagina zal niet ver van de waarheid zitten: http://users.telenet.be/pk/lijnen.htm#21A; ik heb dan ook die gegevens gebruikt om de nodige aanpassingen te doen.


--KB72 30 aug 2010 22:16 (CEST)Reageren

Bilderwunsch[brontekst bewerken]

Es gibt da aus dem 19. Jahrhundert, als Maaseik noch einen Maashafen hatte, eine Hafenmole. Bevor dieses Relikt verschwindet, kann jemand ein Bild dazu machen/einstellen?--217.235.158.107 19:20, 21. Mai 2012 (CEST)

erledigt.--217.235.207.127 24 mei 2012 18:08 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Maaseik. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 1 aug 2017 08:37 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Maaseik. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 19 apr 2019 15:20 (CEST)Reageren

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Maaseik zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 27 mrt 2022 07:15 (CEST)Reageren

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.