Overleg:Meromorfe functie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Meromorfe functies afgebeeld op Riemann-oppervlakken[brontekst bewerken]

ik heb moeite met het begrijpen van een deel, wegens (vermoedelijk) de tekst-vorm van de tweede alinea "Meromorfe functies afgebeeld op Riemann-oppervlakken". Er staat:

  • Wanneer D de volledige Riemann-sfeer is, dan is het veld van de meromorfe functies gelijk aan het veld de rationele functies in één variabele over het complexe veld, dit aangezien men kan bewijzen dat enige meromorfe functie op de Riemann-sfeer rationeel is. (Dit is een speciaal geval van de zogenaamde "GAGA"-principe.)

Ik lijk enkele kleine woorden te missen die wel degelijk moeten bijdragen aan de inhoud, bijvoorbeeld:

  • Wanneer D de volledige Riemann-sfeer is, dan is het veld van de meromorfe functies gelijk aan het veld van de rationele functies in één variabele over het complexe veld, dit aangezien men kan bewijzen dat elke meromorfe functie op de Riemann-sfeer rationeel is. (Dit is een speciaal geval van het zogenaamde "GAGA"-principe.)

(Het lijkt of dit origineel gedeeltelijk machinaal vertaald is geweest vanuit Engels ofzo) Stephanvaningen (overleg) 17 mrt 2014 10:15 (CET)[reageer]

Beste Stephan, jij hebt gelijk. Ik heb jouw verbeteringen opgenomen in het artikel. Mvg JRB (overleg) 17 mrt 2014 23:31 (CET)[reageer]