Overleg:MeteoGroup Nederland

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Lindy Broekhuijzen in het onderwerp Wrong title

Wrong title[brontekst bewerken]

This article should be renamed. This is not Meteo Consult, which is a French weather company, but MeteoGroup. Pierre cb (overleg) 24 apr 2014 19:16 (CEST)Reageren

Het artikel beschrijft slechts de Nederlandse versie, zou MeteoGroup dan de betere titel zijn of MeteoGroup Nederland? - FakirNLoverleg 16 mei 2014 12:29 (CEST)

Hoi FakirNl,

De officiële naamn is gewijzigd van Meteo Consult in MeteoGroup Nederland. Dat zou dus de meest volledige titel zijn. Wellicht is het mogelijk 'voorheen Meteo Consult' er tussen haakjes achter te zetten? Lindy Broekhuijzen (overleg) 14 jul 2014 13:31 (CEST)Reageren
Titels gewoon eenvoudig houden, in het artikel kan het artikel nog uitgelegd worden. De oude naam zal een redirect blijven. - FakirNLoverleg 14 jul 2014 14:34 (CEST)

Wijzigingen mei 2014[brontekst bewerken]

Naar aanleiding van een vraag op mijn overlegpagina wil graag nog wel eens uitleggen waarom ik de op de 7 mei gedane wijzigingen van Gebruiker:Lindy Broekhuijzen heb teruggedraaid. De juiste plek daarvoor is deze overlegpagina. De bezwaren vallen denk ik uiteen in twee hoofdgroepen:

  1. De nieuwe tekst was te promotioneel van toon. Zoals op Wikipedia:Reclame staat is Wikipedia niet een reclamezuil en Wikipedia:Neutraal standpunt schrijft voor dat informatie neutraal moet worden gebracht met voors en tegens. Zinnen als "al onze bedrijven", "nieuw logo!" (met uitroepteken) en "Het nieuwe logo staat voor de innovatie, betrouwbaarheid en de geavanceerde weerproducten" zijn gewoon reclametaal en horen dus niet op Wikipedia thuis. Alle tekst die niet neutraal opgeschreven zonder pardon worden teruggedraaid vanwege Wikipedia:Zelfpromotie.
  2. De opmaak ging sterk achteruit, de kopjes-structuur werd vernield, de afbeelding werd gehaald en de externe bronnen werden lelijker weergegeven. Wat dat betreft is de tweede poging al een heel stuk beter, maar ook die was nog niet helemaal neutraal.

Mijn tip is om relevante, neutrale en betrouwbare bronnen te vinden (zoals overheidsrapportages, kranten en tijdschriften) waarin bijvoorbeeld verslag wordt uitgebracht van de naamswijziging van Meteo Consult naar MeteoGroup en de het artikel op basis van deze neutrale informatie heel voorzichtig te veranderen. Kijk ook eens naar de Wikipedia:Snelcursus om er voor te zorgen dat de informatie goed in het artikel past en niet de opmaak verstoort. - FakirNLoverleg 16 mei 2014 12:44 (CEST)