Overleg:Paul Bhagwandas

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door Refero1Research

In uw stuk over Paul Bhagwandas staat de volgende paragraaf: "Na de arrestatie zou Bouterse hebben plaatsgenomen in zijn kantoor. Hij zou Bhagwandas opdracht hebben gegeven de gearresteerden één voor één voor hem te brengen. Bhagwandas zou aanwezig zijn geweest toen Bouterse bepaalde dat de tegenstanders afgevoerd en vermoord moesten worden en zou zelf medeplichtig zijn geweest aan twee van de standrechtelijke executies die door Bouterse zelf zouden zijn uitgevoerd. Toen Bouterse bepaalde dat van één van de personen, vakbondsman Fred Derby het leven moet worden gespaard zou Bhagwandas het daar niet mee eens zijn geweest omdat de afspraak was dat iedereen vermoord zou worden. Hij zou aanwezig zijn geweest bij de overige executies op de binnenplaats van de kazerne."

In deze paragraaf staat 7 x het werkwoord ZOU. U voegt geen enkele referentie toe. Deze paragraaf is met andere woorden speculatief en wordt door geen enkele bron ondersteund. Mocht deze persoon in leven zijn, dan is deze paragraaf lasterlijk. Wij vragen u in alle vriendelijkheid deze paragraaf te willen verwijderen van Wikipedia, zoniet aan te tonen dat wat u schrijft de encyclopedische waarheid is rond dit thema.

U voegt onderaan het hele artikel twee bronnen toe zijnde: 1. Artikel over Bhagwandas op de site van de Wereldomroep 2. Een kort artikel uit NRC handelsblad De eerste bron is onvindbaar wegens een niet meer bestaande link. De tweede (en daarmee enigste) bron heeft u letterlijk gebruikt, overgeschreven, aangezien ook hier het werkwoord ZOU gebruikt wordt in alle veronderstellingen aangaande deze man. Jammer is dat de auteur in deze bron toegeeft dat zijn bron zijn verhaal zou gedaan hebben op een bandje, maar dat dit bandje spoorloos is. Refero1Research (overleg) 26 aug 2013 22:43 (CEST)Reageren