Overleg:Peerder Sportvrienden

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door LimoWreck

K Peer SV, in heeft 1993 de club Peerder Sportvrienden machting gekregen van de Koning van België om de titel van Koninklijke Maatschappij te voeren. Daarom is de 'K' zeer belangrijk en verdiend hij daar te staan.

Ik stel ook voor dat u eens gaat kijken naar KRC Genk: mag deze club wel afkortingen in de titel hebben en een K voor hun naam?

Waarom mogen enkele jaartallen wel gelinkt zijn, andere niet?

Als ik grammatica fouten terugzet is omdat mijn hele tekst, waar ik verschillende uren aan gewerkt heb, opeens niet meer kan toegoegd worden omdat één of andere wildvreemde het niet kan laten om al vanalles te veranderen voordat ik eigenlijk klaar ben. Vervolgens plak mijn tekst(zoals deze was) gewoon terug, om niet te vergeten bij het herstellen. Ik wil hier ook al zeggen dat de pagina nog niet af is, en dat zal deze na de volgende aanpassing waarschijnlijk ook nog niet zijn. Gelieve even geduld te hebben voor veranderingen door te voeren(anders moet je misschien 3 maal terugkomen ipv 1, dat is toch ook niet de bedoeling, toch?)

Verder heb ik nog problemen om rood-geel gestreepte sokken in de kit te krijgen. Ook vroeg ik mij af hoe ik een body kan maken, want de gewenste vind ik nergens.(een van links boven naar rechts onder van(hieruit gezien)schuine geel-rode streep. zo'n beetje gelijk River Plate, maar dan gespiegelt en geel-rood ipv enkel rood. Deze moet dienen voor de 1ste voetbalploeg uit Peer(die met de onbekende naam).

mvg

KPSV


De K. of R. zetten we er niet voor als het maar één letter is, omdat:
  1. een losse letter in een artikeltitel wat raar is
  2. de artikel inderdaad zo nauw mogelijk moet aansluiten bij de officiële naam, maar die toch wat moet leesbaar blijven. Als je vraagt iemand luidop te zeggen welke club in Sint-Niklaas speelt, zal men zeggen Sint-Niklaas (maar goed , dat is de naam v/d stad) ofwel Sint-Niklase SK. Men spreekt niet uit: "K." Sint-Niklase SK. Vandaar het vermijden van de K. in de artikeltitel. Bij sommige clubs plakken de andere letters aan de K of R. KV Mechelen en RFC Tournai dus... maar dus ook Beringen FC en Diegem Sport, zonder lettertje er voor.
In de introzin in het vet kan het wel, ik heb het daar teruggezet. Bovenop de infobox rechts op de pagina moet ook een korte naam, dus zonder teveel overbodig lettertjes en afkortingen. In de volledige naam die eronder staat mag koninklijke dan weer voluit natuurlijk.


Wat betreft de jaartallen: daar probeert men op Wikipedia wat spaarzaam me om te gaan; kwestie van geen volledig kleurboek te maken van een artikel. Een stichtingsjaar, een fusiejaar, een aansluitingsjaar, een jaar van een belangrijke gebeurtenis kan je bv wel linken (accentueert het ook netjes). Maar echte ettelijke keren linken van twee jaren v/e voetbalseizoen is niet zo aan te raden, dat maakt het wat zwaar. Bovendien is het vaak de gewoonte om voetbalseizoen te linken naar een artikel over het seizoen zelf (maar dan wel voor de nationale reeksen, we gaan niet alle provinciale reeksen op wikipedia gaan opnemen denk ik ;-) ). Bij andere clubs proberen we dat ook wat te vermijden (niet dat het overal zo consistent is doorgevoerd, maar kom). Maar goed, een terechte opmerking en vraag van je, ik heb alvast dat fusiejaar ook maar een linkje gegeven. Zie wat dat betreft eens wat algemene wikipedia-"tips" of "richtlijnen" (geen strikte regeltjes hoor) op Wikipedia:Toch_een_paar_regels#Stijl --LimoWreck 5 aug 2008 01:48 (CEST)Reageren



Dankejewel LimoWreck.