Overleg:Polymerisatie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Johan Lont in het onderwerp Soorten polymerisatie

Er zijn meerdere vormen van polymerisatie, waarvan radicaalpolymerisatie er eentje is. Ook bijvoorbeeld condensatiepolymerisatie is er een. Dit wordt echter niet vermeld in de tekst van dit artikel.

Bovendien is er al een pagina over polymeer. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door Freako (overleg|bijdragen) op 23 mrt 2004 omstreeks 11:10.

Je kan gewoon de pagina aanvullen met wat ontbreekt, geen enkele pagina bij Wikipedia is nog compleet, kortom voel je vrij en ga je gang. Als er overlap is tussen polymeer of polymerisatie, of de inhoud kan gelijk zijn, kan er van de ene pagina een redirect naar de andere gemaakt worden. In elk geval zou je een linkje naar het andere artikel kunnen neerzetten, zoals Zie ook: polymeer Elly 23 mrt 2004 11:23 (CET)Reageren


Het was mijn bedoeling om een informatief stukje toe te voegen en gelukkig wordt dit wel gewaardeerd (Elly) en vervolgens ook mooi aangevult (Johan Lont). Hierdoor is er wat meer over de verschillende reacties bekend, welke ik hier nog niet kon vinden. 23 mrt 2004
Hartelijk dank voor uw bijdrage, ik ben heus niet de enige die het waardeert! Degene die de eerste reactie schreef is nog niet zo lang bij Wikipedia, de reactie was absoluut goed bedoeld. Elly 23 mrt 2004 19:51 (CET)Reageren
Inderdaad. Mijn excuses als dit verkeerd opgevat wordt. Freako.

Soorten polymerisatie[brontekst bewerken]

Freako merkte op dat er bepaalde polymerisatievormen op de site niet vermeld worden. Enerzijds heeft hij gelijk, anderzijds niet. Verschillende handboeken vermelden twee of drie methoden:

  • condensatiepolymerisatie of stapgroeipolymerisatie
  • additiepolymerisatie ofwel ketengroeipolymerisatie
  • (gewone) polymerisatie dat volgende onderverdelingen bevat:
    • radicalaire polymerisatie
    • kationische polymerisatie
    • anionische polymerisatie

Er is echter discussie of de gewone polymerisatie moet worden meegeteld. Sommigen integreren deze mogelijkheden in de ketengroeipolymerisatie omdat de initiator (In) daarbij een radicaal, een anion of een kation is.

Ik mis de achtergrond om het artikel te herschrijven, maar ben van mening dat het er wel in zou moeten worden opgenomen. Mocht iemand dus wel de nodige kennis hebben ... hierbij bent u genodigt.

PS: Freako, een polymeer is een verzamelnaam voor een groep stoffen. Polymerisatie is de wijze waarop deze polymeren gevormd worden. Twee artikels zijn hier dus gerechtvaardigt.

Bodenl 1 mrt 2007 15:01 (CET)Reageren

Even ter verduidelijking, de opmerking van Freako is gemaakt in 2004, toen dit artikel net was geschreven. Het zag er toen zo uit.
Het begrip "gewone polymerisatie" kende ik niet. Wel de andere soorten die Bodenl noemt. De vormen die Bodenl noemt als onderverdeling van gewone polymerisatie zijn volgens mij allemaal vormen an additiepolymerisatie op ketengroeipolymerisatie.
De Kationische polymerisatie en de anionische polymerisatie worden nu nog niet in het artikel genoemd. Johan Lont 1 mrt 2007 15:31 (CET)Reageren