Overleg:Richard Rogers

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Er staan enkele zinnen in dit artikel die zeer subjectief zijn:

-"maar vandaag is het Centre Pompidou een alom bekende bezienswaardigheid in Parijs" : dat betekent niet dat het gebouw zelf geapprecieerd wordt. Het is een museum, en daarom komen de mensen daar voor wat er vanbinnen getoond wordt, niet om buizen te zien.

-"een ander controversieel ontwerp dat sindsdien uitgegroeid is tot een bekende en opvallende mijlpaal in de architectuur". Voor net evenveel mensen is dit een dieptepunt in de architectuur. Het ligt er maar aan of je er voor of ertegen bent. Waarom is het een hoogtepunt? Omdat de schrijver dat zo zegt, punt. Niet erg objectief dus.

-"Sommige van de recente plannen van Rogers hebben geen geluk gebouwd te worden. Vele van zijn plannen worden om financiële redenen afgekeurd. Dit gebeurt echter overal en is dus niets persoonlijks". Kan het nog subjectiever? Velen zijn net blij dat zijn ontwerpen niet uitgevoerd werden. Er wordt hier gesuggereerd dat dat bijna altijd om financiële redenen was, alsof men die ontwerpen niet doodgewoon ontoereikend kan vinden. "Dat gebeurt echter overal": Neen dat gebeurt niet overal, er zijn ook architecten die zich doodgewoon aan hun budget houden. "En is dus niets persoonlijks": we mogen er van uitgaan dat Richard Rogers niet slaapt met de vrouw van zijn opdrachtgever. Het is nooit persoonlijk indien een ontwerp afgekeurd wordt, maar hier wordt gedaan alsof dat de enige reden zou kunnen zijn.