Overleg:Romain Van Eenoo

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Andries Van den Abeele in het onderwerp Doorhaling

Nominatie op TVP[brontekst bewerken]

Wat een vreemde, heftige reacties op TVP, = te verwijderen pagina's, shortcut naar "te beoordelen pagina's". Ik heb de geschiedenis van de naamswijziging van die pagina niet gevolgd, maar nog niet zo lang geleden stond de jarenoude naam "Te verwijderen pagina's". Ik zal de sjabloon meteen verwijderen, als hier wat nuttige uitleg komt over de naamswijziging naar "te beoordelen pagina's"... dit laatste is mijn bedoeling bij het plaatsen van deze wiu-sjabloon. Ik vind nog altijd dat dit artikel over Van Eenoo, die ik persoonlijk ken!, niet erg wikipediaans is. Er staan vergeleken met andere artikels veel te weinig wikilinks in de broodtekst. De artikelstarter Andries Van den Abeele is het duidelijk niet gewoon om genoeg woorden (te veel is ook niet goed natuurlijk) tussen [[ ]] te zetten. Eenzelfde niet-wikipediastijl hanteert hij bij Jan Dumolyn en ik nodig u allen uit eerst even de overlegpagina daar te lezen. Wie vertrouwd is met de Engelstalige Wikipedia weet dat zulk een artikel bovenaan ook een verbeteringssjabloon zou krijgen, daar strooien ze er allicht te kwistig mee. Kijk, in alle overleg doe ik altijd moeite om de lezer door te linken naar de bedoelde tekst. Maar anderen doen dat veel minder: dat wordt dus kopiëren en zelf opzoeken na plakken in het zoekvak of de url. En wat vind je bijv. van de eerste zin: Romain Van Eenoo was de derde van de vier zonen van de aannemer in schrijnwerk Richard Van Eenoo en Martha Lievrouw. Hijzelf trouwde met Regine Marcoen (†1998) en ze kregen twee zoons. Volgens mij mag die info blijven, maar onder een kopje Privé. Ik vind het zoals het er nu staat op die plaats NE. Smaken verschillen natuurlijk. En "zonen" en dan "zoons" in de nevengeschikte zin. Zo'n zin suggereert ook vrij sterk dat Andries Van den Abeele prof. Van Eenoo in zijn vriendenkring heeft, maar als ik dat opmerk, krijg ik tegenwind. Onbegrijpelijk! Kijk, de man is emeritus en dus is een link naar een pagina van de website van de UGent niet vanzelfsprekend. Maar alleen een vermelding van het Liber amicorum, een boek met opstellen van vakgenoten dat een professor krijgt die met pensioen gaat, vind ik wel te weinig in onze internettijd.
Dartelaar [geef een gil!] 29 dec 2012 22:13 (CET)Reageren

Hoewel ik eigenlijk liever niet zou reageren, ben ik het, meen ik, aan wie het bovenstaande leest toch verplicht. Enkele opmerkingen:
  • Wat er Dartelaar (Gentenaar als ik het goed begrijp) plots bezielt om kritiek uit te oefenen op 2 door mij geschreven artikels over Gentenaars, bevreemdt me.
  • Dartelaar zegt het zelf: smaken verschillen. Ik heb tot hiertoe weinig of nooit kritiek gekregen voor de biografieën die ik op wikipedia schrijf. Ik maak ze graag, als ik daar informatie over heb, wat levendiger en 'menselijk'. Wie kan daar bezwaar tegen hebben?
  • De kritiek van Dartelaar beschouw ik als 'kritiek om de kritiek': bij het artikel over Jan Dumolyn vindt hij dat ik te veel van zijn publicaties vermeld en op dat over Romain Van Eenoo vind hij dan dat ik te weinig literatuur over hem geef. Hij vindt ook dat ik te weinig wikilinks aanbreng en dat verbaast me. Ik heb soms het gevoel dat ik er integendeel (te) veel plaats. Hoe dan ook, niets moet Dartelaat tegenhouden om aan te wijzen welke wikilinks er nog méér kunnen worden aangebracht naar bestaande artikels, en die ook aanbrengen.
  • Dat ik Van Eenoo en Dumolyn goed ken is juist. Dat belet me niet om een objectief artikel aan hen te wijden. Die zijn trouwens tot stand gekomen in een algemeen project, waarbij ik aan alle bestuursleden van het "Genootschap voor geschiedenis te Brugge" een artikel heb gewijd. Wie kan daar nou iets tegen hebben?
  • Dartelaar schrijft, naar ik bemerk, zelf nooit artikels. Moest hij dit doen, dan zou hij wellicht een andere kijk krijgen op de inspanningen die daarmee gepaard gaan. En op de frustratie als er iemand over details valt.
  • De reacties op het in discussie stellen van het artikel Van Eenoo, komende van gebruikers die ik niet ken, zijn tamelijk scherp, maar dat toont aan dat deze nominatie niet geapprecieerd wordt.
  • Ik houd het hierbij, want ik wil hierover geen ruzie maken. met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 29 dec 2012 23:33 (CET)Reageren

Doorhaling[brontekst bewerken]

Het gezond verstand heeft het gehaald en Dartelaar heeft de nominatie geschrapt. Goed zo. Andries Van den Abeele (overleg) 31 dec 2012 14:54 (CET)Reageren