Overleg:SkyTeam (luchtvaartorganisatie)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Valhallasw-toolserver-botje in het onderwerp Referenties gevonden in artikelgeschiedenis

Doel alliantie?[brontekst bewerken]

Betere coordinatie van vluchten is natuurlijk niet het doel van de alliantie. Verder hoort codesharing volgens mij ook niet op de nl-wiki thuis. Ik wilde e.e.a. wijzigen maar wegens gebrek aan kennis zou dat vooral veel verwijderen betekenen. Misschien kan iemand anders hiernaar kijken? Alvast bedankt. Chris(CE) 25 dec 2005 00:32 (CET)Reageren

De nieuwe tekst haalt verschillende begrippen in de luchtvaartwereld door elkaar. Zo is het uiteindelijke doel van de alliantie om meer passagiers in de vliegtuigen van hun leden te krijgen. Ze doen dit door het gemakkelijker te maken voor overstappende reizigers. Daar kan codesharing bij betrokken zijn, maar het hoeft niet. Boekingen kunnen door genoemde reserveringssystem gemaakt worden, maar ook op andere manieren. Zo zijn er nog andere feitelijke onjuistheden.
Dezelfde tekst is ook geplaatst in de artikelen over de Star Alliance en Oneworld. Verder heeft dezelfde persoon nieuwe artikelen geschreven over slots, Amadeus GDS, Worldspan, Sabre, en Galileo GDS die dezelfde rammelende stijl hebben.
--Jos-uit-boston 25 dec 2005 15:49 (CET)Reageren


Betere coordinatie van vluchten, levert meer zetels op per vlucht, en betere aansluittijden levert tijdswinst op, beiden beteken meer winst.

Dus het is wel een doel.

Mion

Het eerste deel incl. het doel is geschreven vanuit de alliantie.

Het 2e deel gaat over de onderliggende doelen.

kijk ook even naar de EN en DE Wikipedia's.

Mion.

Hmm, het doel is voor de hand liggend, namelijk het verbeteren van de concurrentiepositie en het vergroten van de winstmarge. De betere coordinatie is een middel om dat doel te bereiken. De betere coordinatie is dus geen doel op zich. Chris(CE) 27 dec 2005 13:25 (CET)Reageren

Ja, kunnen we een discussie houden of het een middel is of een doel ? zullen we er doelstelling van maken ? Het gaat er meer om dat er een aantal doelstellingen gehaald worden, anders is de meerwinst er niet. Een betere coordinatie is daar een van.

Groet

Mion

Alle leden van de Alliantie zijn lid van SITA Inc en IATA.[brontekst bewerken]

Doel van deze zin is om aan te geven dat de leden baat hebben bij het lidmaatschap van Skyteam, en dat Skyteam 1 van samenwerkingsverbanden is, de overige zijn o.a. SITA Inc en IATA.

Mion

De allianties zijn puur zakelijke overeenkomsten tussen beperkte groepen van luchtvaartmaatschappijen, terwijl SITA SC (SITA INC is het softwarebedrijf) en IATA algemene clubs zijn, waar iedere zich respecterende luchtvaartmaatschappij lid van moet zijn om zaken te kunnen doen (zo kunnen andere luchtvaartmaatschappijen je vluchten niet verkopen als je niet lid bent van IATA). Daarom kan je deze samenwerkingsverbanden moelijk met elkaar vergelijken, en kwam het noemen van het IATA en SITA lidmaatschap als overbodig over. In vergelijking kan je speciaal vermelden dat alle NATO-landen lid zijn van de Verenigde Naties, maar omdat weinig landen niet lid zijn van de VN is het niet een erg waardevolle opmerking. Aan de andere kant is het een correcte uitspraak.
--Jos-uit-boston 1 jan 2006 22:32 (CET)Reageren

Dat was ook het idee, de Alliantie is een samenwerkingsverband, net zoals Sita SC, dit had ook bij oprichting als doel om de zakelijke belangen van de leden te behartigen, en IATA ,dat de zakelijke belangen behartigt op het gebied van agentschap toewijzingen en ticket zaken, maar SITA Nc is dat ook, opgericht door de leden van SITA Sc, nieuw centraal kantoor/bedrijf, en de leden van SITA Sc worden dan ook lid van SITA Nc.

Lastig

Mion

Of is een een toevoeging ==Netwerk== op zijn plaats ?

Gr

Mion


Naar mijn mening kan je de commerciële allianties niet met SITA/IATA vergelijken. SITA en IATA zijn "verenigingen" waar iedere luchtvaartmaatschappij lid van kan worden (en daarom dat meestal ook doet - SITA alleen voor maatschappijen die internationaal werken). Skyteam/One World/Star Alliance zijn commerciële partnerschappen, waar je alleen bij kunt komen als de bestaande leden het strategische voordeel daar van inzien. Het is niet toevallig dat de grootste drie Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en hun vriendjes ieder in een aparte alliantie zitten. BA en AA hebben altijd nauw samengewerkt, daarom zitten ze alle twee in OneWorld. BA zou bijvoorbeeld niet in de zelfde alliantie als AF kunnen zitten. Lufthansa, SAS, Thai Airways en United werkten al samen voor Star Alliance. JL en NH zouden niet in dezelfde alliantie, en ook niet KE en OZ. De allianties worden gedreven door een streven naar een betere concurrentiepositie van hun leden binnen de luchtvaartindustrie, SITA en IATA wordt gedreven door dingen die in het belang van alle luchtvaartmaatschappijen zijn, zoals samenwerking en kostenverlaging.
Wat betreft SITA: ik begrijp dat SITA SC de voortzetting is van het oorspronkelijke SITA, een vereniging waar iedereen lid van kan worden en die coordinatie van internationale communicatie nastreven. Ze hebben SITA INC afgesplitst, wat een ordinair commercieel software bedrijf is waar je klant kan zijn, maar geen lid. De splitsing vond plaats nadat ik met SITA werkte, dus ik heb geen directe informatie hierover.

--151.203.68.230 2 jan 2006 01:22 (CET) --Jos-uit-boston 2 jan 2006 01:32 (CET)Reageren

Associate leden in de tabel ?[brontekst bewerken]

geen idee hoe dat gaat.

Mion

Tabel - Leden Skyteam Alliantie.

voordelen alliantie en samenwerkingsverbanden zou nog eens bekeken kunnen worden

mion 3 jan 2006 01:41 (CET)Reageren

associates[brontekst bewerken]

Luchtvaartmaatschappijen die het eigendom zijn van de volwaardige leden worden ook als deelnemers aan de alliantie beschouwd.

door wie ?

Groet

mion 3 jan 2006 01:41 (CET)Reageren

http://www.skyteam.com/JA/aboutSkyteam/doc/fact_sheet.pdf

klaar

mion 3 jan 2006 02:11 (CET)Reageren

Mee eens, dit klopt niet. Transavia is geen lid van Skyteam, bijvoorbeeld. De airlines als KLM Cityhopper, Skywest, etc zijn an sich ook geen lid; hun parent is lid, en alle vluchten die ze voor de parent uitvoeren zijn Skyteam vluchten. Voor KLM Cityhopper zijn de vluchten met KL-nummer (in principe alle vluchten) Skyteam-vluchten (met alle privileges), WA-vluchten (hun eigen code) zijn dit dan weer niet.

Middle East Airlines[brontekst bewerken]

Heeft iemand bronnen omtrent de potentiele toetreding van MEA tot SkyTeam, bronnen die recenter zijn dan 2007? Zo niet, kan MEA dan verplaatst worden naar 'Mogelijk toekomstige leden'? Schalkcity 19 apr 2010 21:32 (CEST)Reageren

VLM is geen eigendom geweest van Air France. Het is na de overname eigendom van het bedrijf Air France-KLM, dat is heel wat anders dan alleen AF.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op SkyTeam (luchtvaartorganisatie). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 12 jun 2019 02:52 (CEST)Reageren

Aeroflot Groep[brontekst bewerken]

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van SkyTeam_(luchtvaartorganisatie) zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 30 mrt 2022 07:17 (CEST)Reageren

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.