Overleg:Slag bij Naarden

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Het eerste wapenfeit na het tekenen van de Kabeljauwse verbondsakte[brontekst bewerken]

In de huidige versie van het artikel staat: "Het was (vermoedelijk) het eerste wapenfeit na het tekenen van de Kabeljauwse verbondsakte wat het begin was van de Hoekse en Kabeljauwse twisten."

Volgens het artikel vond de slag plaats op 16 mei 1350. Volgens ons artikel Kabeljauwse verbondsakte werd de akte op 23 mei 1350 getekend; een week na de Slag bij Naarden derhalve.

Of de datum is niet correct, óf de bewering is niet correct.

Muijz 6 jun 2010 09:46 (CEST)Reageren

Ik denk dat de datums min of meer kloppen, bewering niet correct (mijn excuses). Heb voor de slag bij Naarden een referentie gevonden (zie pagina) en bij de Kabeljauwse verbondsakte twee referenties die naar de 23 mei verwijzen (zie pagina). Tob trouwens ook nog over de aansluit datums van het Beleg van Bergen (1424-1425) en Beleg van Schoonhoven (1425), maar goed das een andere pagina.

Oerknal 13 jun 2010 18:24 (CEST)Reageren

Oude locatie Naarden[brontekst bewerken]

In de huidige versie van het artikel staat: "Naarden lag in 1350 nog twee kilometer zuidoostelijk van het hedendaagse Naarden aan de toenmalige Zuiderzee." Als je van het huidige centrum van Naarden twee kilometer naar het zuidoosten gaat, ga je echter de heuvelrug op. De Zuiderzee heeft altijd noordelijker dan het huidige Naarden gelegen. --80.101.85.235 4 okt 2011 20:24 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Slag bij Naarden. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 11 sep 2017 18:39 (CEST)Reageren