Overleg:Spoorlijn 62

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Straatspoor in het onderwerp Verdubbeling.

Steene[brontekst bewerken]

Ik ben een kaart aan het tekenen voor de buurtspoorwegen. De lijn schema in de buurt van Oostende klopt volgens mij niet. De vroegere rechtstreekse lijn naar Oostende (stad) takte af na Sinaaskerke en het kanaal, maar voor het station Stene. Ik heb het vermoeden dat er 2 stations Stene hebben bestaan, een op de lijn naar station stad en een op de lijn naar station Kaai. Het trace van beide lijnen is nog goed te zien met Earth google. Uit de dienstregeling van 1933 is de halte Steene vermeld en op de tabellenkaart staat alleen de rechtstreekse lijn naar Stad getekend. De toegangen van Oostende Stad zijn in 1958 opgeheven. Of vanaf die tijd tot 1963 (sluiting reizigers) bij een nieuwe halte Stene wordt gestopt is mij onduidelijk. Hij is wel getekend op de GTF kaart. Deze halte is ondertussen wel erg ver van het dorp Steene.

Groeten,

Smiley.toerist 22 jan 2009 13:55 (CET)Reageren

PS: In in de dienstregeling zie ik ook nog een halte "Meiboom" tussen Steene en Oostende (stad). Deze komt niet voor in de tabel Brugge Oostende.

Verdubbeling.[brontekst bewerken]

Er worden 2 jaartallen voor de spoorverdubbeling genoemd. Welke is de juiste? Straatspoor (overleg) 26 mrt 2023 09:30 (CEST)Reageren