Overleg:Ternaard

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik heb een aantal aanpassingen gedaan op de pagina die hopelijk de leesbaarheid verhogen. De kwaliteit van het artikel kan volgens mij nog stukken beter. Wat meer bronvermeldingen zouden sowieso niet misstaan.

De alinea over de herkomst van de naam Ternaard is interessant. Ik kan me van een schoolproject herinneren dat Thuna, of Tuna mogelijk afkomstig is van een mannennaam. Dus, de terp van Tunen, of Tunis. Iemand die dit kan verifieren (bron)?

Het stukje over de clubs, en de busdienst en dergelijke lijkt me een beetje hap-snap en overbodig, tenzij er over een van die clubs iets encyclopedie-waardigs te melden is. Ik heb het eerst maar laten staan, misschien dat iemand dit nog uit kan breiden? Ik zou er geen traan om laten als het verdwijnt.

De informatie over de kerk vind ik wat verwarrend. Wordt met de 19e eeuwse kerk met het 17e eeuwse interieur de Doopsgezinde kerk bedoeld? Of gaat het hier om de Hervormde kerk? En hoe komt een kerk met een 19e eeuws exterieur eigenlijk aan een 17e eeuws interieur (restauratie)? Dat lijkt me nog wel interessant om te vermelden. Het lijkt me hoe dan ook wel boeiend om wat informatie op te nemen over de Hervormde kerk. Hier moet toch een interessante geschiedenis aan vast zitten, lijkt me?

Mogelijke andere toevoeging: de spoorlijn die tot de jaren 70 van de vorige eeuw dor Ternaard liep, de geschiedenis van de Spiker, de geschiedenis en de huidige situatie van basisschool 't Harspit, en de historische rol die Ternaard in de regio heeft gehad.