Overleg:Theo Zweerman

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Wutsje in het onderwerp promoveren tot professor?

is dit de auteur van dit in 2006 verschenen boek:

  1. Theo Zweerman m.m.v. redacteur Paul Juffermans, Boom,Spinoza’s Inleiding tot de filosofie - Ethiek als verhuiskunde ??– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.84.77.38 (overleg · bijdragen)

Beveiligd[brontekst bewerken]

Ter informatie: vanwege een bewerkingsoorlog is dit lemma voor een week beveiligd. Verzoeke op deze overlegpagina tot consensus over de inhoud te komen. Wutsje 21 mei 2010 01:01 (CEST)Reageren

promoveren tot professor?[brontekst bewerken]

Er staat nu: "promoveerde in de jaren 90 tot professor". Bij een promotie verkrijgt iemand toch de titel van doctor en niet professor? Als het artikel niet was beveiligd nu zou ik het meteen weghalen. Wammes Waggel 21 mei 2010 10:48 (CEST)Reageren

Klopt. Aangepast, samen met nog een paar dingetjes. Dank voor de melding. Wutsje 21 mei 2010 12:07 (CEST)Reageren

Dag Wutsje en Wammes Waggel (mooie fantasie volle naam voor zo een duo),

Onlangs zocht ik puur uit nieuwsgierigheid of Theo Zweerman misschien op de Wiki zou staan. Wat schetste mijn verbazing. Hij stond er. Wat mijn verbazing nog meer schetste was dat er maar 5 regels over hem stonden geschreven. 5 regels magere inhoud over iemand zijn hele leven heeft gewijd aan het leven volgens de leer van St. Franciscus.

Theo was de broer van mijn moeder. Dus mijn oom. Vanwege het magere artikel besloot ik wat korte info die ik had toe te voegen. Dat was geen persoonlijke verheerlijking doch info die niet breed over hem te vinden is. Het sluiten van mijn huwelijk was voor hem een topdag om mee te maken. En voor ons was het een hele eer om als ENIGE van zijn familie door hem getrouwd te worden. Zo een keuze kan je dus maar een maal maken.

Wat mij het meest bevreemde was dat jullie kennelijk, gezien het tijdstip van mijn reactie, er bovenop zitten om als een censor de vijf regels die er over hem staan als een leeuw te bewaken. En om vervolgens de twee regels die ik toe heb gevoegd te lezen en meteen te verwijderen. En om dan na mijn tweede poging meteen het artikel voor een week te blokkeren. Waar gaat het over en waar ben je bang voor.

In je artikel stond niets over het feit dat hij professor is geworden. Ook zijn begraafplaats was je onbekend. (Zijn jullie eigenlijk wel bij zijn uitvaart geweest? Denk het niet.) Die begraafplaats heb ik vermeld en dat mag dan wel blijven staan. Verder gezien de grootsheid van Theo, is er op ander sites veel meer info te vinden die op hem van toepassing is dan de 5 regels van jullie artikel. Lees de verhandelingen van Herman Oevermans maar eens. Dat ziet er wel wel even anders uit dan wat op de Wiki staat.

Wees niet bang, ik zal jullie gerust stellen. Van mij krijg je verder geen info meer. Dat hoef je de 5 regels over Theo Zweerman niet dag en nacht te bewaken maar kunnen jullie je tijd wijden aan zaken die er toe doen.

Hans Jansen.