Overleg:Trance (muziek)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

mijn opmerking(heb er nog wel meer, maar laat het even bij één[brontekst bewerken]

Format #1 - solid session.


origineel------------

Solid Session door Format #1 (1991, heruitgebracht in 1996) De original mix van Orlando Voorn was erg kort en daardoor minder geschikt voor DJ's om mee te mixen. DJ Misjah maakte in 1996 een langere versie, die een clubhit werd.


mijn commentaar------

Ik weet niet wie die tekst heeft gemaakt, maar ik vermoed dat betreffende nog erg jong is blijkens zijn gebrek aan inzicht. Het origineel is werkelijk grijs gedraaid door iedereen. De plaat stamt uit een tijd dat platen nog echt op zichzelf stonden en niet in een dj-friendly formaat gemaakt werden. Desondanks is de plaat uitstekende te mixen met andere platen. Ligt er geheel aan of je een goede dj bent of niet. Bovendien is het geen trance, komt er niet eens bij in de buurt. #1 is techno in zijn puurste vorm. Over and out, house is a feeling.

Ik heb hem maar weggehaald. - De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 195.241.34.172 (overleg|bijdragen)

Wel of geen trance[brontekst bewerken]

De eerste plaat die genoemd is bij 'trance klassiekers' is nog geen echte trance plaat. Omdat er voor 1993 ook nog niet echt sprake is van trance als apart genre stel ik voor dat we een kopje 'voorgangers van de trance' maken, zodat gebruikers een idee krijgen van de ontwikkeling van het genre. Op die manier kan trance in bredere zin genomen worden en kunnen platen als '808 state - Pacific' en 'Mr. Fingers - Can You Feel It' ook worden toegevoegd. Sandertje1980

Twee opmerkingen[brontekst bewerken]

Voor de BPM zou ik het maximum toch rond 140 laten draaien, kwestie van een gemiddelde te nemen. Een BPM van 150 is al erg vlug, en ik denk dat het al kantje boordje is.

(Niet ondertekende opmerking van 84.196.84.120) Kleuske 1 okt 2006 03:03 (CEST)Reageren

Een bpm van hoger dan 140 is niet ongebruikelijk, zeker niet in de hardtrance en goa-trance. Het bereik van 125 - 150 bevat zo'n 95% van alle trance platen. Als we dat bereik vernauwen naar 140 dan ligt dat percentage aanzienlijk lager. Mijn suggestie is om het zo te laten.Sandertje1980 2 okt 2006 13:36 (CEST)Reageren

Milk inc. & silver etc.[brontekst bewerken]

Deze groepen zijn toch duidelijk onderdeel van Dance dacht ik? Niet van Trance... - – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.240.174.217 (overleg · bijdragen)

Panfluit in trance[brontekst bewerken]

Onder de kop "Klassieke tranceplaten: van 1992 - 1999" staat het volgende:

* The Silmarillia door Carlos (1998): De eerste trance-plaat waarin een panfluit werd gebruikt maar het eerder vernoemde Dance 2 Trance - Power of American natives gebruikt ook een panfluit (ofwel hoor ik niet goed meer) terwijl het 6 jaar eerder uitgebracht is.

- BjornR 2 feb 2010 19:48 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Trance (muziek). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 27 nov 2019 10:50 (CET)Reageren