Overleg:Trim (standregeling)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

trimmen luchtvaat[brontekst bewerken]

De gebruikte definitie voor trimmen luchtvaart is onjuist. Immers er wordt geen optimale stand gekozen voor het stuurvlak, de stand van het stuurvlak zelf verandert niet (amper) bij trimmen. Wat er verander bij het trimmen is de kracht die het kost om het stuurvlak in zijn positie te houden. De optimale stand kiezen wordt dus gedaan middels de primaire stuurorganen, de bijbehorende kracht kiezen gebeurt met secondaire (trim) middelen.

Meest bassale voorbeeld: Vliegtuig A heeft ailerontrim, vliegtuig B niet. Kan vliegtuig B de meest optimale stand van zijn rolroervlakken kiezen net zoals vliegtuig A? antwoord: ja! Kan vliegtuig B zelf kiezen welke stuurkracht er bij deze rolroerstand hoort? antwoord: nee. Is de definitie van trimmen: het zetten van de meest optimale stuurvlakstand??? Shimmy (overleg) 3 apr 2011 10:44 (CEST)[reageer]

@Shimmy: Nieuw tekstvoorstel dan maar: "De roeren: (hoogteroer, rolroer en richtingsroer) worden met behulp van de trim zodanig afgesteld zodat er geen stuurkrachten meer vereist zijn om de gewenste stand van het vliegtuig in de lucht vast te houden; het vliegtuig is "afgetrimd". Trimmen gebeurd door het verstellen van het "trimvlak" op het betreffende roer of door op een mechanische manier de stuurkrachten te neutraliseren.
Kun je je hierin vinden? vr groet 116.92.9.130 3 apr 2011 12:57 (CEST)[reageer]

Dat lijkt mij inderdaad een betere definitie.Shimmy (overleg) 3 apr 2011 13:04 (CEST)[reageer]

Goed dan zal ik die zo plaatsen. vr groet Saschaporsche (overleg) 3 apr 2011 13:06 (CEST)[reageer]

In sommige situaties wordt zelf bij een verkeerd getrimd tuig gaat niet zozeer het achterlijk klapperen, maar eerder de diverse telltales in het zeil. en wat is verkeerd... de ene keer wil ik dat mijn streamers meer achter mijn zeil verdwijnen dan de andere keer.

Trimmen, het aanpassen van de zeilen aan de heersende omstandigheden?

het reven van de zeilen hoort ook bij het trimmen, het aanhallen van een val ook, wat vooral invleod heeft op de plaats van de bolling.. en ga zo maar door.