Overleg:Tweede Vaticaans Concilie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het Tweede Vaticaans Concilie is niet de basis voor het gelovig en kerkelijk leven in de 21e eeuw. Ook de concilievaders zelf zouden dat een rare uitspraak hebben gevonden. De basis van het gelovige leven is en blijft altijd Christus zelf, tegenwoordig gesteld door Schrift en Traditie (Waarvan de concilies een onderdeel vormen.)

Traditionalistisch POV[brontekst bewerken]

De laatste veranderingen zetten het hele artikel in traditionalistisch perspectief.(door anoniem hier toegevoegd 80.57.238.250)

Dit gaat veel te ver en lijkt op vandalisme. Wikipedia is geen traditionalistisch pamflet.Broederhugo 7 nov 2005 12:17 (CET)[reageer]

België en het concilie[brontekst bewerken]

Uit mijn lessen kerkgeschiedenis herinner ik me dat de Belgische bisshoppen (vooral kardinaal Suenens en bisschop Desmedt van Brugge) een grote rol hebben gespeeld op het concilie, zozeer zelfs dat men sprak van de "squadra belga". Suenens was één van de vier moderatoren en degene die het centrale thema voorstelde voor het concilie (kerk ad intra en ad extra). Desmedt heeft het opgenomen voor de oecumene en op zijn kosten is er een telefooncentrale opgezet in het Belgisch college te Rome. Mijn vraag is hoe al deze verdiensten moeten vermeld worden? (De decaan sprak laatst over "Vaticanum twee dat ook wel beschouwd kan worden als Lovanium I"). Mvg, Henkmaes 12 jul 2006 22:33 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Tweede Vaticaans Concilie. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 23 okt 2017 07:14 (CEST)[reageer]