Overleg:Uitzendkracht

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door Edoderoo

Ik ben het niet eens met deze definitie voor uitzendkracht:

"Een uitzendkracht is een werknemer die niet in dienst is door middel van een arbeidscontract, maar via een uitzendbureau.

Meestal worden uitzendkrachten ingezet voor werkzaamheden die van tijdelijke aard zijn en weinig tot geen scholing behoeven. De uitzendkracht zelf schrijft zich in bij het uitzendburo om tijdelijk werk te vinden. Soms wordt een uitzendkracht echter een contract aangeboden."

Een uitzendkracht heeft wel een arbeidscontract, namelijk met het arbeidsbureau. Daarnaast zijn er ook hoogopgeleide uitzendkrachten die vrij hoge functies betreden. Deze definitie moet dus anders, bijvoorbeeld:


Een uitzendkracht is iemand die in dienst van een uitzendbureau door een bedrijf wordt ingehuurd. Een bedrijf heeft bijvoorbeeld een ernstig ziek personeelslid, en heeft dringend vervanging nodig. Dan schakelt het bedrijf een uitzendbureau in, dat een uitzendkracht stuurt. Meestal is dit werk van tijdelijke aard.

Soms kan het echter zo zijn, dat de uitzendkracht zo bevalt, dat hem of haar een vast contract wordt aangeboden. Dit heet detacheren.

Nou, nee. Detacheren is het outsourcen/extern plaatsen van je werknemers. Eigenlijk is de overlap met uitzenden erg groot, maar bij detacheren gaat het over meer geschoolde arbeid, en wordt er meer gericht mensen gestuurd (niet zomaar iemand die gaat inpakken, maar iemand met specifieke kwaliteiten, ervaring en opleiding). EdoOverleg 15 mrt 2009 22:24 (CET)Reageren