Overleg:Verkeersdrempel

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Onderzoek invloed verkeersdrempel op luchtverontreiniging[brontekst bewerken]

In het artikel staat: "Onderzoek in de Vlaamse provincie Antwerpen heeft aan het licht gebracht dat verkeersdrempels sterk bijdragen aan de luchtverontreiniging. Vooral het weer optrekken van auto's na een verkeersdrempel zorgt voor een aanslag op het leefmilieu."

Waarschijnlijk wordt het onderzoek "Invloed van het rijgedrag op de verkeersemissies: kwantificatie en maatregelen" van de Vrije Universiteit Brussel en TNO uit 2002 bedoeld. Het eindverslag is hier te vinden. De beleidssamenvatting is hier te vinden. --Bouwe Brouwer (overleg) 15 dec 2015 19:34 (CET)Reageren

Wat de bron destijds is geweest kan ik niet meer achterhalen. Ik zie inderdaad een link tussen de VUB-studie en Antwerpen in dit artikel. Het lijkt me dat we de VUB-studie hier dus als bron kunnen aanhalen (als we de zinsnede "in de Vlaamse provincie Antwerpen" vervangen door "in Vlaanderen"). Hanhil (overleg) 15 dec 2015 21:06 (CET)Reageren
De inhoud van de zin mag dan ook wel wat gematigd worden. Een "aanslag op het leefmilieu" is een wat al te vrij interpretatie van "verhoogde emissies". Alles wat er in de gegeven bron staat over die drempels, is:
Indien een zone 30 slecht ontworpen is waarbij bijvoorbeeld veel verkeersdrempels worden ingericht, dan zal de verkeersdoorstroming eerder gekenmerkt zijn door veel stoppen een accelereren en dus tot verhoogde emissies zoals beschreven in voorgaande paragraaf.
Dat is, behalve dat het een anakoloet is, ook veel genuanceerder dan simpel te stellen dat "verkeersdrempels sterk bijdragen aan de luchtverontreiniging". Blijkens het uitgebreide verslag zijn de alarmerende metingen gedaan bij een verkeersplateau buiten een 30 km/h-zone. Dat is niet waar de meeste drempels liggen.
Mijn indruk is dat dat 'onderzoek in de provincie Antwerpen' inderdaad dat VUB/TNO-onderzoek is, zie bijv. deze vragen in het Vlaams Parlement: [1]. Die 75% is selectief uit het rapport gelicht.
Het lijkt er trouwens op dat het CDA in Haarlemmermeer ons artikel ook gelezen heeft: [2]. Het lijkt me een kwalijke zaak als politieke besluitvorming beïnvloed wordt door slecht onderbouwde uitspraken op Wikipedia-pagina's. Ik haal de bewering daarom nu weg. Wie iets terug wil zetten, kan dat doen op grond van een degelijke onderbouwing. Paul B (overleg) 24 mei 2017 16:14 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Verkeersdrempel. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 18 mei 2019 12:18 (CEST)Reageren