Overleg:Verkeersonveiligheid

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Valhallasw-toolserver-botje in het onderwerp Referenties gevonden in artikelgeschiedenis

Moeten nog wat grafiekjes en 'echte' tabellen in. Michiel1972 9 mei 2005 21:38 (CEST)Reageren

Tabel toegevoegd[brontekst bewerken]

Sneepie: Ik heb een tabel toegevoegd met het aantal verkeersdoden per jaar. Bron: CBS.nl

In de pagina "Verkeersveiligheid" komt een niet werkende link voor: Externe links Cijfers over verkeersveiligheid in Nederland (CBS)

Link naar site met fluojasjes[brontekst bewerken]

Waarom wordt een link naar website over fluojasjes telkens terug verwijderd ?

Omdat wikipedia er niet is om reclame te maken. BoH 5 jul 2007 14:19 (CEST)Reageren
Daar ben ik het mee eens, maar niet als een slipcursus en 4x4 arrangementen inclusief cadeaubons minder 'reclame' zijn volgens u. Ik vind dat fluojasjes een veel grotere invloed hebben op het verlagen van het aantal verkeersdoden dan de link die u wel laat staan. Met 3 links in totaal heeft Wikipedia er volgens mij zelf ook meer aan maar soit, de Wikipedia-censuur zal wel gelijk hebben.
Die link viel natuurlijk ook onder reclame en is derhalve ook weggehaald. Mark W 5 jul 2007 23:19 (CEST)Reageren

Uitgebreide pagina voor veilig leren fietsen voor kinderen[brontekst bewerken]

Hallo

Er zijn heel veel les boeken over het brommer rijbewijs en alles wat daar boven zit en over het vaarbewijs . Maar er is heel weinig uitgebreid lesmateriaal voor veilig leren fietsen voor kinderen.

In het les materiaal wat ik her en der vind staan veel fouten en is onvolledig of onduidelijk.

Ook zie ik dat er af en toe daar informatie in staat die niet voor de fietsers en zeker niet voor kinderen bedoeld is, maar meer voor bijvoorbeeld een vrachtwagenchauffeur.

Een voorbeeld: bij voorlichtings-site voor kinderen over dode hoeken bij vrachtauto's, staat er heel veel informatie bij over extra spiegels en camera's en andere dingen die sommige vrachtauto's hebben. Met name de lichtere vrachtauto's en bestelbussen zijn deze extra zicht-hulpmiddelen niet verplicht en vaak ook niet aanwezig. en niet iedere chaufeur gebruikt deze. En deze type auto's komen fietsers in het algemeen het meest tegen in het verkeer.

Dus zou er bij een duidelijke voorlichting moeten zijn over de dode hoeken dicht bij de een vrachtwagen zonder de extra zicht hulpmiddelen.

Ook zijn er bepaalde gedeeltes van de dode hoek die aantoonbaar het meest voor de fietser van belang zijn maar die worden vaak niet aangegeven of beschreven omdat de opdrachtgever dit kennelijk niet wil.

Andere dode hoeken die aantoonbaar heel veel minder voor de fietser van belang zijn worden uitgebreid beschreven omdat daar wel een zicht-hulpmiddel voor bestaat en leverbaar is.

Ik wil een onafhankelijke veilig fiets voorlichtings pagina opzetten met onafhankelijke informatie.

Ik heb zelf al een soort checklist gemaakt, wat mensen/kinderen aan hun fiets en aan hun zelf zouden kunnen doen zodat ze veiliger kunnen fietsen.


Zou er op WP plaats wezen voor een Pagina "Verkeersveiligheid fietsers"


Met Vriendelijke groet, Stef Breukel

(on)veiligheid?[brontekst bewerken]

"Verkeersveiligheid: het gevaar van verplaatsing over de weg." Zoals deze opening al zegt, dit artikel lijkt eerder te gaan over verkeersonveiligheid. T Houdijk 1 okt 2008 11:52 (CEST)Reageren

Belgen[brontekst bewerken]

Staan Belgen echt gekend om het feit dat ze slechte chauffeurs zijn? Je kan toch geen veralgemening maken over 10 000 000 mensen? Verkeersveiligheid heeft niet énkel met chauffeurs te maken, ook met infrastructuur en de densiteit van het wegennet ed. Met een bron erbij is het een vaststaand feit waar ik niet om maal; zonder bron is deze uitspraak echter hypothetisch en denigrerend. --Boskoyevsky 8 feb 2009 14:04 (CET)Reageren

Helemaal mee eens, laten we ons beperken tot de feiten. Dat er in België relatief veel ongelukken gebeuren kan dan wel zo zijn, dit hoeft nog niet te zeggen dat het komt door slechte chauffeurs. T Houdijk 12 feb 2009 14:44 (CET)Reageren

Oorzaken, verkeersintensiteiten[brontekst bewerken]

Onder dit kopje staat dat een hogere verkeersintensiteit een hoger risico op een verkeersongeval geeft. Ik ben nu juist bezig om het verband te onderzoeken tussen intensiteit en ongevallen in het verkeer. Hier komt juist het tegenovergestelde uit. Blijkbaar letten mensen als het druk is beter op waardoor er minder kans is op een ongeluk per gereden kilometer per voertuig. Wat wel zou kunnen is dat, als er meer voertuigen rijden, er uiteindelijk meer ongelukken gebeuren. (vb, als je 1000 loten koopt is de kans groter dat je wat wint, dan als je 1 lot koopt) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.169.188.169 (overleg · bijdragen) 16 sep 2011 15:25 (CEST)Reageren

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Verkeersonveiligheid zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 23 feb 2022 06:20 (CET)Reageren

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.