Overleg:Verteerbaarheid

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Artikelstart[brontekst bewerken]

Over deze pagina : Ik vond nergens een overzicht van wat nu wel of niet licht verteerbaar voedsel was, noch wat dat precies betekende, dus ik ga er van uit dat op basis van mijn start van deze pagina gebaseerd op intuitief begrip en een kleine zoektocht op het net een gefundeerde pagina zal groeien. Waar mogelijk heb ik al wat referenties toegevoegd, de betrouwbaarheid daarvan valt misschien te betwijfelen maar vermits ze allemaal quasi hetzelfde zeggen en het mijn bedoeling was dagdagelijkse voorbeelden te hebben en niet een wetenschappelijke uitleg te verantwoorden voldoen ze mijns inziens wel.

Vermits de uitdrukking "licht verteerbaar" in veel artikels wordt gehanteerd op deze wikipedia is het niet meer dan normaal dat hier ook een definitie voor wordt gegeven. De enige link die ik bij die uitdrukking ben tegengekomen was naar spijsvertering, maar daar staat niets over licht dan wel zwaar verteerbaar zijn.

Het enige waar ik graag een tweede opinie over had gevonden was de lijst van al dan niet licht verteerbare groenten. Bovendien zou deze uitgebreid moeten kunnen worden met vlees en vissoorten....ik denk nu aan de kippensoep bijvoorbeeld. Of misschien naar "lijst van ..." pagina afgesplitst worden. Ja, de tabel is overgenomen van de referentie...maar het is een alfabetische lijst van groenten waar ik geen copyright in zie... en vermits de lijst uiteindelijk wel zal worden aangepast, ik heb er zelf aan aan gesleuteld, en de broncode ervan is volledig zelf gemaakt, enkel de namen van de groenten zijn overgenomen en de "volgorde" daarvan. In welke mate dient de bron herschreven te worden als het over zo iets gaat om "veilig" te zijn? Ik zou het appreciëren als iemand me dat (onderbouwd) kon vertellen.

Ik heb, op basis van zoeken op de term "licht verteerbaar" de eerste tien pagina's waar dit als feit genoemd werd voor een bepaald voedingsmiddel opgenomen in de lijst, als dit er al niet in zat. --Rygir 18 mrt 2009 06:45 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Verteerbaarheid. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 4 okt 2017 21:19 (CEST)Reageren